Jump to content

salde

Premium Members
  • Posts

    5.990
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    22

Είδηση Comments posted by salde

  1. 1 hour ago, gdp77 said:

    Διαφωνούμε ως προς το οικονομικό. Εγώ πιστεύω ότι οι middle range κάρτες θα πρέπει να κοστίζουν ~250€ και στα 500-600€ οι κορυφαίες έκαστης γενιάς.

    άλλο το δέον (δεν διαφωνούμε, είμαι χειρότερος από εσένα στην πράξη) κι άλλο το ον. Για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα συζητάμε, ως πρόβλεψη, πόσο νομίζουμε ότι θα κάνει μελλοντικά η κάρτα. Εκεί είπα πως οποτεδήποτε εμφανιστεί διαθεσιμότητα, δεν προβλέπω να δίνουν κάτι αντίστοιχο της 3070++ σε τιμή σημαντικά κάτω του 500α΄ρικου. Στα 250-300 π.χ. που θα επιθυμούσαμε. Επομένως αν την πετύχει κάποιος νωρίτερα σε τιμή  τσιμπημένη (ας κρίνει ο καθένας τι μπορεί να διαθέσει) δεν είναι παράλογο να το πληρώσει και να ξεμπερδεύει.

    Η διαφωνία μου στο θέμα μαζί σου, δεν είναι τόσο στις τιμές, είναι κυρίως στο ότι δεν είμαι επικριτικός (ασχέτως αν δεν με βολεύει) ως προς τους miners. Δεν διαχωρίζω τις χρήσεις σε «ηθικές» (παιχνίδι στην Χ ανάλυση) κι «ανήθικες» (κανονικός χρήστης του προϊόντος είναι κι ο miner). Και δεν μιλώ για περίπτωση που κάνουμε πλάκα, εκεί οκ.
    Συν κάποια θέματα ερμηνείας, τα οποία όμως είναι πιο γενικής φύσης. Δεν διατυπώνω με τον ίδιο τρόπο π.χ. εκείνο που γράφεις παραπάνω (η παραγωγή, αυξημένη στο Χ, άρα δεν είναι πρόβλημα παραγωγής). Το βλέπεις πιο στατικά, ενώ είναι δυναμικό. Δεν είναι σκέτα ζήτηση, σκέτα παραγωγή, είναι η σχέση (η ισορροπία) παραγωγής-ζήτησης.  

    Κορυφαία στο 600άρι έχουμε κάτι αιώνες να δούμε αν δεν με απατά η μνήμη μου. Επαναλαμβάνω, η αληθινή σφαγή γίνεται στην χαμηλή κατηγορία. Εκεί που έβρισκες με κάνα 100άρι-150άρι, τώρα με κατοστάρικο ούτε 10ΧΧ σειρά δεν βρίσκεις. Χθες κοίταξα μετά από καιρό, γύρω στα 60 ευρώ+μεταφορικά την ... 710!

    • Like 1
  2. 45 minutes ago, gdp77 said:

    Για να σας προσγειώσω στην πραγματικότητα και να μην τρέφετε αυταπάτες

    αν και δεν συμμερίζομαι μεγάλο τμήμα της ματιάς σου στο θέμα, συμφωνώ με την εκτίμηση σου περί 2022 συν τις κάρτες που έχετε ήδη και τα μάτια σας. Σε καποιο χρονικό σημείο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα επανέλθει η ισορροπία προσφοράς-ζήτησης, ας ελπίσουμε δεν θα είναι σε τιμή πολύ μεγαλύτερη του 500αρικου για μεσαία κάρτα/χιλιάρικου για δυνατή.

    Πάντως με την MSRP πρόσεχε πόσο άκαμπτος είσαι. Δεν αφορά το παρόν -έτσι κι αλλιώς είναι κουκουρούκου οι τιμές- οποιοσδήποτε όμως πετυχαίνει κάρτα γύρω στο 20% ακριβότερη από τις φθινοπωρινές, άκυρες MSRP ας μην ελπίζει για πολύ καλύτερη κατάσταση.
    Δυστυχώς το DIY εξελίσσεται σε ακριβό σπορ. (στα έτοιμα συστηματα είναι λιγότερο τραγικά τα πράγματα κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να μπαίνει στα υπόψιν για ορισμένους)

    • Like 2
  3. 13 minutes ago, Rusty_Cookie said:

    Αν έχουν bitcoin πως θα χάσουν ευρώ?


