Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    To Gmail αποκτά τη δυνατότητα να σκανάρει προληπτικά τις εικόνες για λόγους ασφαλείας

    Οι επιχειρήσεις μπορούν να λαμβάνουν πολλά μέτρα για να λειτουργούν με ασφάλεια αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι ένας απρόσεκτος υπάλληλος που στέλνει κατά λάθος εμπιστευτικά έγγραφα και όλα καταστρέφονται. Η  Google εισήγαγε την υπηρεσία Data Loss Prevention (DLP) με σκοπό να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αποφύγουν αυτόν τον κίνδυνο και τώρα η υπηρεσία αυτή γίνεται ακόμα καλύτερη στην αποφυγή απώλειας δεδομένων.

     

    Με την νέα αυτή ενημέρωση το Gmail θα μπορεί να σκανάρει τα έγγραφα τα οποία στέλνονται ως συνημμένα με οπτική αναγνώριση χαρακτήρων για να διασφαλιστεί ότι οι συνημμένες εικόνες δεν περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως κωδικοί ή αριθμοί πιστωτικών καρτών .

     

    2016-02-29-1306.png

     

    Η υπηρεσία αυτή της Google για επιχειρήσεις ήδη είχε διέθετε αυτή τη λειτουργία αλλά τώρα μπορεί να ελέγχει αν τα έγγραφα ή οι συνημμένες φωτογραφίες περιέχουν λέξεις κλειδιά τα οποία είναι προκαθορισμένα από το διαχειριστή του συστήματος. Είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να αποτρέπει κάποιον να στείλει κάτι κατά λάθος, ή ακόμα και να εντοπίσει κάποιον υπάλληλο ο οποίος προσπαθεί επί τούτου να στείλει τέτοιου είδους πληροφορίες με σκοπό να βλάψει την εταιρία.

     

    Προς το παρόν η οπτική αναγνώριση χαρακτήρων είναι διαθέσιμη μόνο στην επί πληρωμή υπηρεσία των Google Apps Unlimited. Κάτι που είναι λογικό αφού μάλλον είναι απίθανο να θέλει κάποιος να στείλει ένα αρχείο εικόνας με πληροφορίες για την πιστωτική του κάρτα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Gmail. Αν παρόλα αυτά θεωρείτε ότι χρειάζεστε περισσότερη ασφάλεια στον προσωπικό σας λογαριασμό,  μπορείτε πάντα να ενεργοποιήσετε τη επαλήθευση δύο βημάτων. 

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.