Jump to content

theosdor

Premium Members
  • Posts

    134
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by theosdor

  1. Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά με υγεία, Σκέφτομαι προς αγορά του laptop. Καθημερινή απλή χρήση και μία φορά στο τόσο κανένα Aut*ad απλή version. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Όχι παιχνίδια. Πως σας φαίνεται? Μία σύγκριση που έχω κάνει με κάποια από Ελλάδα, μου φαίνεται καλύτερη λύση.
  2. Καλησπέρα σας, Είμαι έτοιμος προς αγορά ενός laptop Teclast F6 Plus 13.3inch. Ο συγκεκριμένος φοράει 256GB SSD M.2 αλλά δεν έχω κάποια πληροφορία. Ήθελα να ρωτήσω αν μελλοντικά θα μπορούσα να τον αντικαταστήσω με NVM.e Ρωτάω γιατί βρήκα στο web την παρακάτω φωτογραφία που δείχνει κάποιες διαφορές στην κατασκευή τους.
  3. theosdor

    Laptop Dell δεν ανοίγει

    Καλησπέρα, δυστυχώς δεν είμαι.
  4. Καλησπέρα σας, Αντιμέτωπίζω το παρακάτω πρόβλημα, έκανα shut down χθες το βράδυ το laptop. Σήμερα που πήγα να το ανοίξω δεν άνοιγε με τίποτα. Επειδή έχω και δεύτερο αντίστοιχο, δεν είναι θέμα μπαταρίας ή τροφοδοτικού. Με τα πολλά το άνοιξα, αφαίρεσα την μπαταρία από την MB για κανένα τέταρτο, τα ξανακούμπωσα όλα και άνοιξε κανονικά. Έκανα κάποια updates, έκανε επανεκίννηση από τα update και όλα καλα. Μόλις έκανα shut down πάλι δεν άνοιξε. Ξανά η ίδια διαδικασία με την μπαταρία της MB και έπαιξε. Έλα πάλι που μόλις έκανα shut down δεν ξανάνοιξε. Τι κουλό είναι αυτό??
  5. theosdor

    Κάδος ανακύκλωσης server

    το undelete server χρειαζόμαστε?? Και πόσα licences χρειαζόμαστε? Θα μπορούσε να είναι μόνο ένα και ό,τι διαγράφει ο καθένας να πηγαίνει σε αυτό το κάδο ή χρειαζόμαστε 14 άδειες?
  6. Καλημέρα στην παρέα, Στον server της εταιρείας υπάρχει ένας φάκελος public που μπαίνουν και οι 14 χρήστες και ο κάθε χρήστης έχει τον δικό του φάκελο, υπάρχει τρόπος όταν διαγράφεται κάτι μέσα από αυτούς τους φακέλους να μην είναι μόνιμη διαγραφή αλλά να πηγαίνουν σε κάποιον κάδο ανακύκλωσης έστω κοινόχρηστο για όλους ή αν γίνεται ιδανικά στον φάκελο του κάθε χρήστη να υπάρχει ατομικός κάδος και ένας για τον φάκελο public. Ευχαριστώ.
  7. theosdor

    Πρόβλημα αναβάθμιση σε Windows 10 pro

    Καλησπέρα, συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση. Τελικά ο IT της εταιρείας μου το έφτιαξε. Το έκανε με generic κλειδί και μετά χρησιμοποίησε το αυθεντικό κλειδί για να τα ενεργοποιήσει όπως και το περιέγραψε ο Γιάννης_84 Εγώ ωστόσο είχα δοκιμάσει να κατεβάσω μια καθαρή έκδοση των windows και να ενσωματώσω το αρχείο PID.txt όπως έγραψε acct αλλά δεν τα κατάφερα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθειά σας.
  8. Καλησπέρα, έχω την access σε ένα nas στο οποίο συνδέονταν καποιοι υπολογιστές. (η διαδρομή φαίνεται στη φώτο 1) Τα 2 αρχεία που δουλεύω είναι το OFFICE-USER-V.2.9 και το WH-USER-V.1.7-F Τώρα έβαλα server, έκανα copy paste τα αρχεία όλα σε αντίστοιχη διαδρομή στον server αλλά όπως ήταν λογικό επειδή αυτός που δημιούργησε αυτές τις 2 βάσεις δεδομένων έχει βάλει σαν διαδρομή να χτυπάει το \\NAS\Public\OFFICE\ACCESS προφανώς αν ξεσυνδέσω το nas δεν με αφήνει να ανοίξω τα αρχεία. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει από MS Access να με βοηθήσει πως μπορώ να αλλάξω την διαδρομή και πλέον αυτά τα δύο αρχειάκια να ανοίγουν από την καινούργια θέση " \\SERVERERP\Public\OFFICE\ACCESS " ώστε ο NAS να πάει στην ευχή του Θεού? (η διαδρομή φαίνεται στη φώτο 2) Σας ευχαριστώ.
  9. theosdor