    όπως έχασες το ελληνικό ερωτηματικό;;;;;;;;;;;;;; QQQQQQQQ δεν έχετε τέτοια στα ΑΜΔολίνουξ σας; Μάικροσοφτ θεά, όλα σωστά μας τα έφτιαξες!

    • Like 1
    • Agree 1
    • Haha 2
  4. Εννοεί μάλλον ένα σημείο από τις οδηγίες που αναφέρεται στην σελίδα αν ακολουθήσεις το λινκ:
     

    How to use Office 2019 Professional Plus Key by telephone:

    Step 1: Copy the download link that we send you via eMail into Internet Browser.
    Step 2: Download the software installation folder.
    Step 3: Use the Setup Launcher in th folder and install Office.
    Step 4: Choose activation by telephone".
    Step 5: Call the phone number shown on the guideline. 
    Step 6: Follow the guideline of voice message
    More details in delivery email.





    Το καλύτερο αν έχει κάποια απορία είναι αυτό που του έγραψες, να επικοινωνήσει με το support τους.

    • Agree 1
  5. Θα διορθώσει κανείς;
    ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ παγκόσμια έλλειψη.

    (μόλις κέρδισα δωρεάν ρούτερ από τον Χόνδα. Με άρωμα να τον γυαλίσεις πριν τον πακετάρεις).

    Anyway, τζιντι δεν θυμάμαι αν το έχεις αναφέρει, μεταξύ των αιτιών για την έλλειψη τσιπ είναι τα αυτοκίνητα. Έχουν ανέβει κατακόρυφα οι ανάγκες τους κι έχουν αρχίσει ήδη σκληρό lobbying στον Μπάιντεν και το Κογκρέσο, να υποχρεώσει τους κατασκευαστές chip να τους δεσμεύσουν συγκεκριμένες ποσότητες ειδικά για την αυτοκινητοβιομηχανία (να το θέσει ως όρο για να τους δίνει τις φοροαπαλλαγές που επιθυμούν όταν χτίζουν νέες γραμμές παραγωγής στις ΗΠΑ κλπ).

  6. Επίσης αξιοσημείωτο το PCIE5. Πριν καλά καλά πάρει μπρος το 4, το πέρασμα από το 4 στο 5 υποτίθεται θα είναι πολύ συντομότερο συγκριτικά με το πέρασμα από το 3 στο 4.

    • Like 1
  7. 22 minutes ago, giorgos2187 said:

    Νομιζα πως το έκανα ξεκάθαρο.....


    αυτό λοιπόν αφορά περισσότερο συζήτηση περί φορολογικής πολιτικής παρά συζήτηση περί κρυπτονομισμάτων. Η αρχική μου διαφωνία πήγαινε περισσότερο στην επαναλαμβανόμενη χρήση της λέξης «άχρηστο». Το κρυπτονόμισμα είναι εργαλείο όπως όλα τα νομίσματα.
    Εξήγησε κάποιες γενικές αρχές ο masteroidz.
     

    Το εργαλείο που λέγεται ν΄μισμα βολεύει να ενσωματώνεται σε μέσον «άχρηστο». Σε κάτι που δεν χρειαζόμαστε για σπουδαιότερη χρήση. Μαζί με τις υπόλοιπες απαιτήσεις λειτουργικότητας, λόγω των ιδιοτήτων τους και των υπόλοιπων χαρακτηριστικών-πλεονεκτημάτων, κατέληξαν οι περισσότεροι να προτιμούν/αποδέχονται/χρησιμοποιούν για αυτόν το σκοπό κα΄ποια από τα ευγενή μέταλλα. Χρυσό και άργυρο. Ο (αντιμικροβιακός μεταξύ άλλων) άργυρος όμως είναι περισσότερο χρήσιμος σε άλλες δραστηριότητες ενώ ο χρυσός είναι το πλέον άχρηστο (τότε που διάλεγαν ήταν, οι απαραίτητες χρήσεις του συνήθως μπορούν να καλυφθούν από άλλα). Το κρυπτονόμισμα (ως ιδέα) δεν είναι απαραιτήτως κακή  για τέτοιο σκοπό. Τουλάχιστον όχι τόσο αυτόματα κι απόλυτα όσο έγραφες σε αρχικά σχόλια. «Άχρηστο»=πλεονέκτημα για τις περιστάσεις. 
     

