Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Nvidia ανακοίνωσε την NVIDIA Quadro GV100 με 5120 CUDA cores και 32GB μνήμης HBM2

    Κατά την διάρκεια της παρουσίασής της στο GTC 2018, η Nvidia αποκάλυψε πλήθος νέων τεχνολογιών γύρω από την τεχνική νοημοσύνη, αλλά και την νέα της κορυφαία NVIDIA Quadro GV100 αρχιτεκτονικής Volta. Η νέα Quadro GV100 είναι η πρώτη κάρτα της σειράς Quadro αρχιτεκτονικής Volta και έρχεται να διαδεχθεί το περσινό μοντέλο Quadro GP100 αρχιτεκτονικής Pascal.

     

    Η νέα GV100 προσφέρει σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις σε υπολογισμούς, αλλά και διπλάσια ποσότητα μνήμης έναντι της GP100, ενώ χάρη στους 640 Tensor Cores της αρχιτεκτονικής Volta, προσφέρει σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις και σε συγκεκριμένα σενάρια όπως το deep learning. Υποστηρίζει επίσης και την τεχνολογία Nvidia RTX, για hardware επιτάχυνση του raytracing, μέσω του Nvidia Optix application programming interface, του DirectX Raytracing που ανακοίνωσε πρόσφατα η Microsoft και σύντομα μέσω και του Vulkan. Σύμφωνα με την Nvidia, η χρήση μιας GV100 μπορεί να επιτρέπει πολύπλοκα renders έως και 10 φορές ταχύτερα έναντι αυτών που επιτυγχάνονται με χρήση του κεντρικού επεξεργαστή.

     

    NVIDIA-Quadro-GV100-angle.jpg

     

    Η GV100 ενσωματώνει την μεγαλύτερη GPU που έχει δημιουργήσει έως σήμερα η Nvidia, την ίδια που βρίσκεται στον επιταχυντή Tesla V100, με 5120 CUDA cores και 640 Tensor Units. Η συχνότητα λειτουργίας της GPU φτάνει τα 1450MHz σε Boost Clock, ενώ η μνήμη των 32GB τύπου HBM2, έχει συχνότητα λειτουργίας τα 1,7Mbps. Η κάρτα επιτυγχάνει επιδόσεις 29,6 TFLOPs σε half precision, 14,8 TFLOPs σε single precision και 7,4 TFLOPs σε double precision υπολογισμούς. Οι επιδόσεις των Tensor Cores φτάνουν τα 118.5 TLFOPs σε deep learning. Υποστηρίζει ECC correction για την μνήμη, διαθέτει δύο NVLink connectors, ενώ το TDP της είναι 250W. Όσον αφορά τις εξόδους εικόνας, η κάρτα διαθέτει τέσσερις DisplayPort θύρες.

     

    Η Quadro GV100 είναι άμεσα διαθέσιμη από την Nvidia και μέσα στον Απρίλιο θα γίνει διαθέσιμη και από μεγάλες εταιρίες που κατασκευάζουν workstations, αλλά και εταιρίες που κατασκευάζουν Nvidia κάρτες γραφικών. Η τιμή της είναι 9000 δολάρια.

     

    NVIDIA-Quadro-GV100-1.jpg

     

    NVIDIA-Quadro-GV100-Specs.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.