Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H ProtonMail πλήρωσε 6.000 δολάρια στους hackers για να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον της

    Η ελβετική εταιρία δήλωσε σε μία ανάρτησή της ότι αναγκάστηκε να πληρώσει 15 bitcoins, που αντιστοιχούν σε 6,000 δολάρια για να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον της και για να μην πληγούν και οι υπόλοιπες εταιρίες οι οποίες χρησιμοποιούσαν τον ίδιο πάροχο.

     

    Όμως παρόλο που πληρώθηκαν τα λύτρα, οι επιθέσεις τύπου "άρνησης υπηρεσιών" δεν σταμάτησαν, αν και οι hackers που πήραν τα λύτρα δήλωναν ότι δεν προέρχονται από αυτούς οι νέες επιθέσεις. Σύμφωνα με την ProtonMail οι επιθέσεις αυτές δεν είχαν προηγούμενο σε ένταση και έκταση και μέχρι την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, η ιστοσελίδα τους παραμένει εκτός λειτουργίας.

     


    protonmail DDoS

     

    "Η ProtonMail μάλλον έχει πέσει θύμα επίθεσης από δύο διαφορετικές ομάδες, με την δεύτερη ομάδα να παρουσιάζει δυνατότητες οι οποίες αρμόζουν σε φορείς ο οποίοι χρηματοδοτούνται από κυβερνήσεις κρατών", συνεχίζει η η ανάρτησή τους στο Blog της εταιρίας, "Επίσης φαίνεται ότι οι δεύτεροι επιτιθέμενοι δεν φοβήθηκαν μήπως προκαλέσουν γενικότερη ζημιά πάνω στην προσπάθειά τους να μας χτυπήσουν".

     

     

    Η ProtonMail δήλωσε ότι το μέγεθος και η έκταση της επίθεσης σημαίνει ότι το κόστος για την θωράκιση της εταιρίας από νέες επιθέσεις, θα μπορούσε να χρεοκοπήσει την εταιρία. Για αυτό η ProtonMail, ξεκίνησε το ProtonMail Defence Fund, μία προσπάθεια δημόσιας χρηματοδότησης όπου όποιος θέλει μπορεί να συνεισφέρει και να βοηθήσει. Μέχρι τώρα έχουν μαζευτεί 21.884 δολάρια με πρώτο στόχο τα 50.000 δολάρια.

     

    "Το κόστος για αυτές τις υπηρεσίες ανέρχεται περίπου στα 100.000 τον χρόνο αφού υπάρχουν ελάχιστοι παροχείς οι οποίοι μπορούν να αντέξουν μία τέτοιου μεγέθους και πολυπλοκότητας επίθεση. Εξαιτίας αυτής της πολυπλοκότητας χρειάζεται να απευθυνθούμε σε ακριβές λύσεις και αυτό θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της εταιρίας. Γιαυτό δεχόμαστε δωρεές μέσω του ProtonMail Defence Fund"

     


    screen

     

    Σχολιάζοντας την επίθεση αυτή ο ειδικός ασφαλείας Graham Cluley είπε: "Ελπίζουμε η ProtonMail, η οποία είναι και δεν πρέπει να το ξεχνάμε θύμα εγκληματικής επίθεσης, να μπορέσουν σύντομα να επαναφέρουν τα συστήματά τους σε κανονική λειτουργία. Στο μεταξύ όμως πρέπει να αναρωτηθούμε αυτό : Ποιος θα είχε συμφέρον να διαταράξει τη λειτουργία μιας εταιρίας που παρέχει ασφαλές ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και να την βγάλει εκτός λειτουργίας ;".

     

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η είδηση ότι παρόμοια επίθεση δέχτηκε σήμερα και η σουηδική τράπεζα Swedbank.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.