    Άλλες αιτιάσεις εναντίον των κρυπτονομισμάτων που έχεις αναφέρει δεν συνδέονται ευθέως ή αποκλειστικά με τα κρυπτονομίσματα. Μοιάζει να έχεις π.χ. δυσαρέσκειες με τα παράγωγα, είναι άσχετο με τα κρυπτονομίσματα αυτό, παράγωγα υπαρχουν και σε πιο «κλασσικές» συναλλαγές, με αδικίες ή νομιζόμενες αδικίες φορολογικών ρυθμίσεων, κάποια παρανόηση αναφορικά με το τι μπορεί να ορίσει ένας νόμος

  8. Γιώργο, μπερδεύεσαι επειδή κοιτάς μαζί διαφορετικά θέματα. Κάποια που γράφεις δείχνουν σύγχυση π.χ. για τράπεζες, για λειτουργία χρήματος, για τεχνικές λεπτομέρειες, για φορολογία, για νομικά και άλλα. Είμαι σίγουρος ότι δεν τρολάρεις όπως είμαι σίγουρος ότι κάποιεςαπό τις ανησυχίες σου είναι εύλογες.
    Το κρυπτονόμισμα είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας.

    Αν δεν ξεδιαλύνεις ορισμένες βασικές έννοιες, καταλήγεις να τις χρησιμοποιείς λάθος και να μπερδεύεσαι/αγχώνεσαι περισσότερο. Εσυ θέτεις ένα ζήτημα ισονομίας, ίσης/ανα΄λογης αντιμετώπισης. Εκεί είναι στην πραγματικότητα η ενόχληση σου.

     

    • Like 1
  9. giorgos2187,

    είσαι καλόπιστος στην κριτική σου αλλά κάνεις κάποια σφάλματα λογικής. Τοποθετείς τις αντιρρήσεις σου, στην ουσία τους απολύτως εύλογες, σε λάθος σημείο. Εσένα η βασική σου αντίρρηση -προκύπτει εύκολα από το γραπτό σου- είναι η ισονομία στην φορολόγηση του πλουτισμού (στην φορολογία εισοδήματος κάποιου ανθρώπου). Μην συγχέεις αυτό το ζήτημα με άλλα. Το έχει επισημάνει ο Κούκης ήρεμα ο άνθρωπος αυτό το σημείο, δεν είμαι βέβαιος αν γίνεται αντιληπτό από όλους.

    Imho για να διευκολυνθείς στο σχηματισμό της γνώμης σου, αξίζει να αρχίσεις ανάποδα την σκέψη σου, λύνοντας κατά σειρά ένα-ένα τα επιμέρους ζητήματα. Ή έστω, αν δεν τα λύσεις, εντοπίζοντας τα. Να καταλαβαίνεις δλδ αν κάποια αντίρρηση/γνώμη που εκφράζεις, πού ανήκει. Είναι γενική για «το χρήμα στη ζωή μας» (γιατί να υπάρχει χρήμα κι όχι απλώς ανταλλακτικές συναλλαγές αγαθών/υπηρεσιών), είναι κάτι επιμέρους (όπως η φορολόγηση, οκ καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει χρήμα αλλά δεν δέχομαι να φορολογείται έτσι, θέλω αλλιώς), ε΄ναι κάτι πιο «ειδικό» (γιατί να χρησιμοποιούμε ως χρήμα τον χρυσό, το χαρτί, το κρυπτονόμισμα κι όχι τα σοκολατάκια), είναι κάτι πιο «τεχνολογικό» (μα καλά δεν είναι ασφαλής η μέθοδος Α, πρέπει να το κάνουμε με την μέθοδο Β) και μια σειρά άλλων ζητημάτων.

    Σε ξαναρώτησα πριν λίγο καιρό, δεν το πρόσεξες, καταλαβαίνω σωστά ότι γνωρίζεις από χημεία; (το ρωτώ για να καταλάβω πόσο εύκολο ή δύσκολο θα σου είναι να καταλάβεις περί χρυσού και μετάλλων)

    Άσχετο: κακώς το κάνω αυτό, γιατί είναι λάθος τρόπος διατύπωσης επιχειρήματος, πάντως επειδή κάμποσος κόσμος μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται την διαφορά προσσώπου που γράφει κάτι έναντι τι είναι αυτό το κάτι, να σου τονίσω ότι δεν ασχολούμαι με κρυπτονομίσματα. Είτε για εξόρυξη είτε για εμπορία κλπ. Μην ερμηνεύεις δλδ τα όσα γράφω ως υποστηρικτικά ή εναντιωματικά στα κρυπτονομίσματα ούτε ως «στενά ατομικό» οικονομικό συμφέρον (καλά τώρα ο salde τα γράφει αυτά επειδή βγάζει/χάνει χρήμα από αυτή την δραστηριότητα κλπ).

