Jump to content

dermitzos

Members
  • Posts

    10
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

dermitzos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. dermitzos

    Industrial lamp klp

    Εμπνευσμένος από τις κατασκευές εδώ και αφού είχαν σπάσει μερικές μπάρες άρσης βαρών στο γυμναστήριο έφτιαξα το παρακάτω. Είναι το μπράτσο από την μπάρα, εκεί που μπαίνουν τα κιλά.
  2. dermitzos

    Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

    Αξίζει σε αυτή την τιμή λες ή να περιμένω μπας και βγάλουν κάποια στιγμή την 1500 πάλι;
  3. dermitzos

    Μαστορέματα ημέρας!

    Να σε ρωτήσω κάτι; Τα ντουί πώς τα στερεώνεις;
  4. dermitzos

    Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

    Εγώ πήγα το πρωί στις 9.10 στα Μελίσσια και μου είπαν ότι εξαντλήθηκε. Λέω θα έτυχε και πήγα Λυκοβρυση και Μεταμόρφωση ούτε εκεί. Και όλα αυτά πριν τις 10. Πιθανόν να είχαν ελάχιστα κομμάτια ανά κατάστημα.
  5. dermitzos

    Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

    Επειδή στα 50 το σκέφτομαι σοβαρά, σακούλες είναι εύκολο να βρει κανείς; Υπάρχουν σε κανονικά καταστήματα ή σε κέντρα Kärcher;
  6. dermitzos

    Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

    Για τον ταινιολειαντήρα τι γνώμη έχετε; Κοίταζα και τον αντίστοιχο της Einhell, μεταξύ των 2 τι λέτε;
  7. dermitzos

    Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

    Το PBH 1500 είναι μεγάλο και βαρύ (5,6 kg το ζύγισα), και γενικά για ποιο βαριά χρήση. Το PBH 1050 είναι στο κλασικό μέγεθος για την κατηγορία του (από όσο μπορώ να καταλάβω από τις φωτογραφίες), που και πάλι είναι μεγαλύτερο από ένα κλασικό δράπανο. Ένα Bosh που έχω τέτοιου τύπου το έχω λιώσει κοντά 15 χρόνια τώρα και με έχει βολέψει πάρα πολύ. Το λίγο πιο μεγάλο μέγεθος από τα κλασικά δράπανα είναι ποιο εργονομικό κατά την γνώμη μου και ποιο ξεκούραστο στη χρήση.
  8. dermitzos

    Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

    Τελικά το πήρα το PBH 1500 D4, εκ πρώτης όψεως φαίνεται αρκετά καλά κατασκευασμένο και στιβαρό αλλά είναι αρκετά βαρύ (ακόμα και για τα δικά μου δεδομένα). Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα σε κάτι σοβαρό αλλά έχω να σπάσω 2 ρεμετζα τα οποία από λάθος υπολογισμό βγήκαν ασήκωτα (γύρω στα 250 kg) και τα έχω μέσα στην μέση στην αυλή, οπότε θα ενημερώσω για την απόδοση όταν το κάνω. Επίσης είχα πάρει και τα PABH 20-Li B2, PDSSA 20-Li A1 και PWSA 20-Li A1. Παρακάτω οι εμπειρίες μου από τις πρώτες σοβαρές χρήσεις. PABH 20-Li B2 (κρουστικό δράπανο) Το χρησιμοποίησα σήμερα για τρύπες 12mm σε μπετό, είχαμε να βάλουμε κάτι βάσεις για σάκους του μποξ σε ταβάνι. Συνολικά έκανε περίπου 26-27 τρύπες χωρίς να έχω κανένα παράπονο από την απόδοση αν και ζεστάθηκε αρκετά (η μπαταρία δεν έφτασε για όλες αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν και πλήρως φορτισμένη) και φυσικά με το να είναι ανάποδα τα πάντα έπεφταν επάνω του. Μια παρατήρηση είναι ότι η μπίλια στον επιλογέα για την κρούση είναι πολύ σφιχτή με αποτέλεσμα να θέλει πολύ δύναμη για να ξεκουμπώσει και να ξεκινήσει να περιστρέφεται ο επιλογέας. PDSSA 20-Li A1 (κρουστικό κατσαβίδι) Επίσης σήμερα για διάφορα βιδώματα και ξεβιδώματα (παξιμάδια, στριφώνια αλλά και ξυλόβιδες). Κανένα παράπονο αλλά δεν το χρησιμοποίησα και πάρα πολύ ώστε να ζεσταθεί. Ακόμα και αρκετά σφιχτά παξιμάδια με λίγη οξείδωση επάνω τα έβγαλε χωρίς πρόβλημα (ένα παλιότερο Bosh 14V που έχω δεν μπορούσε να τα βγάλει). PWSA 20-Li A1 (γωνιακός τροχός) Τον είχα χρησιμοποιήσει τις μέρες του καύσωνα για να τροχίσω και λειάνω μια καγκελόπορτα που με τα χρόνια έβρισκε και ήθελα να είμαι βέβαιος ότι στη μέγιστη διαστολή θα την έτριβα αρκετά ώστε να μην βρίσκει χωρίς να το παρακάνω (εξου και η χρήση μέσα στον καύσωνα). Το κιβώτιο από τα μέσα είχε ζεσταθεί αρκετά και προς το τέλος δεν μπορούσες να το κρατήσεις με το χέρι πια. Σημείωση ότι είχα τελειώσει την 3AH μπαταρία που τον συνοδεύει και είχα φτάσει στην μέση και μια 2AH μέχρι να τελειώσω την δουλειά. Απόδοση ικανοποιητικότατη για αυτό που είναι. Ελπίζω να βοήθησα.
  9. dermitzos

    Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

    Γενικών καθηκόντων, βασικά για να σταματήσω να κακοποιώ το PBH 2900 που έχω (και χεριάζετε επειγόντως service γιατί χάνει γράσο από το κιβώτιο, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία) όταν έχω να κάνω μεγάλες τρύπες σε μπετό και άμα χρειαστεί και λίγο καλέμισμα. Σίγουρα όχι επαγγελματικές απαιτήσεις.
  10. dermitzos

    Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

    Καλησπέρα, για το PBH 1500 D4 τι γνώμη έχετε, αξίζει; Επίσης αν κάποιος ξέρει, επειδή δεν είχα προλάβει το PSBSA 20-Li A1 λέτε να το ξαναβγάλουν κάποια στιγμή;
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.