Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Μελέτη της Google για τις ερωτήσεις ασφαλείας δεν τις βρίσκει και τόσο "ασφαλείς"

    Η Google δημοσιοποίησε μία έρευνα σύμφωνα με την οποία οι ερωτήσεις ασφαλείας που χρησιμοποιούνται όταν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας σε κάποια ιστοσελίδα, δεν είναι και τόσο ασφαλείς τελικά. Σε πολλές περιπτώσεις οι εισβολείς, αν οι απαντήσεις σας είναι πολύ συνηθισμένες, έχουν μεγάλη πιθανότητα να μαντέψουν τις απαντήσεις σε λιγότερες από δέκα προσπάθειες. Και σίγουρα δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ψεύτικες απαντήσεις για να το κάνετε πιο δύσκολο. Πολλοί από αυτούς που χρησιμοποιούν αυτή τη στρατηγική, χρησιμοποιούν πολύ κοινές λέξεις κάνοντάς το τελικά πιο εύκολο για κάποιον να τις μαντέψει.

     

    Τελικά ποια είναι η καλύτερη εναλλακτική; Η Google πιστεύει ότι περισσότερες ερωτήσεις ασφαλείας μπορεί να μην βοηθήσουν τελικά αφού είναι πολύ πιθανόν να ξεχάσετε κάποια από αυτές και να κλειδωθείτε απέξω. Η καλύτερη τακτική για τις ιστοσελίδες είναι οι κωδικοί αλλαγής password μέσω SMS, εναλλακτικοί λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γενικά μέθοδοι που κάποιος δεν μπορεί απλώς να μαντέψει τους κωδικούς ή τις ερωτήσεις. Ευτυχώς μεγάλες ιστοσελίδες όπως η Google ήδη το εφαρμόζουν. Το δύσκολο είναι να επεκταθεί αυτό στα κοινωνικά δίκτυα και σε μικρότερες ιστοσελίδες όπως πχ. σε e-shops.

     

    Beutler Google passwords V6


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.