Jump to content



  • yanni
    yanni

    Rollable οθόνη OLED των 5,7'' επέδειξε η Samsung

    Η Samsung παρουσίασε στο Display Week 2016 στο Σαν Φρανσίσκο το πρωτότυπο μιας rollable OLED οθόνης. Η εταιρία σκοπεύει να δημιουργήσει νέες σειρές foldable και rollable OLED οθονών, για χρήση σε μελλοντικά smartphones.

     

    Η πρωτότυπη αυτή οθόνη που επέδειξε η Samsung, είναι των 5,7'' τεχνολογίας AMOLED, ανάλυσης 2560x1440 pixels, η οποία ζυγίζει 18 γραμμάρια, έχει πάχος 0,3 χιλιοστά και ακτίνα καμπυλότητας 10. Η ακτίνα καμπυλότητας 10 μεταφράζεται στο ότι η οθόνη μπορεί να τυλιχθεί σε σχήμα κυλίνδρου ακτίνας 10 χιλιοστών.

     

    samsung-rollable-display-sg-1.jpg

     

    samsung-rollable-display-sg-7.jpg

     

    Οι νέες αυτές οθόνες χαρακτηρίζονται από την Samsung ως «Το μέλλον της τεχνολογίας απεικόνισης" και ενδέχεται να τις δούμε να χρησιμοποιούνται του χρόνου σε μία νέα σειρά smartphones κάτω από την επωνυμία Galaxy X.

     

     

    Η Samsung μαζί με την LG είναι οι δύο κύριοι παίκτες όσον αφορά τις εύκαμπτες οθόνες. Οι οθόνες αυτές αναμένεται να χρησιμοποιηθούν αρχικά σε smartphones και wearables, ενώ αργότερα αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και σε tablets, αλλά και αυτοκίνητα.

     

    Πηγή: Watch Samsung’s rollable display in action - SlashGear

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.