Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τα Windows είναι τώρα μια εφαρμογή για iPhones, iPads, Mac και PCs

    Η Microsoft δημιούργησε μια εφαρμογή Windows App για iOS, iPadOS, macOS, Windows και προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο. Η εφαρμογή ουσιαστικά παίρνει την προηγούμενη εφαρμογή Windows 365 και τη μετατρέπει σε έναν κεντρικό κόμβο για τη ροή (streaming) ενός αντιγράφου των Windows από έναν απομακρυσμένο υπολογιστή, το Azure Virtual Desktop, τα Windows 365, το Microsoft Dev Box και τις υπηρεσίες απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας της Microsoft.

     

    Η Microsoft υποστηρίζει πολλαπλές οθόνες μέσω της εφαρμογής Windows App, προσαρμοσμένες αναλύσεις και κλιμάκωση οθόνης και ανακατεύθυνση συσκευών για περιφερειακές συσκευές όπως κάμερες web, συσκευές αποθήκευσης και εκτυπωτές. Ωστόσο, η έκδοση προεπισκόπησης της εφαρμογής Windows App δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη για Android.

     

    Η εφαρμογή Windows App είναι διαθέσιμη μόνο στους επιχειρηματικούς λογαριασμούς της Microsoft, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι θα είναι διαθέσιμη και στους καταναλωτές. Η προτροπή σύνδεσης στην εφαρμογή Windows App στα Windows υποδηλώνει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας έναν προσωπικό λογαριασμό Microsoft, αλλά αυτό δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή.

     

    Η Microsoft διαθέτει παρόμοιες εφαρμογές για την απομακρυσμένη σύνδεση σε υπολογιστές εδώ και δεκαετίες, κυρίως με την εφαρμογή Remote Desktop Connection που συνοδεύει τα Windows. Μια αποκλειστική "εφαρμογή Windows App" είναι όμως ασυνήθιστο branding και θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τις ευρύτερες φιλοδοξίες της Microsoft να μεταφέρει τα Windows πλήρως στο cloud.

     

    Η Microsoft δημιούργησε μια νέα ομάδα Windows με επίκεντρο το διαδίκτυο, αφού ο πρώην επικεφαλής των Surface και Windows Panos Panay εγκατέλειψε την εταιρεία για την Amazon τον Σεπτέμβριο. Η νέα ομάδα "Windows and Web Experiences" φαίνεται να επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία υπηρεσιών ιστού με τεχνητή νοημοσύνη για τα Windows. Έχουμε ήδη δει μια σειρά από web-powered χαρακτηριστικά να εμφανίζονται στα Windows 11, με την κύρια διεπαφή αναζήτησης να ενημερώνεται δυναμικά από τον ιστό, ένα σύστημα widgets και ακόμη και την ενσωμάτωση του Copilot.

     

    Κατά τη διάρκεια της ακρόασης της FTC κατά της Microsoft, μάθαμε ότι η Microsoft θέλει να μεταφέρει τα Windows πλήρως στο cloud στην πλευρά των καταναλωτών, κάτι που ήδη προσφέρει στις επιχειρήσεις με τα Windows 365. Η εφαρμογή Windows App μπορεί απλώς να θέσει τις βάσεις για την πρόσβαση των καταναλωτών σε υπολογιστές cloud και εφαρμογές Windows σε συσκευές που δεν τρέχουν το λειτουργικό σύστημα της Microsoft.


     


    Πηγή
    Φωτογραφία: Microsoft
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.