    • Like 2
  10. 7 minutes ago, Rusty_Cookie said:

    Φαντάζομαι είσαι aware οτι είμαστε εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια με ηλεκτρονικό χρήμα και ακόμα περισσότερο με εικονικό.


    μου αρέσει η γνώμη σου σε αυτό.
    διευκρινίσεις: εικονικό μου μεταφράζεις το fiat (ότι δεν ανταποκρίνεται σε κάποια σταθερά); ηλεκτρονικό, κακή διατύπωση εκ μέρους μου, εννοώ το άυλο, το μη φυσικό, δεν μπορείς να το κρατήσεις στο χέρι.
     

    παίρνω θέση υπέρ του φυσικού, όχι για κανέναν άλλο λόγο, μόνο επειδή -προς το παρόν* τουλάχιστον- είναι το μοναδικό νομισματικό όπλο που μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε αδύναμος, ιδιώτης. Απέναντι σε κρατικές εξουσίες ή περιπλοκότερα σχήματα. Το μόνο που μπορείς να κρυψεις στα ρούχα σου κλπ. Ναι μπορούν να στο εξαϋλώσουν στο δευτερόλεπτο, να στο κάνουν μαρουλόχαρτο, έστω κι έτσι για να στο πάρουν από τα χέρια το μαρουλόχαρτο απαιτεί κάποιον κόπο.
    Άσε που μπορεί κι ο πλέον αδαής να το ενσωματώσει σε όποια αξία νομίζει. 
    Το άυλο αντιθέτως φεύγει με ένα κλικ για όλους. Τρέμω στην ιδέα να είχαμε πλήρως άυλη μορφή, π΄χ, την περίοδο 2014-2016.
    Τα δε transaction costs είναι πλήρως εκτός ελέγχου σου.

    Βλέπω τι ελπίζεις με το blockchain και την αυτοματοποίηση, εκείνο που μου είπες την άλλη φορά ότι εμπιστεύεσαι την μηχανή περισσότερο από τον άνθρωπο. Είναι ευγενής φιλοδοξία, είμαι πολύ πιο απαισιόδοξος από εσένα.
    Το blockchain ενώ θεωρητικά είναι εκείνο που τηρούν όλοι, είτε σε φυσικό είτε σε άυλο, δε νομίζω ότι μπορεί να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα. Πρέπει να υπάρχει πάντα κάποια βαλβίδα ασφαλείας (όσο αντιφατικό κι αν φαίνεται αυτό) κι η μοναδική είναι το μαρουλόχαρτο. Να καεί ένα νόμισμα. Κάποια διέξοδος που το blockchain καταρρέει κι αντικαθίσταται από κάποιο νέο, σχεδόν εκ του μηδενός.

    Τα κρυπτονομίσματα ουσιαστικά προσπαθούν -ως ιδέα- να συνδυάσουν το πλεονέκτημα του χρυσού με την μεγάλη ευελιξία των fiat. Θα έχει άσχημη κατάληξη για τους ανθρώπους Vs κεντρικές εξουσίες. 
    Αυτά για την μεγάλη εικόνα (δεν θα είμαστε ζωντανοί να την δούμε).
     

    Στα -πιο αδιάφορα νοητικά, περισσότερο γήινα πρακτικά- της τσέπης σε παρόντα χρόνο, πιθανολογώ ότι θα βγάλουν κρυπτονόμισμα οι ίδιες οι κεντρικές τράπεζες ή θα υιοθετήσουν, θεσμοποιώντας το, κάποιο από τα υπάρχοντα. Αγνοώ παντελώς (με ξεπερνά ως ικανότητα) τις σημαντικότατες τεχνικές λεπτομέρειες, τις οποίες κατέχεις ή έστω μπορείς να παρακολουθήσεις πολύ καλύτερα από εμένα.

    *προς το παρόν = με τις τεχνικές (α)δεξιότητες ευρέων στρωμάτων πληθυσμού. Το φυσικό νόμισμα το έχουν δουλεμένο σε βάθος αιώνων κι ο πλέον χαζός κουτσά στραβά το καταλαβαίνει, το κρυπτονόμισμα απαιτεί πολλή ανώτερη γνώση. Αν αλλάξει αυτό κάποτε, αλλάζω την απαισιοδοξία μου.

