Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel συνεχίζει αθόρυβα την υποστήριξη λογισμικού στη Ρωσία, ξεμπλοκάροντας τις λήψεις λογισμικού

      Η Microsoft φέρεται να συνεχίζει επίσης τις ενημερώσεις των Windows 11.

    Πολλαπλές αναφορές σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η Intel, η οποία σταμάτησε να δραστηριοποιείται στη Ρωσία και τη Λευκορωσία λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, έχει ξαναρχίσει να επιτρέπει τη λήψη προγραμμάτων οδήγησης και λογισμικού εντός της χώρας. Αμέσως μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, οι Ρώσοι χρήστες δεν μπορούσαν προηγουμένως να κατεβάσουν λογισμικό Intel. Οι ίδιες αναφορές αναφέρουν επίσης ότι η Microsoft έχει πλέον ενεργοποιήσει ξανά αθόρυβα τις αυτόματες ενημερώσεις των Windows 11 για Ρώσους χρήστες.

    "Δεν υπήρξαν πρόσφατες αλλαγές στις δραστηριότητές μας", είπε εκπρόσωπος της Intel στο Tom's Hardware.

    "Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2022, η Intel ανέστειλε όλες τις αποστολές υλικού σε πελάτες στη Ρωσία και τη Λευκορωσία αντίστοιχα. Τον Απρίλιο του 2022 η Intel ανακοίνωσε την αναστολή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της στη Ρωσία".

    "Η Intel συνεχίζει να συμμορφώνεται με όλους τους ισχύοντες κανονισμούς και κυρώσεις εξαγωγών στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. Αυτό περιλαμβάνει τη συμμόρφωση με τις κυρώσεις και τους ελέγχους εξαγωγών κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας που εκδόθηκαν από τις ΗΠΑ και τα συμμαχικά κράτη. Πρόσβαση σε πόρους που καλύπτουν τις ανάγκες ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης, όπως το Intel Download Center και το Intel Download Support Assistant (IDSA), αποτελούν μέρος των υποχρεώσεων εγγύησης της Intel."

    Ωστόσο, αναφορές λένε ότι η Intel αρχικά απέκλεισε τις λήψεις στη Ρωσία για το λογισμικό της. Η εταιρεία αποκατέστησε την πρόσβαση το περασμένο έτους. Αυτό δικαιολογεί και τη δήλωση της Intel ότι οι αλλαγές δεν ήταν "πρόσφατες". Οι λήψεις του Intel Driver and Support Assistant (DSA) είναι πλέον διαθέσιμες στους Ρώσους χρήστες λόγω των υποχρεώσεων εγγύησης της Intel.

    Οι αναφορές των ρωσικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αρχικός αποκλεισμός της Intel στις λήψεις ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου 2022 και φαίνεται να βασίζεται στη γεωγραφική θέση του χρήστη. Ως εκ τούτου, τόσο τα άτομα όσο και οι εταιρείες στη Ρωσία δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε λήψεις από τον επίσημο ιστότοπο της Intel, επομένως έπρεπε να αλλάξουν τη διεύθυνση IP τους χρησιμοποιώντας ένα VPN, να χρησιμοποιήσουν torrents ή να βρουν αντίγραφα των προγραμμάτων οδήγησης που ήταν αποθηκευμένα σε διάφορα φόρουμ. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι «ειδικοί» υποστήριξαν ότι τα μπλοκ της Intel εμπόδιζαν την εταιρεία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις εγγύησης προς τους Ρώσους χρήστες.

    Η Izvestia και το CNews (ρωσικά μέσα ενημέρωσης) αναφέρουν ότι μπορούσαν έχουν πρόσβαση στην πύλη λήψης της Intel χωρίς αλλαγή της IP τους από τις 11 Ιανουαρίου 2023. Ωστόσο, έπρεπε να βρουν την ενότητα λήψης μέσω Yandex ή Google, καθώς ο κύριος ιστότοπος της Intel Russia εξακολουθεί να μην είναι απευθείας προσιτός.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Intel
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.