Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η NVIDIA χαρακτηρίζεται ως η πιο πολύτιμη εταιρία ημιαγωγών στον κόσμο το 2024

      Η έκθεση Brand Finance υπογραμμίζει την κυριαρχία της NVIDIA στους ημιαγωγούς και την καινοτομία Τεχνητής Νοημοσύνης

    Σε ένα επίτευγμα-ορόσημο, η NVIDIA κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο της πιο πολύτιμης μάρκας ημιαγωγών στον κόσμο, ξεπερνώντας τους γίγαντες του κλάδου Intel και TSMC. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Brand Finance, η αξία της μάρκας της NVIDIA εκτινάχθηκε κατά το εντυπωσιακό ποσοστό 163% και έφτασε τα 44,5 δισεκατομμύρια δολάρια, υπογραμμίζοντας την απαράμιλλη κυριαρχία και την ταχεία ανάπτυξή της στον τομέα των ημιαγωγών. Η αύξηση αυτή αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις πρωτοποριακές εξελίξεις της NVIDIA στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI), εδραιώνοντας τη θέση της ως πρωτοπόρου δύναμης στην αναδιαμόρφωση της πορείας του κλάδου.

     

    Ο Jensen Huang, διευθύνων σύμβουλος της NVIDIA, διατηρεί την πρώτη θέση του ως ο CEO με την υψηλότερη κατάταξη τόσο στον τομέα των ημιαγωγών όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες στο Brand Finance's Brand Guardianship Index 2024. Από τη συνίδρυση της NVIDIA, ο Huang έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της μάρκας από έναν ανταγωνιστή στην κατασκευή επεξεργαστών παιχνιδιών σε έναν αδιαμφισβήτητο ηγέτη στην τεχνολογία αιχμής AI. Ο Lorenzo Coruzzi, διευθυντής της Brand Finance, εξήρε τις αξιοσημείωτες οικονομικές επιδόσεις της NVIDIA, ιδίως στον τομέα των κέντρων δεδομένων, ως βασικό παράγοντα πίσω από την εκτίναξη της αξίας της μάρκας. Υπογράμμισε την αυξανόμενη παγκόσμια αναγνώριση της NVIDIA, ιδιαίτερα στην Κίνα, με σημαντική αύξηση της αναγνωρισιμότητας κατά 40%, γεγονός που υποδηλώνει την αυξανόμενη επιρροή της σε παγκόσμια κλίμακα.

     

     

    Εν τω μεταξύ, η TSMC διατηρεί τη θέση της ως η δεύτερη πιο πολύτιμη μάρκα στη βιομηχανία ημιαγωγών, με αύξηση της αξίας της μάρκας κατά 16% σε 25,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Κατέχοντας κυρίαρχο μερίδιο 60% της παγκόσμιας αγοράς χυτηρίων, η TSMC συνεχίζει να ασκεί σημαντική επιρροή στο τοπίο των ημιαγωγών. Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στις μετρήσεις της δύναμης του εμπορικού σήματος και την ικανοποίηση της κλιμακούμενης παγκόσμιας ζήτησης ημιαγωγών, οι στρατηγικές επενδύσεις της TSMC για την ενίσχυση της παγκόσμιας ικανότητας παραγωγής τσιπ συνέβαλαν στη συνεχή ανάπτυξή της. Η Intel, αν και παρουσίασε μείωση 7% στην αξία της μάρκας στα 21,3 δισ. δολάρια ΗΠΑ, διατηρεί την ιδιότητά της ως η ισχυρότερη μάρκα ημιαγωγών. Παρά τις οικονομικές προκλήσεις, η αξία της μάρκας Intel και η λειτουργική της αποτελεσματικότητα έχουν ενισχυθεί, με τους πελάτες να επιδεικνύουν αφοσίωση και προθυμία να πληρώσουν ένα premium για τα προϊόντα Intel, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα της μάρκας απέναντι στις αντιξοότητες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.