Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Yahoo αναζητά υποψήφιους αγοραστές

    Παρ' όλες τις προσπάθειες της Marissa Mayer, η Yahoo προσπαθεί να επιβιώσει. Η αξία της εταιρίας είναι ακόμα μεγάλη, χάρις το μερίδιο που κατέχει στην Alibaba, έναν εμπορικό γίγαντα της Κίνας.


    Σύμφωνα με αναφορές της Wall Street Journal, η γερασμένη πια εταιρία έβαλε τον εαυτό της για πούλημα. Με μία επιστολή προς τους υποψήφιους αγοραστές, η Yahoo ζητάει τις προκαταρκτικές προσφορές των υποψηφίων αγοραστών μέχρι τις 11 Απριλίου, είτε για το σύνολο της εταιρίας είτε για μεμονωμένες υπηρεσίες όπως το Yahoo Japan το Tumblr ή το  Flickr.

     

    Ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές της Yahoo παρόλο τη μυστικότητα που επικρατεί, φέρεται να συγκαταλέγονται οι AT&T, Verizon και η Comcast . Σύμφωνα με το Recode, και η Microsoft έχει δείξει ενδιαφέρον αφού η δική της μηχανή αναζήτησης ήταν πίσω από το Yahoo Search και φυσικά προσπαθεί να φροντίσει τα συμφέροντά της. 

     

    Παράλληλα η Yahoo παλεύει με μία επιθετική εταιρία επενδύσεων Starboard Value LP,  η οποία επιθυμεί να διώξει το νυν διοικητικό συμβούλιο και να αντικαταστήσει τους 9 διευθυντές με νέα πρόσωπα. Η Yahoo βρισκόταν ήδη σε καθοδική πορεία όταν ανέλαβε η Mayer τον Ιούλιο του 2012. Μία από τις κύριες πηγές εσόδων, οι διαφημίσεις σε υπηρεσίες όπως Yahoo News, Mail και Search, δεν απέφερε τα αναμενόμενα έσοδα. Οι εφαρμογές για κινητές συσκευές δεν ήταν δημοφιλείς αφού οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούσαν τις αντίστοιχες της Google, της Microsoft και εφαρμογές νέων προγραμματιστών.

     

    Η Mayer αναδιοργάνωσε την εταιρία και έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη των εφαρμογών για κινητές συσκευές αλλά δεν κατάφερε και πολλά τουλάχιστον στα μάτια της κοινής γνώμης. Αφού αποφασίστηκε τελικά η πώληση της εταιρίας, το διοικητικό συμβούλιο  με μία κίνηση, που ονομάζεται "reverse spin off", αποφάσισε να εξαιρέσει από την πώληση της εταιρίας, το μερίδιο που κατέχει στην Alibaba, το οποίο από μόνο του έχει αξία που υπολογίζεται στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια.

     

    Η Yahoo έχει ήδη απολύσει 1,700 εργαζόμενους και έχει κλείσει αρκετά τμήματα όπως  τα Yahoo Games και τα ψηφιακά περιοδικά της. Η εφαρμογή της Yahoo News Digest είχε κάποια επιτυχία αλλά τίποτα που να μπορεί να αλλάξει την κατάσταση της εταιρίας. Από ότι φαίνεται η πώλησή της είναι η καλύτερη επιλογή που έχει αυτή τη στιγμή η Yahoo. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν απολυθεί η Mayer πριν την πώληση της εταιρίας θα λάβει ως αποζημίωση συνολικά 12.5 εκατομμύρια δολάρια  ενώ αν απολυθεί μετά την πώληση της Yahoo, θα λάβει 37 εκατομμύρια δολάρια.

     

    Πηγή : engadget


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.