Jump to content



  • Seafalco
    Seafalco

    [Computex 2015] Η Cryorig παρουσιάζει νέα προϊόντα στην Taipei

    Οι νέες ψύκτρες της Cryorig, A series A40, A40 Ultimate και A80 Hybrid Liquid Cooling, συνδυάζουν την δύναμη του αέρα σε μια πρωτοποριακή κατασκευή. Σε ανάλογο επίπεδο όσον αφορά τον νεωτερισμό, κινούνται και τα νέα τροφοδοτικά Pi Series της κατασκευάστριας, που επιτρέπουν στον χρήστη τους να τα τηλεχειριστεί με την βοήθεια ενός κινητού τηλεφώνου για παράδειγμα!

    Cryorig A Series Hybrid Liquid Cooling

    Cryorig Hybrid Liquid cooling ASeries  b73cfdb7 2305 40f8 86ae cd951ea326a6

     


    Η Cryorig με την πρόταση ψύξης που ακούει στο όνομα A Series Hybrid Liquid Cooling (HLC), έρχεται να αντιμετωπίσει με ουσιαστικό τρόπο, ένα από τα βασικά προβλήματα που παρουσιάζουν όλες οι υδροψύξεις κλειστού κυκλώματος, αυτό της σοβαρής υστέρησης σε κυκλοφορία αέρα, που παρατηρείται στα εξαρτήματα που περιβάλουν το socket της CPU.
    Στην Computex, η Cryorig με θερμοφωτοαποτύπωση σε πραγματικό χρόνο, παρουσίασε την εν δυνάμει θερμική ωφέλεια ενός συστήματος, από τη χρήση μιας ψύκτρας HLC.

    Οι θερμοφωτογραφίες δείχνουν -στην περιβάλλουσα την CPU περιοχή- μια δραστική πτώση της θερμοκρασίας (πάνω από 10°C) στα Voltage Regulator Modules, στην RAM, ακόμα και στην κάρτα γραφικών παρατηρήθηκε βελτίωση από την πρόσθετη ροή αέρα που εξασφαλίζει η αναμένουσα την επικύρωση, ευρεσιτεχνία του "Airflow Circulator fan".
    Η επιτυγχανόμενη μείωση των θερμοκρασιών στην περιοχή αυτών των κρίσιμων εξαρτημάτων, σημαίνει αρκετά πλεονεκτήματα, από τη η μεγαλύτερη σταθερότητα και μακροζωία των εξαρτημάτων, μέχρι και την επίτευξη πιο σταθερού υπερχρονισμού για CPU / RAM και GPU.

    Ο ανεμιστήρας επανακυκλοφορίας του ρεύματος αέρα (Airflow Circulator fan) μπορεί να αφαιρεθεί και να επανατοποθετηθεί με άλλο προσανατολισμό, πράγμα που σε συνδυασμό με την τοποθέτηση του water block επιτρέπει στον χρήστη, να επιλέξει αν η κατεύθυνση της ροής του αέρα του Airflow Circulator fan, θα κατευθύνεται στη RAM, στα VRM, ή στην GPU.
    O ανεμιστήρας αυτός, είναι διαμέτρου 70 mm στρέφεται -μεγίστως- με 3000rpm και ελέγχεται μέσω κυκλώματος PWM, το οποίο λαμβάνοντας υπόψη την θερμοκρασία της CPU, ρυθμίζει τις στροφές του ανεμιστήρα, έτσι ώστε η λειτουργία του να περνά απαρατήρητη εν μέσω των άλλων ανεμιστήρων του συστήματος.
    Η σειρά HLC της Cryorig αριθμεί για την ώρα τρία μέλη, την A40, την A40 Ultimate και την A80, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο κοινό, το καλοκαίρι του 2015.

    Τα βασικά τους χαρακτηριστικά ακολουθούν παρακάτω:
    A40/A40 Ultimate
    Supports: Intel 2011(v3), 1366, 115x, AMD FM1/FM2, AM2/AM2+, AM3/AM3+
    Cold Plate: Copper Micro Fin
    Radiator Size: 240x120x25mm (A40)/ 240x120x38mm (A40 Ultimate)
    Fan: Dual 120x25mm 2.200 RPM PWM

    A80
    Supports : Intel 2011(v3), 1366, 115x, AMD FM1/FM2, AM2/AM2+, AM3/AM3+
    Cold Plate: Copper Micro Fin
    Radiator Size: 280x120x25mm
    Fan: Dual 140x25mm 1.850 RPM PWM


    Cryorig Pi PSU

    Cryorig Pi PSU  2  01622e51 53e5 483d 972b 6468eb0a1660

     


    Το Pi της Cryorig αποτελεί μια πρωτοποριακή proof of concept κατασκευή PSU, η οποία παρουσιάζεται στην Computex του 2015.
    Ο βασικός νεωτερισμός του είναι ότι, συνδυάζει την δυνατότητα ΙοΤ, με ένα PSU, δημιουργώντας έναν νέο τρόπο διαχείρισης και ελέγχου των PC μας. Το IoT ή Internet of Things, αποτελεί ισχυρή τάση στην εξέλιξη του οικιακού ηλεκτρικού εξοπλισμού, επιτρέποντας την παρακολούθηση και τον έλεγχο, οποιαδήποτε ηλεκτρικής συσκευής στο σπίτι.