    • Like 2
  11. 40 minutes ago, sdim said:

    Τα ανταλλακτήρια λειτουργούν νόμιμα οπότε οι χώρες που επιτρέπουν τις συναλλαγές με αυτά έχουν κάποια ατζέντα από πίσω.


    επειδή κάνουν αγώνα να περάσουν σε ηλεκτρονικό χρήμα. Τα υπάρχοντα κρυπτονομίσματα είναι όχημα προς τα εκεί. Αυτά ως προς τις χώρες. Οι επιμέρους εταιρείες που αφορά η είδηση απλώς θέλουν να βγάλουν περισσότερο χρήμα από όπου μπορούν.

  12. εφόσον τους είχε στο προ΄γραμμα... Δίνουν το pcie4 επιτέλους, ετοιμάζονται για τα επόμενα, βοήθησε η εμφανιση τους να μειωθούν κάπως οι τιμές των 10, αν οι διαθεσιμότητες τους είναι ανεκτές προσφέρουν μια μικρή διέξοδο σε όποιον πάει για σύστημα χωρίς GPU. Αν οι τιμές των μητρικών βρεθούν χαμηλότερα από τις αντίστοιχες για AMD δεν είναι η Intel εκτός παιχνιδιού για όποιον αναγκαστεί να πάει τώρα σε αναβάθμιση.
    Στην κατηγορία τιμής 150-250/300 είναι τουλ΄χιστον ανταγωνιστικοί οι επεξεργαστές της.

    Η «μεγάλη» είδηση της ιντελ των τελευταίων ημερών imho είναι η πρόθεση για δυο νέα εργοστάσια εντός ΗΠΑ

    • Like 1
  13. 4 hours ago, gdp77 said:

    Ναι αλλά να μπείτε όλοι στη διαβούλευση να σχολιάσετε! Είναι πολύ σημαντικό για να παρθεί μια θετική απόφαση!


    Γιώργο, γιατί το σχόλιο είναι σημαντικό; το λαμβάνουν υπόψιν;

    1. Αν εμφανιστούν 30 άτομα να ενδιαφέρονται θα παίξει ρόλο σε σχέση με το αν είχαν εμφανιστεί 4 ή 105; 

    2. επειδή έχω έντονη άποψη για το θέμα (χωρίς να ξέρω ακριβώς την δική σου, μάλλον συμφωνούμε) αναρωτήθηκα νωρίτερα αυτό που σε ρωτώ εδώ. Ίδια βαρύτητα έχει η γνώμη 200 ημιμαθών όπως εγώ απέναντι σε τεκμηριωμένη γνώμη 1 γνώστη; Μήπως θα ήταν καλύτερο να υπάρξει κάποιο κείμενο, δομημένο, με όλα τα τεχνικά και πολιτικά επιχειρήματα της άποψης που μάλλον υποστηρίζουμε και να πηγαίναμε εκεί να υπογράψουμε; 

    3. Είχα διαβάσει νωρίτερα ένα μικρό μέρος από το λινκ. Ασχέτως της δικής μας επιθυμίας, ελπίζω να καταλαβαίνουμε όλοι ότι: α) στο τέλος, στην πράξη, αν ψήφιζε το σύνολο του πληθυσμού μάλλον θα υπήρχε συντριπτική νίκη των εταιρειών. β) ο μοναδικός τρόπος κριτικού ελέγχου εκ μέρους των πολιτών είναι ο πολιτικός. Επειδή οι εταιρείες, αν δεν τους αρέσει η απόφαση, θα κάνουν το παν* για να την υπονομεύσουν εν τοις πράγμασι, αναγκάζοντας αρκετό κόσμο να προτιμήσει το δικό τους καθεστώς.

    4. (παρόμοιο με το 3). Δυστυχώς στο δίλημμα ελευθερία εναντίον «ευκολίας», νικητής βγαίνει τις περισσότερες φορές η τελευταία. Ιδιαιτέρως αν εμφανίζεται -απατηλά ή και όχι- ως φθηνότερη.

    Για μερικά σχόλια εδώ πέρα: έχει τεχνική διάσταση, πέρα από το σκέτο «απλή επιλογή ρούτερ». Το κλειδί είναι ποιο σημείο θα οριστεί ως όριο μεταξύ ιδιωτικού χώρου και δημόσιου δικτύου. l2phile, @trendy, όποιο άλλο μέλος κατέχει περί δικτύων ίσως αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο όλο κείμενο κι αν επιθυμείτε να πάτε να συμμετέχετε με σχόλιο.

