Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η έλλειψη chip αναγκάζει τη Canon χαλαρώσει το DRM της στους εκτυπωτές

    Για χρόνια, οι εκτυπωτές έχουν εξοπλιστεί με συστήματα διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων που εμποδίζουν τους χρήστες να αγοράζουν δοχεία μελάνης και τόνερ τρίτων κατασκευαστών. Οι εταιρείες εκτυπωτών ισχυρίζονται ότι τα δοχεία με δυνατότητα τσιπ μπορούν να "βελτιώσουν την ποιότητα και την απόδοση" του εξοπλισμού τους, να παρέχουν την "καλύτερη εμπειρία στον καταναλωτή" και "να προστατεύουν [τους εκτυπωτές] από πλαστά δοχεία μελάνης και τρίτων κατασκευαστών". Δεν έχει ειπωθεί το γεγονός ότι η απαίτηση φυσιγγίων του κατασκευαστή εξασφαλίζει επίσης μια επαναλαμβανόμενη ροή εσόδων. Είναι ένα παλιό επιχειρηματικό μοντέλο -- η Gillette πούλησε τις λαβές ξυραφιού της φτηνά για να πουλήσει περισσότερα ξυραφάκια, για παράδειγμα -- και είναι ένα μοντέλο που οι εταιρείες εκτυπωτών έχουν αγκαλιάσει με ενθουσιασμό. Η Lexmark, η HP, η Canon, η Brother και άλλες απαιτούν αποτελεσματικά από τους χρήστες να αγοράζουν μελάνι και γραφίτη "αυθεντικά" όπως ονομάζονται στην αγορά. Για να επιβάλουν τη χρήση αυθεντικών μελανιών, οι κατασκευαστές συνήθως ενσωματώνουν τσιπ μέσα στα αναλώσιμα για τον "έλεγχο" των εκτυπωτών. Αλλά όταν τα τσιπ είναι σε έλλειψη, όπως σήμερα, οι κατασκευαστές μπορούν να βρεθούν σε αδιέξοδο. Έτσι, η Canon λέει τώρα στους Γερμανούς πελάτες πώς να ξεπεράσουν τις προειδοποιήσεις των εκτυπωτών της σχετικά με δοχεία τρίτων κατασκευαστών.

    "Λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης εξαρτημάτων ημιαγωγών παγκοσμίως, η Canon αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή προκλήσεις όσον αφορά την προμήθεια ορισμένων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στα αναλώσιμά μας για τους πολυλειτουργικούς εκτυπωτές μας (MFP)", αναφέρει ένας ιστότοπος υποστήριξης της Canon στα γερμανικά. «Για να διασφαλίσουμε τη συνεχή και αξιόπιστη προμήθεια αναλωσίμων, αποφασίσαμε να προμηθεύουμε αναλώσιμα χωρίς εξάρτημα τσιπ μέχρι να γίνει ξανά η κανονική τροφοδοσία». [...] Το λογισμικό σε αυτούς τους εκτυπωτές έχει έναν σχετικά απλό τρόπο για να παρακάμψετε τους ελέγχους τσιπ. Ανάλογα με το μοντέλο, όταν εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος μετά την εισαγωγή νέου αναλωσίμου, οι χρήστες μπορούν να πατήσουν είτε "Συμφωνώ", "Κλείσιμο" ή "OK". Όταν οι χρήστες πατούν αυτό το κουμπί, ο κόσμος δεν τελειώνει. Αντίθετα, η Canon λέει ότι οι χρήστες μπορεί να διαπιστώσουν ότι η κασέτα γραφίτη τους δεν τους δίνει προειδοποίηση χαμηλής έντασης τόνερ πριν αδειάσει. "Αν και δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα εκτύπωσης όταν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα χωρίς ηλεκτρονικά εξαρτήματα, ορισμένες πρόσθετες λειτουργίες, όπως η ανίχνευση της στάθμης του γραφίτη, ενδέχεται να επηρεαστούν", αναφέρει η τοποθεσία υποστήριξης της Canon.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.