Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Πληρώνετε για επεξεργαστές με δυνατότητες overclock, αλλά με ημερομηνία λήξης; Η περίπτωση του 6900Κ.

    O Broadwell-E Core i7-6900K ήταν ένας πανάκριβος (άνω των 1000$) επεξεργαστής όταν κυκλοφόρησε και εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικό cpu για την πλειονότητα των workloads. Αν και η είδηση δεν είναι νέα, μόλις σήμερα ανακοινώθηκε σε συγκριτικό τεστ που διεξήχθη από το δικτυακό κανάλι Hardware Unboxed, ότι το Windows Update KB4100347 το οποίο ενημερώνει το OS με νέο Intel Microcode σχετικό με την αντιμετώπιση του Spectre Variant 2 (CVE 2017-5715), κλειδώνει τους επηρεαζόμενους επεξεργαστές στην max συχνότητα των 3.7GHz, ακόμα και αν οι χρήστες έχουν επιλέξει από το BIOS άλλη συχνότητα (προφανώς μεγαλύτερη).

     

     

    Εύλογα τίθεται το ερώτημα πώς και γιατί η Intel επιλέγει διά αυτού του τρόπου να απαξιώσει την επένδυση των ανθρώπων που επέλεξαν να πληρώσουν premium τιμής για ένα K κομμάτι που πλέον υφίσταται σοβαρούς περιορισμούς.

     

    Σημειωτέον ότι οι χρήστες μπορούν να αφαιρέσουν το εν λόγω update από τα windows, ώστε να επαναφέρουν το max overclock του επεξεργαστή τους, αλλά προφανώς δεν θα έχουν πλέον την προστασία του συγκεκριμένου Microcode update από το Spectre vulnerability. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.