Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Nvidia κερδίζει την TSMC και την Intel και κατακτά για πρώτη φορά το στέμμα στα έσοδα της βιομηχανίας επεξεργαστών

    Η Nvidia βρέθηκε από την τέταρτη στην πρώτη θέση σε μια αξιολόγηση των εσόδων της βιομηχανίας επεξεργαστών που δημοσιεύθηκε σήμερα. Ο οικονομικός αναλυτής Dan Nystedt με έδρα την Ταϊπέι σημείωσε ότι η "πράσινη ομάδα" πήρε τη πρωτιά των εσόδων από το φαβορί, την TSMC, καθώς ήρθαν στο προσκήνιο τα οικονομικά στοιχεία του τρίτου τριμήνου.

     

    TxM5LVooZj3fXSLfgi2Yv9-970-80.png

     

    Όσοι παρακολουθούν τον κόσμο των επενδύσεων και των οικονομικών θα έχουν δει την έκρηξη των κερδών της Nvidia, η οποία αποδεικνύεται από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο του 2023. Η Nvidia κατέγραψε εκπληκτικές επιδόσεις, με πρωτοφανή έσοδα 18,12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο, αυξημένα κατά 206% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη της εταιρείας ήταν επίσης στα ύψη, και ο Nystedt δημοσίευσε ένα γράφημα που δείχνει ότι η Nvidia πέρασε με αγκώνα τους αντιπάλους της στον κλάδο των τσιπ με βάση αυτή τη μέτρηση και το 3ο τρίμηνο του 2023.

     

    Η πρόοδος της Nvidia υποστηρίζεται από πολλούς εξαιρετικά επιτυχημένους λειτουργικούς τομείς, οι οποίοι έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στα έσοδα και τα κέρδη της. Και πάλι, είδαμε σαφείς ενδείξεις μιας σεισμικής μετατόπισης των εσόδων, με την τελευταία σειρά οικονομικών στοιχείων που μοιράστηκε με τους επενδυτές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

     

    Ενώ οι αντίπαλοι της βιομηχανίας, όπως η TSMC, η Samsung και η Intel, έχουν όλοι σημειώσει κάποια πρόοδο μέχρι το 2023 (τόσο σε όρους εσόδων όσο και σε όρους εισοδήματος), μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα το φαινόμενο Nvidia, που προκύπτει από την ύπαρξη πολλαπλών επιχειρηματικών τμημάτων που εργάζονται για την προμήθεια μιας σειράς απίστευτα τεχνολογικά διψασμένων αγορών τεχνητής νοημοσύνης.

     

    Η επιχείρηση Data Center της Nvidia είναι το ανερχόμενο αστέρι της, αν και έχουμε δει εντυπωσιακά κέρδη στις περισσότερες επιχειρήσεις της από πέρυσι τέτοια εποχή. Ζητά όλο και περισσότερο από την TSMC να κατασκευάσει τα τσιπ που τροφοδοτούν τα επιταχυνόμενα κέντρα δεδομένων AI. Ωστόσο, λόγω της πολύτιμης IP της, τα έσοδα και τα κέρδη της Nvidia ανά τσιπ θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακά από αυτά που βγάζει η TSMC ανά τσιπ στην πλευρά της παραγωγής.  Βλέπουμε την Nvidia να απολαμβάνει μεγάλες στιγμές τώρα, αλλά ίσως η TSMC να επιστρέψει, ακολουθώντας τον παλιό μύθο που μας λέει ότι "ο αργός και σταθερός κερδίζει την κούρσα".

     

    Σημειωτέον, αυτός ο αριθμός συνολικών εσόδων περιλαμβάνει μια σειρά από υπηρεσίες άλλων εταιρειών της Nvidia, όπως η αδειοδότηση λογισμικού. Η Samsung έχει επίσης υποφέρει λόγω της κατακόρυφης πτώσης της αγοράς μνήμης, τονίζοντας ότι πολλαπλοί παράγοντες επηρεάζουν τις συνολικές τιμές των εσόδων.

     

    Θα είναι συναρπαστικό να ελέγξουμε ξανά σε ένα χρόνο για να δούμε πώς τα πάνε αυτοί οι τέσσερις διάσημοι αντίπαλοι της βιομηχανίας τσιπ σε σχέση μεταξύ τους.


    Φωτογραφία: Nvidia
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.