Jump to content



  • yanni
    yanni

    Κλείνει τα γραφεία της Skype στο Λονδίνο η Microsoft, παράλληλα ετοιμάζει unified Skype Client

    Σε μεγάλες αλλαγές φαίνεται να προχωράει η Microsoft, όσον αφορά το Skype. Η εταιρία προχώρησε σε κλείσιμο των γραφείων της Skype στο Λονδίνο, με εκατοντάδες υπαλλήλους να χάνουν την δουλειά τους, ενώ φήμες θέλουν την εταιρία να ετοιμάζει έναν νέο unified Skype client ο οποίος θα είναι για όλες τις πλατφόρμες.

     

    Ξεκινώντας από το θέμα του κλεισίματος των γραφείων της Skype στο Λονδίνο, η κίνηση αυτή της Microsoft επηρεάζει πάνω από τους μισούς εκ των 400 υπαλλήλων που απασχολούσε εκεί, 220 σύμφωνα με το ZDNet. Η Microsoft προχώρησε σε αυτή την κίνηση, σκοπεύοντας να συγχωνεύσει κάποιες από τις θέσεις εργασίας, σχετικές με τα Skype και Yammer. Η Microsoft είχε ανακοινώσει περικοπές θέσεων εργασίας που θα φτάσουν συνολικά τις 2850 και δεν αποκλείεται το κλείσιμο των γραφείων της Skype στο Λονδίνο να εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο περικοπών.

     

    Η Skype πάντως διαθέτει γραφεία και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς και στο Ρέντμοντ, το Πάλο Άλτο και το Βανκούβερ. Σύμφωνα με πρώην υπαλλήλους της Skype που μίλησαν στους Financial Times, η Microsoft αυξάνει συνεχώς τον έλεγχο στην Skype, αντικαθιστώντας υπαλλήλους της, με δικούς της. Η Microsoft είχε εξαγοράσει την Skype Technologies S.A.R.L το 2011.

     

    Το Skype υπήρξε μία από τις πρώτες εφαρμογές που πρόσφερε φωνητική συνομιλία, αλλά πλέον ο ανταγωνισμός από άλλες ανάλογες εφαρμογές είναι ιδιαίτερα έντονος. Το WhatsApp, το Viber και το Facebook messenger, είναι μερικές από τις ανταγωνιστικές εφαρμογές με τεράστιες βάσεις χρηστών, ενώ επαγγελματικά εργαλεία όπως το Slack συνεχώς αυξάνουν τις δυνατότητές τους και καθίστανται επίσης ανταγωνιστικά του Skype.

     

    Η Microsoft από την μεριά της σκοπεύει να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο Skype. Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, η εταιρία ετοιμάζεται να διαθέσει έναν νέο unified Skype client για όλες τις πλατφόρμες, ο οποίος θα αντικαταστήσει τους διάφορους clients που υπάρχουν σήμερα. Ο νέος client θα είναι συμβατός με Windows, Mac, Linux, iOS και Android και αναπτύσσεται στα γραφεία της εταιρίας στο Ρέντμοντ. Αυτό πιθανόν δίνει μια ακόμα εξήγηση όσον αφορά τις απολύσεις στα γραφεία της εταιρίας στο Λονδίνο, μιας και η νέα έκδοση του client θα καταστήσει τις υπόλοιπες εκδόσεις των clients περιττές.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.