Jump to content



  • yanni
    yanni

    Στην εξαγορά της OpenDNS προχωράει η Cisco

    .
    Η Cisco αναμένει η συμφωνία να οριστικοποιηθεί και τυπικά στο πρώτο τέταρτο της επόμενης χρονιάς. Το κόστος της εξαγοράς ανέρχεται στα 635 εκατομμύρια δολάρια, με την OpenDNS να ενσωματώνεται πλήρως στην Cisco. Η OpenDNS, πέραν των DNS Servers, παρέχει cloud platform υπηρεσίες ασφαλείας τόσο για οικιακούς χρήστες όσο και για επιχειρήσεις. Οι υπηρεσίες της OpenDNS παρέχουν μέσω των servers της ασφάλεια τόσο από συγκεκριμένα τμήματα του internet, κωδικοποιούν την web κίνηση, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο να υπάρξει υποκλοπή δεδομένων ή άλλου είδους απειλές. Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι εύκολο να αξιοποιηθούν, με την εταιρία να διαθέτει πάνω από 65 εκατομμύρια πελάτες σε 160 χώρες. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι το 2% του παγκόσμιου DNS traffic διακινείται μέσω των servers της.

     

    cisco To acquire opendns

     

    Για την Cisco, η εξαγορά αυτή της δίνει την δυνατότητα να ενισχύσει τις προσφορές της στον τομέα της ασφάλειας στο cloud και παράλληλα να προετοιμαστεί και να εκμεταλλευτεί σε βάθος χρόνου την νέα τάση που ακούει στο “Internet of Everything”. Η στρατηγική της Cisco είναι να προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας μέσω cloud και η OpenDNS, ως "Software as a Service" εταιρία, δίνει την δυνατότητα στην Cisco να παρέχει ασφάλεια σε οποιαδήποτε συσκευή, οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό αναμένεται να είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό στο μέλλον δεδομένου ότι όλες αυτές οι νέες συσκευές που θα κυκλοφορήσουν και θα διαθέτουν δυνατότητες διασύνδεσης, δεν αναμένεται να προσφέρουν παράλληλα και ικανή ασφάλεια, δημιουργώντας κινδύνους για την ασφάλεια τόσο των οικιακών χρηστών, πολύ περισσότερο για τις επιχειρήσεις.

     

    Τέλος, να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την Cisco οι υπηρεσίες free OpenDNS δεν θα επηρεαστούν.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.