    *θα πουν σε ύστατο βαθμό, «οκ έτσι θέλετε. Καλώς, θα σας δίνουμε μια αναμονή στο σημείο που θέλετε ως όριο και από κει και πέρα μη μας ενοχλήσετε για υποστήριξη. Αυτό σημαίνει ότι μετά θα πρέπει εμείς οι ίδιοι που το ζητάμε να το υποστηρίζουμε. Πρέπει να είναι σαφές αυτό. Σίγουρα τεχνικά μπορεί να γίνει, οικονομικά επίσης, αλλά μετά τα (δήθεν) δωρεάν τα ψιλοξεχνάμε. 

    • Like 7
  14. 44 minutes ago, Rusty_Cookie said:

    Έχω την αίσθηση πως το ενδιαφέρον τους με αυτές τις εξαγορές είναι η τηλεμετρία και όχι το να αφομοιωθεί σε κάποιο προϊόν τους η εκάστοτε established υπηρεσία.


    το κακό είναι ότι όταν δεν τους βγαίνει οικονομικά κάτι τέτοιο, σε κάποιο χρονικό σημείο το παρατάνε κι εκεί είναι που το ενσωματώνουν. 

    • Like 1
  15. 1 hour ago, Deus said:

    τι θα τους εμποδίσει στις επόμενες σειρές να διεκδικήσουν μέρος από αυτό το κέρδος 


    επί μακρόν δεν θα τα καταφέρουν. Αν παγιωθεί η κατάσταση ένα πλήρες ολοκληρωμένο σύστημα να κοστίζει σχεδόν διπλά χρήματα έχεις τον κίνδυνο να αντιδράσουν άλλοι. Το επίφοβο μεσοπρόθεσμα imho είναι το χτύπημα που δέχεται η υποκατηγορία του DIY desktop.

    GPU top class κοντά 2000$, παραπέμπει σε σύνολο κοντά στις 3,5-4 χιλιάδες. Χωρίς να περιλαμβάνει ακριβή οθόνη η τιμή. Δεν μοιάζει για βιώσιμη αυτή η πρόταση.

    • Like 1
  16. 8 hours ago, yanni said:

    Κατανοείς ότι κάποιος περαστικός που δεν πολύ κάθεται σε τεχνολογικά forum θα πέσει κάποια μέρα σε ένα τέτοιο σχόλιο του newsposter και θα το πάρει της μετρητής.

    Παίζει να καταφέρεις να πουλήσεις 1-2 Nvidia κάρτες σε τυχαίους περαστικούς.


    πριν δω τι έγραψες, ετοιμαζόμουν να ποστάρω:

    «αυτό που θέλω να δω, είναι να εμφανιστεί περαστικός, που κάπου κάπως βλέπει τον τζιντι με χρώμα νιουζποστερ, ημιάσχετος, αγοράζει Ενβίντια σε σύστημα 1600, βγαίνει σαπίδι το Ενβίντια κι έρχεται μετά από κάνα χρόνο που θα έχει ξεχάσει κι ο τζιντι το νήμα εδώ, να του ζητάει τον λόγο κι ο τζιντις να μην θυμάται με την καμία τι έχει γράψει εδώ. Θ΄΄ελω να το δω να γίνεται!»

    εναλλακτικά, να αποφασίσει ο τζιντις σε καμια δεκαριά χρόνια να πάει για υποψήφιος βουλευτής. Με πλατφόρμα «απαγόρευση δια νόμου των ενβίντια». Στον Ευαγγελάτο, ο τζιντι να αναλύει την πολιτική πλατφόρμα και να πεταχτεί πολιτικός ανταγωνιστής με σκρηνσοτς από εδώ. Να ιδρώνει ο τζιντις να εξηγήσει στα 10 δευτερόλεπτα τηλεοπτικού χρόνου τι έχει συμβεί. Θέλω!

    • Like 1
    • Haha 5
  17. 8 minutes ago, gdp77 said:

    Όμως δεν καταλήγει σε κάτι σαφές και χρήσιμο.

