Jump to content


  • UltraB
    UltraB

    HDMI 2.1 - Οι τελευταίες πληροφορίες από την CES 2019 σχετικά με το νέο revision του HDMI

    Με τις αναλύσεις των οθονών να αυξάνονται, ο όγκος των δεδομένων που απαιτεί να μεταφέρει ένα HDMI καλώδιο από την media player συσκευή, στην τηλεόραση σας για παράδειγμα, να πολλαπλασιάζεται. Αυτό λοιπόν, μας οδήγησε σε ένα νέο revision του HDMI που είναι προ των πυλών.

     

    1297431722_2_hdmi2.1.jpgΑυτό δεν είναι άλλο, από το νέο HDMI 2.1 που φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως την σημαντική αύξηση του bandwidth στα 48Gbps, κάτι το οποίο επιφέρει πλέον και υποστήριξη έως 10K ανάλυσης στα 120fps. Το νέο revision του HDMI θα προσφέρει επίσης υποστήριξη για δυναμικό HDR, eARC (enhanced Audio Return Channel), καθώς και VRR (variable refresh rate) και ALLM (auto low latency aka game mode).

     

     

    Το σχήμα της θύρας και των καλωδίων θα παραμείνει ίδιο, για πλήρη υποστήριξη με τις παλαιότερες γενιές, όμως για να εκμεταλλευτείτε όλες τις νέες δυνατότητες του νέου HDMI 2.1, θα χρειαστείτε φυσικά νέα καλώδια και συσκευή συμβατά με το νέο HDMI 2.1.

     

    Μερικές τέτοιες συσκευές, αποτελούν κάποιες τηλεοράσεις που παρουσιάστηκαν από μεγάλους κατασκευαστές, όπως την LG, Sony και Samsung, που παρουσίασαν τηλεοράσεις 8K ανάλυσης που όλες τους θα ενσωματώνουν τις νέες HDMI 2.1 υποδοχές. Και λέμε υποδοχές και όχι νέο πρότυπο ή υποστήριξη HDMI 2.1, καθώς η άδεια του HDMI επιτρέπει στις εταιρίας να αναφέρουν HDMI 2.1, ακόμα και αν αυτές δεν υποστηρίζουν όλες του τις νέες δυνατότητες.  Έτσι, για παράδειγμα, μια εταιρία που προσφέρει τις τεχνολογίες eARC και VRR, αλλά όχι τα απαιτούμενα 48Gbps για 8K / 60fps, μπορεί να λέει ότι η τηλεόραση της είναι συμβατή με το HDMI 2.1. Αυτό, εφόσον όμως αναγράφουν ποια χαρακτηριστικά υποστηρίζει η τηλεόραση τους.

     

    Παρόλα αυτά, το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχει περιεχόμενο που εκμεταλλεύεται τις συγκεκριμένες δυνατότητες του νέου HDMI 2.1, καθώς για την παραγωγή υλικού απαιτούνται τεράστιες υποδομές, πανάκριβος εξοπλισμός κ.ά. Επομένως, είναι μια future proof λύση καθώς το HDMI 2.0 είναι υπεραρκετό προς το παρόν για τον μέσο, και μη καταναλωτή.

     

    2_22bc280b5a.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.