    Πρόβλημα αναβάθμιση σε Windows 10 pro

    Μου βγάζει σφάλμα στην αλλαγή κλειδιού φίλε μου μέσω αυτής της διαδικασίας. Υπάρχει κάποιος τρόπος να δημιουργήσω ένα iso από το αυθεντικό CD και να του ενσωματώσω κάποιο αρχείο που θα με αφήνει να κάνω επιλογή ποια έκδοση να εγκαταστήσω?
  10. theosdor

    Πρόβλημα αναβάθμιση σε Windows 10 pro

    Κατά την διάρκεια του φορμάτ δεν μου ζητάει κλειδί. P55 Δεν το δέχεται το κλειδί μέσω της αναβάθμισης που λες. Το δοκίμασα.
  11. theosdor

    Πρόβλημα αναβάθμιση σε Windows 10 pro

    Δεν μου ζητάει κλειδί. Έκανα clean install ωστόσο. Διέγραψα τα πάντα από αρχεία που είχε ο σκληρός δίσκος.
  12. Καλησπέρα, αγόρασα ένα Dell laptop με προεγκατεστημενα τα Windows 10 home. Αγόρασα ένα CD την έκδοση των Windows 10 pro αλλά προσπάθησα να κάνω format με το νέο CD και εγκαθιστά πάλι τα home. Είναι σαν κλειδωμένη η εγκατάσταση και δεν με αφήνει να βάλω άλλη έκδοση. Μήπως γνωρίζετε πως μπορώ να το αντιμετωπίσω? Ευχαριστώ.
  13. theosdor

    GA-G33M-DS2R πρόβλημα θύρα ethernet

    Ναι το κατάλαβα. Αλλά δεν έχω ασχοληθεί με Linux ποτέ και δεν ξέρω την διαδικασία
  14. theosdor

    GA-G33M-DS2R πρόβλημα θύρα ethernet

    Το καλώδιο είναι patch cord έτοιμο. Δυστυχώς σε Linux δεν έχω την δυνατότητα να κάνω boot. Έβαλα ένα ασύρματο δέκτη και έληξε η υπόθεση. Απλά μου κάνει και εντύπωση που είναι αναμμένο το πορτοκαλί λαμπάκι.
  15. Καλησπέρα, Η θύρα του ethernet έχει συνεχώς ένα πορτοκαλί λαμπάκι αναμμένο και δεν παίρνει δίκτυο με το καλώδιο. Έβαλα drivers, δοκίμασα να εγκαταστήσω διαφορετική έκδοση windows, άλλαξα καλώδιο αλλά τίποτα. Στο bios μια επιλογή που έγραφε για την θύρα είναι enabled. Ξέρει κάποιος τι μπορεί να παίζει? Ευχαριστώ.
  16. theosdor

    Server μικρομεσαίας εταιρείας.

    Ωραία, σας ευχαριστώ και για τις νέες σας σκέψεις. Παίρνει μορφή σιγά σιγά.
  17. theosdor

    Server μικρομεσαίας εταιρείας.

    Πολύ ωραία. Ο προτεινομενος server στην αρχή του νήματος βάσει αυτών που συζητήσαμε μας κάνει λοιπόν? Εκεί φαίνονται και οι απαιτήσεις του ERP. Ευχαριστώ.
  18. theosdor

    Server μικρομεσαίας εταιρείας.

    Καλησπέρα, έγραψες πολλά πράγματα τα οποία μου τα μπέρδεψες αρκετά περισσότερο όντως!! Ωστόσο με κάλυψες που μου έγραψες ποιες είναι οι ανάγκες μας σε επίσημη γλώσσα. Θα τα συζητήσω με τους προμηθευτές όλα αυτά. Μπορείς να μου δώσεις μερικές πληροφορίες για τα παρακάτω? Ποιο κομμάτι φιλοξενεί ο Database Server? (Π.χ τα Windows?) Ποιο κομμάτι φιλοξενεί ο Domain Controller? Ποιο κομμάτι φιλοξενεί ο File Server (π.χ τα αρχεία που έχει και τώρα ο NAS?) και ποιο ο Application(π.χ το ERP?) ? Αν κατάλαβα καλά λοιπόν, αγοράζεις έναν server και το H/W του όπως έγραψε ο φίλος dpolal παραπάνω και φτιάχνεις τους virtual server. Εμείς μάλλον βάσει αυτών που έγραψες χρειαζόμαστε 4 Virtual Server. Ωραία μέχρι εδώ, άρα μάλλον χρειαζόμαστε 2 Hypervisor για να έχουμε 4 VMs.Δεν ξέρω αν γίνεται. Να το ρωτήσω και αυτό. Συγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις και ξέρω πως είναι λίγο δύσκολο να μάθεις ολοκληρώματα σε ένα παιδί Τετάρτης δημοτικού αλλά δυστυχώς πρέπει να μάθω όσα περισσότερα γίνεται με απλά λόγια. Απλά έτσι θα ξέρω τι να ζητήσω και από τους προμηθευτές. Σας ευχαριστώ και πάλι.
  19. theosdor

