Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Google προσθέτει νέα χαρακτηριστικά στο Android Wear

    .
    Η προσθήκη υποστήριξης για WiFi ήταν κάτι που έλειπε από το Android Wear. Με την προσθήκη υποστήριξης για WiFi, πλέον δεν είναι απαραίτητο το smartwatch να βρίσκεται κοντά στο smartphone για να λαμβάνει ειδοποιήσεις, να αποστέλλει μηνύματα ή να αξιοποιεί άλλες δυνατότητες και εφαρμογές, αφού πλέον μπορεί να συνδέεται ανεξάρτητα σε κάποιο WiFi δίκτυο. Το μόνο που χρειάζεται εκτός φυσικά της ύπαρξης του αναγκαίου hardware στο smartwatch, είναι το smartphone να έχει κάποια σύνδεση δεδομένων ενεργή. Δεδομένου ότι η Google δεν είναι συγκεκριμένη ως προς τον τρόπο διασύνδεσης του smartphone, ίσως να σημαίνει ότι η Google χρησιμοποιεί κάποια υπηρεσία cloud για να επιτύχει αυτή την διασύνδεση.

     

    Όσον αφορά το χαρακτηριστικό Always-On, μέχρι σήμερα οι εφαρμογές για το Android Wear περιορίζονταν από ένα time out και η Google καλούσε τους δημιουργούς τους να μην βασίζονται στο ότι η οθόνη θα παραμένει μόνιμα ανοιχτή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο χρήστης του smart watch να χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις, για παράδειγμα όταν έπρεπε να διαβάσει την λίστα με τα ψώνια, να πρέπει να επαναφέρει συνεχώς στο προσκήνιο την εφαρμογή που εκείνη την στιγμή χρησιμοποιούσε. Πλέον οι εφαρμογές αποκτάνε την δυνατότητα να ζητάνε από το Android Wear να παραμένουν στο προσκήνιο χωρίς να κλείνουν. Η Google συνεχίζει να χρησιμοποιεί την ίδια μέθοδο παρακολούθησης της κίνησης του χεριού για να κρίνει το αν ο χρήστης κοιτάει ή όχι την οθόνη. Η διαφορά είναι ότι πλέον όταν ο χρήστης δεν κοιτάει την οθόνη αυτή θα γυρνάει σε μια κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας, όπου θα δείχνει ασπρόμαυρη. Σύμφωνα με την Google σε αυτή την κατάσταση εξοικονομείται σημαντικά ενέργεια, αλλά αυτό ισχύει πρακτικά μόνο με τις οθόνες OLED μιας και στην περίπτωση των LCD τα κέρδη είναι μικρά.

     

    alwayson.gif?m=1429811953

     

    Επιπλέον των παραπάνω, η Google πρόσθεσε μια νέα χειρονομία, ένα νέο gesture, για να μπορεί κάποιος να δει τα notifications του χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει και το άλλο του χέρι.

     

    wristgesture.gif?m=1429812032

     

    Επιπλέον απλοποιήθηκε και ο τρόπος εύρεσης και εκκίνησης μιας εφαρμογής. Με ένα απλό άγγιγμα της οθόνης του smart watch ο χρήστης του θα μπορεί να ξεκινήσει μια εφαρμογή ή να στείλει κάποιο μήνυμα άμεσα.

     

    peopleactions.gif?m=1429812049
    Άλλο ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα να ζητήσει κάποιος από το smart watch να βρει το smartphone με το οποίο είναι συνδεδεμένο, σε περίπτωση που αυτό κρύβεται κάτω από κάποιο μαξιλάρι.

     

    Τέλος προστέθηκε η δυνατότητα να απαντήσει κάποιος σε ένα μήνυμα με απλή -σχετικό είναι αυτό- σχεδίαση ενός emoji.

     

    quick2_emoji_reply_blog.gif?m=1429812062
    Το update θα αρχίσει να διατίθεται μέσα στους επόμενους μήνες σε όλες τις Android Wear συσκευές, ξεκινώντας από το LG Watch Urbane.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.