Jump to content



  • yanni
    yanni

    Το Facebook επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αναρτούν θέσεις εργασίας

    Φαίνεται ότι το Facebook θα αξιοποιήσει την ηγετική του θέση ως το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να εισέλθει και στον χώρο της εύρεσης εργασίας. Ειδικότερα το Facebook θα επιτρέπει μελλοντικά στις επιχειρήσεις να αναρτούν αγγελίες με θέσεις εργασίας, στις οποίες θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι χρήστες του δικτύου.

     

    Μάλιστα το Facebook θα φροντίζει να απλοποιεί την όλη διαδικασία της αίτησης, μέσω έτοιμης φόρμας η οποία θα συμπληρώνεται αυτόματα με τα στοιχεία αυτού που ενδιαφέρεται για την θέση εργασίας. Αν ο εργοδότης θελήσει να έρθει σε επαφή με κάποιον υποψήφιο για την θέση εργασίας, θα μπορεί να επικοινωνεί μαζί του μέσω του Μessenger.

     

    Η πλατφόρμα θα είναι σε θέση να εμφανίσει θέσεις εργασίας με βάση τα ενδιαφέροντα κάποιου που ψάχνει για δουλειά, καθώς και να εμφανίζει θέσεις εργασίας από εταιρίες στις οποίες κάποιος έχει κάνει "Like" μέσω του News Feed. Επιπλέον οι εταιρίες θα μπορούν να πληρώνουν, εφόσον το επιθυμούν, ώστε οι θέσεις εργασίας να εμφανίζονται σε χρήστες που ανήκουν σε χρήστες του Facebook που ικανοποιούν κάποιες προϋποθέσεις.

     

     

    Αν και σε πρώτη φάση αυτή η κίνηση του Facebook φαίνεται να το θέτει σε τροχιά ανταγωνισμού έναντι του LinkedIn, εκπρόσωπος της εταιρίας ανέφερε στο Business Insider, ότι ήδη πολλές εταιρίες δημιουργούσαν ανεπίσημες λίστες εργασίας και η κίνηση του Facebook απλά γίνεται προκειμένου τυποποιήσει την όλη διαδικασία.

     

    Για την ώρα η νέα αυτή δυνατότητα θα αρχίσει να διατίθεται σε επιχειρήσεις με έδρα τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Περισσότερα, καθώς και μικρά βίντεο παραδείγματα, μπορείτε να βρείτε εδώ.

     

    58a613c6a9d0d-FacebookJobsarticle.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.