    Server μικρομεσαίας εταιρείας.

    Καλησπέρα. Ωραία, αυτό μου αρκεί. Ok πάμε σε server. Θέλουμε active directory. Η επιλογή του server πρέπει να καλύπτει και αυτό. Η πρόταση της συγκεκριμένης εταιρείας είναι για τον συγκεκριμένο server. Δεν ξέρω αν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας. Υπάρχει αυτή τη στιγμή rack 15U αλλά είναι κατειλημμένες όλες οι θέσεις. Θα ζητήσω να μου αλλάξει την προσφορά για κανονικό server. Στην δική μας περίπτωση υπάρχει λόγος να έχουμε 1-2-3-...x virtual servers?? Αν μπορείς βοήθησέ με σε αυτό και γιατί ίσως να τους χρειαστούμε για να το συζητήσω και με τους προμηθευτές. Οκ θα τσεκάρω τα PC και θα συμπληρώσω με τις απαραίτητες άδειες όσαν δεν έχουν pro. Πέραν του καθημερινού back up με τους σκληρούς που θα μας στήσει ο IT, είπα να βάλουμε και τον NAS για μια φορά την εβδομάδα σαν extra. Έχουμε ήδη έναν σκληρό 2TB όποτε θα μπει και αυτός στο παιχνίδι.
  20. theosdor

    Server μικρομεσαίας εταιρείας.

