Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Google αφαιρεί την επιλογή "view image" στα αποτελέσματα αναζήτησης

    Μέχρι πρόσφατα και κατά την αναζήτηση κάποιας εικόνας ή φωτογραφίας, είχαμε την επιλογή να την δούμε αυτή, χωρίς να χρειαστεί να επισκεφτούμε την ιστοσελίδα η οποία την φιλοξενούσε. Επιπλέον είχαμε και την επιλογή να αναζητήσουμε σχετικές εικόνες ή φωτογραφίες με βάση κάποια από αυτές που βλέπαμε στα αποτελέσματα αναζήτησης, με ένα απλό κλικ. Αυτές οι δύο δυνατότητες, εδώ και λίγες μέρες έχουν πάψει να παρέχονται από την Google.

     

    Η δυνατότητα να μπορούμε να βλέπουμε μια φωτογραφία στην πλήρη της ανάλυση, χωρίς να χρειαστεί να επισκεφτούμε την ιστοσελίδα που την φιλοξενούσε, αποτελούσε μια πολύ μεγάλη ευκολία. Από την άλλη όμως, οι ιστοσελίδες οι οποίες φιλοξενούσαν τις εικόνες αυτές, επιβαρύνονταν με την επιπλέον κίνηση, χωρίς να απολαμβάνουν και τα σχετικά οφέλη, όπως αυτά που προέρχονται από την προβολή διαφημίσεων. Υπήρχαν πολλά παράπονα προς την Google για το θέμα αυτό, με το Getty Images ειδικότερα, να είναι ένα από τα φωτογραφικά πρακτορεία τα οποία προχώρησαν σε σχετική καταγγελία εναντίον της Google.

     

    Τελικά Google και Getty Images ανακοίνωσαν πριν λίγες μέρες την σύναψη πολυετούς συμφωνίας η οποία θα παραχωρεί το δικαίωμα στην Google να χρησιμοποιεί φωτογραφικό υλικό που ανήκει στο Getty Images. Προϋπόθεση για την συμφωνία, να είναι πιο εμφανής η απόδοση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στις φωτογραφίες του Getty Images. Επιπλέον η Google έκανε και κάποιες αλλαγές όσον αφορά τις δυνατότητες που έδινε στους χρήστες η αναζήτηση φωτογραφιών της.

     

    Έτσι προχώρησε σε αφαίρεση του κουμπιού που έδινε την δυνατότητα εμφάνισης μιας φωτογραφίας στην πλήρη της ανάλυση, χωρίς να είναι απαραίτητη η επίσκεψη στην ιστοσελίδα που της φιλοξενεί, απλά εμφανίζοντας την εικόνα μέσω direct link σε αυτήν. Επιπλέον αφαίρεσε και την αναζήτηση με βάση κάποια φωτογραφία.

     

     

    google-image-search-change.jpg

     

     

    Οι αλλαγές αυτές πάντως, δεν θεωρείται ότι μειώνουν τις δυνατότητες αναζήτησης. Απλά καθιστούν πιο δύσκολη την αναζήτηση και αποθήκευση φωτογραφιών, ώστε να δίνεται η ευκαιρία στους χρήστες της μηχανής αναζήτησης της Google να βλέπουν ποιος είναι ο κάτοχος αυτής, προκειμένου να προστατευθούν και τα δικαιώματα των δημιουργών τους και των ιστοσελίδων που φιλοξενούν αυτές.

     

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.