Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft θα ζητήσει από τους χρήστες των Windows 10 να μεταβούν σε λογαριασμούς Microsoft

      Οι νέες ειδοποιήσεις στοχεύουν στην ενθάρρυνση της υιοθέτησης λογαριασμών Microsoft

    Παρά την κυκλοφορία των Windows 11 πριν από δύο χρόνια, τα Windows 10 συνεχίζουν να κυριαρχούν στη σφαίρα των λειτουργικών συστημάτων για υπολογιστές. Ωστόσο, η Microsoft ετοιμάζεται να εισαγάγει μια νέα ενόχληση για την πιστή βάση χρηστών των Windows 10: προτροπές που τους προτρέπουν να μεταβούν από τοπικούς λογαριασμούς σε λογαριασμούς Microsoft.

     

    Στην τελευταία ενημέρωση Windows 10 Update Release Preview, που εντοπίστηκε από το Windows Latest, η Microsoft έχει περιγράψει την πρόθεσή της να κυκλοφορήσει ειδοποιήσεις που θα ενθαρρύνουν τους χρήστες να κάνουν τη μετάβαση. Αυτές οι ειδοποιήσεις, που τοποθετούνται στο μενού Ρυθμίσεις, συνηγορούν υπέρ των πλεονεκτημάτων της χρήσης λογαριασμού Microsoft, δίνοντας έμφαση σε χαρακτηριστικά όπως η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων, η διαχείριση συνδρομών και τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας.

     

    Ενώ ορισμένοι χρήστες μπορεί να εκτιμούν την ευκολία της ενσωμάτωσης με τις υπηρεσίες cloud της Microsoft, άλλοι μπορεί να δίνουν προτεραιότητα στην ιδιωτικότητα και να προτιμούν να παραμείνουν με τοπικούς λογαριασμούς. Ανεξάρτητα από αυτό, η ώθηση προς τους λογαριασμούς Microsoft υπογραμμίζει τη στρατηγική του τεχνολογικού γίγαντα να εμβαθύνει τη δέσμευση με το οικοσύστημά του, αξιοποιώντας τα χαρακτηριστικά του cloud για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών.

     

    Για όσους επιθυμούν να διατηρήσουν την ιδιωτικότητά τους και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τοπικούς λογαριασμούς, υπάρχουν μέθοδοι απενεργοποίησης αυτών των επίμονων ειδοποιήσεων. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην επιλογή Απόρρητο και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα Γενικά.

    Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε την επιλογή "Εμφάνιση ειδοποιήσεων στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Όταν είναι απενεργοποιημένη, εξακολουθούν να εμφανίζονται οι απαιτούμενες ειδοποιήσεις".

     

    Όπως επισημαίνει το τεχνολογικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Neowin, υπάρχει επίσης ένα μικροσκοπικό εικονίδιο "X" δίπλα στο κουμπί "Σύνδεση τώρα" στο banner των λογαριασμών Microsoft. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ σε αυτό και να αφαιρέσουν επίσης την ειδοποίηση. Ωστόσο, αν δεν απενεργοποιηθεί η προαναφερθείσα επιλογή Ρυθμίσεις, το banner ειδοποίησης θα επιστρέψει ξανά. Με την προσαρμογή των ρυθμίσεων στο σύστημα των Windows, οι χρήστες μπορούν να μετριάσουν την εισροή των προτροπών που τους ενθαρρύνουν να αλλάξουν, διασφαλίζοντας ότι η εμπειρία του λειτουργικού τους συστήματος παραμένει προσαρμοσμένη στις προτιμήσεις τους.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.