    Καλησπέρα σε όλους, αφού διάβασα όλα όσα μου είπατε με κάποια πράγματα να μην μπορώ να καταλάβω τι έννοίες τους, θα κάνω τις παραθέσεις με τις απαντήσεις μου για να σας βοηθήσω στις σκέψεις σας. Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα που ακολουθεί αλλά έχετε γράψει αρκετά. Η εταιρεία που θα μας προμηθεύσει το ERP πρόγραμμα, μας έχει στείλει πρόταση με τον παραπάνω server και τα παρελκόμενα του για να αναλάβει και το ΙΤ κομμάτι με την προμήθεια, εγκατάσταση, συντήρηση κτλ. του SERVER και των θέσεων εργασίας. Ωστόσο έχω ζητήσει προσφορές και από εταιρείες IT services βάσει των αναγκών μας και περιμένω και τη δική τους πρόταση. Σε καμία περίπτωση δεν το πάω ψάχνοντας γιατί δεν το γνωρίζω το κομμάτι αυτό. Το να αγοράσουμε κάποιο rack είναι εύκολο πράγμα μιας και είμαστε τεχνική εταιρεία. Ένας rack mounted server μαζί με τα παρελκόμενα του χρειάζεται 42U rack ή και μικρότερο? Δεν ξέρω σε τι διάταξη θα είναι οι σκληροί δίσκοι, αυτό ας μας το πει αυτός που θα τους εγκαταστήσει μαζί με τις διαφορές που έχει το κάθε RAID. Παίζει ρόλο αν θα είναι ένας ή δύο οι επεξεργαστές? Ποια η διαφορά? Η προσφορά του προμηθευτή είναι για Windows Server 2012 R2 Standard Edition .Για την ώρα η εταιρεία ζητάει να αγοράσει έναν server ο οποίος θα λειτουργήσει το ERP και τις καθημερινές εργασίες του προσωπικού με τον public φάκελο, τους κοινόχρηστους φακέλους με τα προσωπικά τους αρχεία ανά τμήμα που θα έχουν τον κωδικό τους κτλ. Οπότε αν η ram που μας πρότεινε για αρχική λειτουργία μας φτάνει και με το παραπάνω, δεν χρειάζεται να ανεβάσουμε τον προϋπολογισμό . Ωστόσο θα θέλαμε ο server μελλοντικά να είναι επεκτάσιμος όχι όμως τρελά πράγματα γιατί δεν υπάρχουν τεράστιες ανάγκες. Αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν extra back up, ναι θα το χρησιμοποιήσουμε. Αν κεντρική ταυτοποίηση εννοείς για κάθε φορά που μπαίνει κάποιος στους φακέλους του να πατάει κωδικούς κτλ. , τότε ναι το θέλουμε. Οπότε λογικά θέλουμε PRO. Νομίζω δεν είναι αναγκαίος ο SSD. Η προσφορά του προμηθευτή είναι για Windows Server 2012 R2 Standard Edition. Τα υπόλοιπα δεν ξέρω τι είναι. Active directory με user authentication κτλ. ναι θα στηθεί. ΟΚ θα το πω για να ενταχθεί και ο NAS στο back up. Δυστυχώς δυσκολεύομαι να τα κατανοήσω όλα αυτά που έγραψες. Γι' αυτό θέλουμε να βρούμε κάποιον συνεργάτη, να κάνει το παραπάνω support. Έχουμε σκεφτεί ένας σκληρός δίσκος να μπαίνει πάνω στο δίκτυο μια φορά την εβδομάδα για να κάνει το συνολικό back up πέραν του καθημερινού. Τι είναι τα " VM " ? Αυτό ακριβώς θέλουμε + το active directory. Και αυτά είναι τα αρχεία που χρησιμοποιούμε. Domain και τα σχετικά για το site το υποστηρίζει εταιρεία. Έχουμε ήδη ζητήσει προσφορές. Απλά επειδή έρχονται οι απαντήσεις και κάποιος πρέπει να τις αξιολογήσει και δυστυχώς στην εταιρεία δεν υπάρχει αυτός ο κάποιος παρά μόνο εγώ που έχω μια πολύ μικρή γνώση, ζητάω την βοήθειά σας. Δυστυχώς αυτό με την RAM μπορεί να ισχύει. Στην δική μας περίπτωση είναι τα 16Gb. Δεν ξέρω αν είναι ελάχιστα για τις λειτουργίες που χρειαζόμαστε. Admin rights σίγουρα κάποιος θα πρέπει να έχει στο PC του. Το back up θα το καλύψουμε. Δεν ξέρω ποιες είναι οι προθέσεις του εργοδότη όσον αφορά το κλείδωμα σελίδων. Φαντάζομαι θα το θέλει. Το UPS είναι κανονισμένο και αυτό. 1) Προβλήματα που μου έρχονται στο μυαλό: Α) Αν κάνω map στον υπολογιστή μου π.χ την θέση //nas/kostas και θέλει να κάτσει ο Γιάννης να κάνει κάποια εργασία έχοντας πρόσβαση στους δικούς του φακέλους δεν γίνεται. Θα πρέπει να κάνει unmap την παλιά θέση, επανακκίνηση του υπολογιστή, map την θέσει //nas/giannis και μετά να δουλέψει. Θέλουμε να ξεπεραστεί αυτο το πρόβλημα. Β) Σε κάποιους υπολογιστές προφανώς λόγο λάθους ρύθμισης, ακόμα και για να μπούνε στο //nas/public ζητάει κωδικό. Γ) Ένα πρόγραμμα βάσης Access που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή (αλλά θα αντικατασταθεί από το ERP) για την καταχώρηση δεδομένων όπως τιμολόγια προμηθευτών, ημερολόγια έργων-κοστολόγια, στοιχεία εταιρειών όταν κάποιος κάνει αντιγραφή ενός μεγάλου αρχείου π.χ 1,5Gb από το NAS στον υπολογιστή του, σέρνεται. 2) Η δουλειά που κάνουν είναι η εργασία πάνω σε MS office τα οποία αρχεία βρίσκονται στον NAS. Κατά 95% η ίδια θα είναι η εργασία και των υπόλοιπων. Και κάποιοι υπολογιστές δουλεύουν και σχέδια Autocad. 3) Επισυνάπτω μια λίστα με τί εξοπλισμό λειτουργεί η εταιρεία. Τα αρχεία συνήθως που δουλεύουμε είναι μέχρι 10mb. 4) Είμαστε τεχνική εταιρεία. Εκδίδουμε παραστατικά χειρόγραφα. Όσον αφορά τον όγκο, δεν είναι εκατοντάδες, είναι κάποιες δεκάδες το μήνα. Ωστόσο μελλοντικά υπάρχει σκέψη για έκδοση των παραστατικών και ηλεκτρονικά. Τα εκδίδουμε τοπικά. 5) Τα πρώτα δεν τα ξέρω. Κάνοντας log in στον server θεώρω. Όπως κάνουμε τώρα στον NAS, κάτι αντίστοιχο. Κάτι πολύ βασικό που εδώ αλλάζει όλο το παιχνίδι. Αν πιστεύετε πως το συγκεκριμένο ERP και οι λειτουργίες που θέλουμε να κάνουμε γίνεται να γίνουν και με τον NAS QNAP TS-212 που έχουμε αλλά με τον σωστό επαναπρογραμματισμό του από κάποιον έμπειρο και να λυθούν όλα τα παραπάνω προβλήματα, τότε ο server έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και σκέψεις σας. Περιμένω να ακούσω τις συμβουλές σας.
  21. theosdor

    Server μικρομεσαίας εταιρείας.

