Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Γερμανικό δικαστήριο εκδίδει διαταγή κατά των επεξεργαστών προηγούμενης γενιάς της Intel μετά από απόφαση για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας

    Σε μια πρόσφατη νομική εξέλιξη, ένα περιφερειακό δικαστήριο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας αποφάσισε ότι η Intel παραβίασε μια πατέντα που ανήκει στην αμερικανική εταιρεία R2 Semiconductor. Στη συνέχεια, το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή κατά των πωλήσεων ορισμένων επεξεργαστών προηγούμενης γενιάς της Intel στη Γερμανία, επηρεάζοντας συσκευές των τεχνολογικών κολοσσών Dell και HP. Η απόφαση απαγορεύει συγκεκριμένα την πώληση επιλεγμένων επεξεργαστών Intel και συσκευών που βασίζονται σε αυτούς τους επεξεργαστές εντός της χώρας.

     

    Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης αφορά την τεχνολογία ρύθμισης τάσης. Η R2 Semiconductor ισχυρίζεται ότι οι επεξεργαστές Core-series Ice Lake, Tiger Lake, Alder Lake και Xeon Scalable 'Ice Lake Server' της Intel, καθώς και οι φορητοί υπολογιστές και οι διακομιστές που περιέχουν αυτούς τους επεξεργαστές, παραβιάζουν την πνευματική της ιδιοκτησία. Η Intel, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι τα προϊόντα της δεν παραβιάζουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της R2 Semiconductor και προσπάθησε να ακυρώσει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μέσω της νομικής οδού.

     

    Η Intel γνωστοποίησε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι η R2 Semiconductor είχε υποβάλει αίτηση στο δικαστήριο για να σταματήσει την πώληση προϊόντων που τροφοδοτούνται από τους επίμαχους επεξεργαστές, προτρέποντας για ανάκληση των επηρεαζόμενων συσκευών. Η Intel τάχθηκε κατά της έκδοσης ασφαλιστικών μέτρων, θεωρώντας την ως "δυσανάλογη θεραπεία". Παρά τη στάση της Intel, το περιφερειακό δικαστήριο του Ντίσελντορφ εξέδωσε την προσωρινή διαταγή κατά των πωλήσεων των CPU προηγούμενης γενιάς της Intel, απόφαση κατά της οποίας η Intel σκοπεύει να ασκήσει έφεση.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.