    την διάβασα στα πεταχτά του igorslab. Μου φάνηκε αξιόλογη αν και ακολουθεί σκοπιμως διαφορετική μεθοδολογία στο συγκριτικό του. Τα σημεία που θεωρώ χρήσιμα:
    α) αφορά και τις AMD κάρτες, αν και σε μικρότερο βαθμό από τις Nvidia
    b) το κυριότερο, στην ανάλυση των 1080, μάλλον συμφέρει έναν αγοραστή που αγοράζει μόνο κάρτα σήμερα με προοπτική σταδιακής αναβάθμισης του επεξεργαστή να πάει στην καινούργια γενιά. Είναι στα 720 που γίνεται πιο αισθητό το ζήτημα. Ακόμα κι έτσι οι διαφορές δεν είναι τέτοιες που να οδηγούν σε μονοδιάστατη απόφαση «αν είναι για διπύρηνο και 720 πάρτε 5700ΧΤ».

    γενικώς, δείχνει και η δοκιμή του igorslab ότι είναι ζήτημα, ενδεχομένως πρακτικά ασήμαντο (κυρίως αυτό πυροδότησε την διαφωνία στο νήμα, άλλοι θεώρησαν το δοκιμαστικό χρήσιμο άλλοι άχρηστο) το οποίο όμως μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή απόφασης για συγκεκριμένα σενάρια χρήσης.

  18. θεωρητικά ναι, πρακτικά, η μεταστροφή είναι τόσο συντριπτική (σχεδόν από 0% στο 50+%) που στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει κάποιος είτε μιλάμε για 100 κομμάτια είτε για 2000. Η AMD έχει επανέλθει στους επεξεργαστές.
    Θα μου πεις, αυτό το ξέραμε από μόνοι μας χωρίς την Puget, εντάξει, το βλέπω ως επιβεβαίωση περισσότερο παρά ως συνταρακτικό νέο.

    • Like 1
  19. ευχαριστώ και τους δυο σας που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε.

    Στο θέμα μας:

    Spoiler

    η ερώτηση μου αφορούσε τα παιχνίδια, τόσο αυτά που δοκίμασαν όσο και κάθε παιχνίδι αυτής της κατηγορίας (δεν εννοώ το pinball της δεκαετίας 90, δεν εννοώ το τάβλι, δεν εννοώ χαρτιά κλπ). Με καλύπτουν οι απαντήσεις σας να το καταλάβω καλύτερα. Στα υπόλοιπα του θέματος έχω ήδη γράψει την γνώμη μου, επιγραμματικά: είναι είδηση που αξίζει να παρουσιαστεί έστω κι αν δεν αφορά τους πάντες. Δεν είναι για όλους άχρηστη, δεν είναι για όλους «χρήσιμη». Μερικοί ίσως ωφεληθούν βγάζοντας παρόμοιο συμπέρασμα με τον τζιντι και γλυτώσουν κάνα φράγκο. Στην πράξη βέβαια, μεγάλο τμήμα του κοινού δεν φτιάχνει κλιμακωτά desktops, όταν αλλάζουν σύστημα παίρνουν νέο build με όλα τα εξαρτήματα σύγχρονα της εποχής αγοράς.



    στο μη θέμα μας, που είναι όμως σημαντικότερο και δεν θέλω να το αφήσω έτσι:

    Προσωπικά δεν αμφισβητώ ούτε δευτερόλεπτο την ακεραιότητα του Γιώργου. Το ότι διαφωνώ κάποιες φορές με τα συμπεράσματα του, άλλοτε με τις διατυπώσεις ή με ο,τιδήποτε, δεν με κάνει να έχω πιστέψει ποτέ, ούτε δευτερόλεπτο, πως ο Γιώργος με εξαπατά παραποιώντας μια είδηση. Ποτε. Κι έχω γράψει αντίθετες γνώμες από εκείνον κάμποσες φορές.
    Δεν αμφισβητώ ούτε την ακεραιότητα του Ηλία. Δε νομίζω δλδ ότι όταν διαφωνώ σε κάτι με τον fatalara, μου λέει ψέματα για να με εξαπατήσει.

     

    Spoiler

    Εδώ έχουν γίνει τρία σφάλματα imho:
    α) δεν είναι αναγκαστικά ψέμματα το λάθος/η διαφορετική οπτική γωνία. δεν σημαίνει πως οποιοσδήποτε ερμηνεύσει στραβά -κατά τη γνωμη μας ή και κατά τη γνώμη άλλων- σώνει και καλά ψεύδεται, παραποιεί κλπ.