    Ο NAS είναι ο QNAP TS-212. Δεν θα τον ξαναχρησιμοποιησουμε. Όσον αφορά το Dell, θα ψάξω και για μια οικονομική προσφορά σε Dell. Επειδή οι γνώσεις μου περιοριζονται μέχρι ένα τοπικό δίκτυο με NAS και θα πρέπει να πω και εγώ την γνώμη μου για τον server θα ήθελα αν είναι εφικτό να μου λύσετε τις παρακάτω απορίες όσον αφορά αυτά που είπατε. " Λιγη μνημη βλεπω και θα χρειαστεί μελλοντικα. " 3 δίσκοι του 1Tb πιστεύεις είναι λίγο για τα back up?? Να ενημερώσω πως μετά από 10 χρόνια λειτουργίας, τα αρχεία της εταιρείας αγγίζουν μετά βίας τα 600Gb. " Γιατι οχι και Ssd? " Θα παίξει ρόλο ο SSD για την λειτουργία του ERP? Σκέφτομαι πως 3 SSD του 1Tb θα αυξήσουν σημαντικά το κόστος. "Το θέμα είναι τι θέλεις να κάνεις host γενικά. Γιατί πρέπει να υπολογίσεις και το Licensing των εφαρμογών και λειτουργικών." Σαν γενικό πρόγραμμα που θα είναι host αν κατάλαβα καλά, είναι το ERP. τις άδειες που χρειάζονται οι 10 χρήστες τις έχει υπολογίσει ο προμηθευτής του ERP. Όπως επίσης τις άδειες που χρειάζονται οι υπολογιστές για να συνδεθούν πάνω στον server. Κατά τα άλλα, οι υπολογιστές τα μόνα προγράμματα που δουλεύουν είναι Word, Excel, PowerPoint, Skype και κανένα Autocad. Επίσης, για να μπορέσουν οι υπολογιστές να συνδεθούν πάνω στο server, θα πρέπει να έχουν windows έκδοση pro ή μπορούν και με άλλη έκδοση? Αν ναι, από ποια και πάνω? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.
  22. Καλησπέρα σε όλους, Στην εταιρεία μας πρόκειται να εγκαταστήσουμε έναν server. Μέχρι σήμερα δουλεύαμε όλοι πάνω σε έναν NAS έχωντας δημιουργήσει κάποια δικαιώματα χρηστών και προσωπικούς φακέλους. Οι ανάγκη για τον server είναι για να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα ERP (επισυνάπτονται τα χαρακτηριστιστικά και οι ελάχιστες απαιτήσεις) και για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο NAS στο θέμα των χρηστών και των φακέλων. Η εταιρεία αριθμεί 12 θέσεις εργασίας και μια μελλοντική επέκταση στα επόμενα 2-3 χρόνια για άλλες 6-7. Μας έχουν προτείνει τον επισυναπτόμενο server μαζί με τα παρελκόμενα για back up,firewall,antivirus και θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η γνώμη σας. Σας ευχαριστώ. server.docx
  23. Καλησπέρα σε όλη την παρέα, Σκέφτομαι να αποκτήσω το πρώτο μου smartwatch μετά από αρκετό ψάξιμο και μου έχει κάνει κλικ το παρακάτω. http://www.lemfo.com/pd.jsp?id=112&_pp=137_598 Οι ερωτήσεις που έχω είναι οι εξής: 1) Πως σας φαίνεται από χαρακτηριστικά? Έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο παρόμοιο? 2) Εγώ που έχω απλή κάρτα cosmote στο κινητό μου και όχι κάποιο συμβόλαιο, θα μπορέσω να βγάλω μια δεύτερη κάρτα και να μπορώ να δέχομαι ταυτόχρονα κλήσεις στο κινητό και στο ρολόι καθώς και να έχω megabyte ταυτόχρονα και στις δύο συσκευές για χρήση των δεδομένων του κινητού μου από το ρολόι μου?
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.