    Ο αρχικός σκοπός της Cryorig με την προσθήκη των IoT δυνατοτήτων σε ένα PSU ήταν να ξεπεράσει τις δυσκολίες που ενέχει ο καθορισμός των Wake on LAN και Wake on WAN λειτουργιών, όταν προσπαθούμε να το κάνουμε μέσω εφαρμογών τηλελέγχου που προσομοιάζουν ένα desktop περιβάλλον.
    Η κατατεθειμένη ευρεσιτεχνία της Cryorig, Zero Hassle Hardware Wake (ZHH Wake), ελέγχει άμεσα τα σήματα on/off τόσο του PSU, όσο και της μητρικής, έτσι ένα PSU με δυνατότητα IoT δεν χρειάζεται καμία άλλη παραμετροποίηση, παρά μόνον να συζευχθεί (pairing) με ένα σήμα WiFi που έχει πρόσβαση στο Internet.

    Οι εφαρμογές ενός Pi PSU με δυνατότητα IoT, μπορούν να ξεκινούν από το να μπορείς ενεργοποιήσεις ένα απομακρυσμένο PC και να εκτελέσεις remote desktop λειτουργίες, να επαναφέρεις σε λειτουργία ένα απομακρυσμένο file sharing ή distribution computing PC μετά από μια διακοπή της τάσης του δικτύου, μέχρι το να κλείσεις από μακρυά το Pc σου λόγω επερχόμενης καταιγίδας, ή απλά να ελέγξεις εάν πράγματι έκλεισες το PC σου με τα ευαίσθητα δεδομένα, φεύγοντας από το σπίτι ή από τη δουλειά !
    Οι εφαρμογές του IoT πρακτικά είναι απεριόριστες και από την αφετηρία αυτή, η σειρά Pi της Cryorig μπορεί να επεκτείνει περαιτέρω τις δυνατότητές της, με τον έλεγχο των ανεμιστήρων, τον έλεγχο και καταγραφή της ενεργειακής κατανάλωσης ή και του υπολογισμού των σχετικών λογαριασμών, καθώς επίσης και αναφορές σχετικά με την υγεία του PSU, ή σχετικά με παρατηρούμενα προβλήματα, και όλα αυτά, κατ' ευθείαν σε μια εφαρμογή που τρέχει στο κινητό μας!

    Η παραγωγή των Pi PSU, σύμφωνα με τους στόχους της Cryorig, πρόκειται να ξεκινήσει εντός του 2016 και τα τροφοδοτικά της σειράς θα καλύψουν σε ισχύ την περιοχή από τα 600 Watt έως και 1000+ Watt και θα διαθέτουν συντελεστή απόδοσης πιστοποιημένο στις κλάσεις 80+ Gold και 80+ Platinum.

    Μια σύντομη αναφορά στα βασικά τους χαρακτηριστικά ακολουθεί:

    Pi 660/860/1000
    Wattage: 660/860/1000 Watts
    80+: Gold~Platinum
    Fan: QF120 600~2.200 PWM fan
    Size: TBA
    Release: Summer 2016
    Other: IoT Wake on Remote, Close on Remote Capable


    Και λίγα λόγια για την Cryorig.

    Η Cryorig ιδρύθηκε το 2013 από μια ομάδα έμπειρων τεχνικών, βετεράνων του τομέα.
    Είναι μια νέα εταιρία στο χώρο των περιφερειακών για PC και των λύσεων ψύξης τους, αλλά στο δυναμικό της αξιοποιείται η πείρα από εταιρίες όπως η Thermalright, η Prolimatech και η Phanteks.
    Τα μέλη της, overclockers και PC modders, "κινούνται" από το πάθος της επίτευξης του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.
    Με την μεγάλη πείρα τους και την τάση για νεωτερισμούς και βελτιώσεις, ερευνούν και δοκιμάζουν νέες ιδέες με στόχο το βέλτιστο δυνατό προϊόν και τελικούς ωφελημένους, τους απανταχού χρήστες PC.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.