    β) το να είναι ένας συζητητής μη ουδέτερος, το να διαλέγει πλευρά προκαταβολικά, δεν είναι από μόνο του κακό. Ίσα ίσα μπορεί να το προτιμώ κιόλας, αναλόγως του πώς κυλάει η συζήτηση. Το προσάπτετε μερικές φορές στον τζιντι ή και σε άλλους ωσάν να είναι κατι εγκληματικο. Αλοιμονο μας αν επιτρεπόταν να γράφουν κειμενα και σχόλια μονάχα όσοι δεν παιρνουν θέση ή δεν έχουν γνώμη. Μια χαρά κάποιος να προτιμά συστηματικά κάποιο λειτουργικό, κατάστημα, hardware, οικοσύστημα. Μου αρκεί -αν υπάρξει κίνδυνος παρανόησης- να μου το έχει κάνει σαφές (ξέρεις φίλε εγώ προτιμώ πάντα άιφον ή γουίντοους ή λίνουξ κλπ. Έχε το υπόψιν όταν με διαβάζεις).
    Παρενθετικά, δεν κατάλαβα αν ο Ιάσονας γράφει την λέξη «κρίμα» για τον τζιντι ή για τον Τόρβαλντς. Αν την γράφει για τον Τόρβαλντς έχει λάθος. Ο Τόρβαλντς δεν είναι ούτε παρουσιαστής ούτε δημοσιογράφος ούτε σχολιαστής. Καλά κάνει να έχει όποια γνώμη θέλει για τον χώρο που δραστηριοποιείται. Κι ήταν σημαντική προσωπικότητα.

    γ) το μεγαλύτερο σφάλμα που έχει γίνει, είναι η δίκη προθέσεων. Δεν αρκείται κάποιος να κριτικάρει (όσο σκληρά νομίζει κι όσο επιτρέπεται από τους κανόνες του φόρουμ) το επιχείρημα ε το οποίο διαφωνεί, παρά περνά σε προσπάθεια ανεύρεσης των κινήτρων ενός προσώπου. «Γιατί άραγε ο τάδε μας λέει το Χ πράγμα». Ας το γνωρίζετε όλοι, είναι δυνητικά ολισθηρό αυτό. Κάποιες φορές είναι αναπόφευκτο. Τις περισσότερες φορές όμως είναι εντελώς αδιάφορο για την ουσία των επιχειρημάτων.
    Εδώ δεν προσπαθούμε να γράψουμε την βιογραφία του σαλντέ, του τζιντι, του φαταλάρα, του στηβ. Ώστε να μας νοιάζουν τα κινητρά τους. Να βρούμε τι συμβαίνει με κάποιο ζήτημα προσπαθούμε.


    TLDR Ας χαλαρώσουμε, κανένας από τους εμπλεκόμενους στην συζήτηση δεν είναι απατεώνας.

    • Like 1
  20. Η είδηση είναι ξεκάθαρα άξια λόγου. Σε κομπιουτεροφόρουμ είμαστε, όχι στον Κωτσόβολο. Άριστα πράττει οποιοσδήποτε newsposter να την αναφέρει. Ακόμα κι η κριτικη της κριτικής μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα, να μάθουμε κάτι που μπορεί να μην ξέραμε, να προσέξουμε κάτι που ναι μεν το ξέραμε αλλά μπορεί να είχε διαφύγει της προσοχής μας, να οριοθετήσουμε καλύτερα (πιεζόμενοι από τον γραπτό λόγο) την σκέψη μας, να δούμε τον τρόπο σκέψης κάποιου άλλου.

    Μη βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας χωρίς λόγο.

    Εκτός από την ατυχή φράση για fake news (δεν είναι ούτε καν σύμφωνη με τον ορισμό της έκφρασης, χρησιμοποιείται δυστυχώς με λανθασμένο τρόπο από πλήθος ανθρώπων, σε πλήθος ακτάλληλων περιπτώσεων, εννοώντας διαφορετικό πράγμα από αυτό που είναι fake news), που είναι αρκετά βαριά μομφή, εντελώς άδικη κι άστοχη στην περίσταση imho, τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένων υπερβολικών εκφράσεων, λανθασμένων ή μη  αξιολογήσεων, δικαιολογημένης ή αδικαιολόγητης κριτικής, μου φαίνονται εντός ορίων.

    Να επανέλθουμε σε ένα σημείο που θα ήθελα μια διευκρίνηση:
    το τεστ που έκαναν στο HU, τελικά αφορά μόνο ένα μικρό υποσύνολο παιχνιδιών ή επεκτείνεται σχεδόν σε κάθε παιχνίδι; (το ισχυρίζονται διαφορετικά ο Ηλίας κι ο Γιώργος, ποιο από τα δύο είναι; )

    • Like 1
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.