Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέο firmware update της HP για τα μηχανήματά της, δημιουργεί προβλήματα με συμβατά μελάνια

    Πριν έναν χρόνο η Hewlett Packard είχε κυκλοφορήσει ένα firmware update για την σειρά OfficeJet, το οποίο απέτρεπε την χρήση συμβατών μελανιών με την εν λόγω σειρά εκτυπωτών. Η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται με νέο firmware update που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες, αν και αυτή τη φορά υπάρχει εύκολη λύση για όσους επιλέγουν συμβατά μελάνια.

     

    Το firmware update, το οποίο φαίνεται να κυκλοφόρησε τις προηγούμενες μέρες, επηρεάζει την λειτουργία πλήθους OfficeJet μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των OfficeJet 6800, OfficeJet Pro 6200, 6800, 8600 και OfficeJet Pro X 400/500. Σύμφωνα με την Γερμανική εταιρία Super Patronen, τουλάχιστον 50 πελάτες της ανέφεραν προβλήματα με συμβατά μελάνια.

     

    Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν ο κάτοχος ενός OfficeJet μηχανήματος, χρησιμοποιεί μελάνια τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα. Σε αυτή την περίπτωση ο εκτυπωτής αναφέρει σφάλμα, ότι ένα ή περισσότερα μελάνια παρουσιάζουν πρόβλημα, ζητώντας από τον κάτοχο του OfficeJet να αντικαταστήσει τα προβληματικά αυτά μελάνια.

     

    Hewlett Packard ink error.jpg

     

    Κάποιοι από τους κατόχους OfficeJet μηχανημάτων αναφέρουν ότι αν τοποθετηθεί ένα τουλάχιστον αυθεντικό μελάνι της Hewlett Packard, αυτό αρκεί για να σταματήσει να εμφανίζεται το μήνυμα σφάλματος.

     

    Για όσους θα ήθελαν να αποφύγουν εντελώς το κόστος της αγοράς αυθεντικού μελανιού, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να αποφύγουν την εμφάνιση του παραπάνω μηνύματος σφάλματος. Το πρόβλημα φαίνεται να σχετίζεται με το χαρακτηριστικό ασφαλείας  Dynamic Security της Hewlett Packard, το οποίο μπορεί να διορθωθεί με το πέρασμα ενός firmware update το οποίο αφαιρεί το εν λόγω χαρακτηριστικό. Σχετικές οδηγίες παρέχονται από την ίδια την Hewlett Packard.

     

    Αν και δεν είναι γνωστό το αν η Hewlett Packard γνώριζε για το πρόβλημα που θα δημιουργούταν με αυτό το update, μπορεί τουλάχιστον να υποτεθεί ότι κάτοχοι εκτυπωτών OfficeJet με περιορισμένες γνώσεις θα οδηγηθούν στην επιλογή αγοράς αυθεντικών μελανιών ή στην αναζήτηση βοήθειας από κάποιον τεχνικό. Από την άλλη, κάτοχοι εκτυπωτών OfficeJet με αυξημένες γνώσεις, δεν θα εκνευριστούν ιδιαίτερα με την εταιρία, αφού τους παρέχεται ένας εύκολος τρόπος να ξεπεράσουν το μήνυμα σφάλματος και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν συμβατά μελάνια.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.