Jump to content

Ntontotis

Premium Members
  • Posts

    122
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Ntontotis

  1. Το σκέφτηκα και για καινούργια μπαταρία, αλλά υπάρχει ακόμα ένα πρόβλημα το οποίο το παρέληψα να το αναφέρω στην αρχή. Η βάση για το φις φόρτισης μέσα στο φακό έσπασε μετά από τρείς φορτίσεις. Από το βάλε-βγάλε. Και δεν ήμουν απότομος. Σκέφτηκα λοιπόν να μην επενδύσω περισσότερα στο ελαττωματικό αυτό προιόν.
  2. Το θέμα τον χρημάτων δε το λογαριάζω, γιατί είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα ο φωτισμός. Αλλά πιστεύω μέχρι 100 ευρώ κάτι θα υπάρχει. Την μπαταρία που είχε μέσα στη συσκευασία. 18650, 3.7V 1200mAh (2 τμχ)
  3. Καλησπέρα σε όλους, Σαν παλαβό μαστόρι (και τυπικό πανάθεμα με ?) πάντα κοιτάω να έχω μαζί μου εργαλεία για να κάνω πιο εύκολα και αποτελεσματικά την δουλειά μου. Ο λόγος είναι ο φωτισμός. Πρέπει να είναι αρκετός (και χρονικά και ποιοτικά). Δοκίμασα την λάμπα κεφαλής krausmann αλλά ενώ είναι δυνατή για τις ανάγκες μου, η αντοχή της μπαταρίας είναι περίπου στα 15 λεπτά. Δεν είναι αρκετό, ειδικά αν έχεις αρκετές επισκέψεις. Σκεφτόμουν κάτι σε nitecore (φαίνονται top-of-the-line). Έχει κάποιος κάποια δοκιμασμένη αξιόλογη πρόταση; ?
  4. Καλησπέρα και από εμένα. Χαρίζονται τα κατώθι υλικά απο την αποθήκη μου. Παραλαβή από Αθήνα (Άνω Πατήσια ή Γαλάτσι). 1) Ψησταρία ηλεκτρική kappatos λειτουργική χωρίς σχάρα εσωτερικά. 2) Βάση ποδηλάτου για μεταφορά σε όχημα (δεν γνωρίζω αν λείπει κάποιο εξάρτημα ιμάντας κτλ). 3) Βάσεις για κουρτινόξυλο Φ35 βαρέως τύπου σκαλιστές διακοσμητικές. Είναι τρία διαφορετικά σχέδια όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Είναι ζεύγη των δύο τεμαχίων.
  5. Χαρίζονται τα κατώθι: 1) Ενισχυτής Pioneer 4*20W 2) Ποδοσφαιράκι ξύλινο. Πιστεύω ότι έχω όλα τα εξαρτήματα για την συναρμολόγησή του. 3) Βάση λάπτοπ 17'' turbo-x (ο ανεμιστήρας θέλει επισκευή από όσο θυμάμαι) Παραλαβή όποιος χρειάζεται κάτι από Λαμπρινή/Γαλάτσι στο χώρο μου. Φιλικά πάντα
  6. Ntontotis

    Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

    Καλησπέρα και από εμένα. Πέρασα μια βόλτα από το Lidl μιας και είχα βάλει μερικά από τα εργαλεία στο μάτι. Η σέγα ταλάντωσης είναι πολύ καλή για τα λεφτά της. Δε το περίμενα Στιβαρή και δυνατή. Την πήρα απλά γιατί δεν είχα το συγκεκριμένο εργαλείο. Το παχύμετρο για μένα φαίνεται να έχει μια ελάχιστη απόκλιση αλλά για τα λεφτά τους είναι εντάξει. Και το κολλητήρι αερίου πολύ εξυπηρετικό μιας και έχει πολλαπλές χρήσεις. Τώρα σκέφτομαι να πάρω και το laser αποστάσεων αλλά δε ξέρω, ακόμα το σκέφτομαι. Το έχει δοκιμάσει κανείς;
  7. Ntontotis

    Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2019 TheLab.gr - 4η Εβδομάδα

    Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και χαρά πάνω από όλα! Εγώ και η Γιασμίν στο μαγαζί, αφού στολίσαμε το δέντρο! (εννοείται πως μετά όρμησε στις μπάλες ?)
  8. Ntontotis

    Aλλαγή γραμματοσειράς σε windows 8

    Το δοκίμασα αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα τελικά. Πήγα να πάθω ένα μικρό εγκεφαλικό γιατί έκανα τελικά format (ήθελε καθάρισμα το pc και τα αρχεία), δοκίμασα εκ νέου να ανοίξω το πρόγραμμα, εκάνε πάλι την αλλαγή της γραμματοσειράς και τελικά ψάχνοντας είδα ότι κάθε φορά που άνοιγα το πρόγραμμα για την πινακίδα, από μόνο του μου απενεργοποιούσε το 'clear type text'. ?
  9. Καλημέρα σε όλους, Πριν μερικές μέρες αγόρασα μια πινακίδα led που είχε μαζί ένα usb stick με το πρόγραμμα της. Το πρόγραμμα ήταν κλασσικά από Κίνα. Με το που διάβασε το pc το usb άλλαξε όλη τη γραμματοσειρά στα windows. Έχω δοκιμάσει να την αλλάξω μέσω των fonts αλλά δε. Πριν πάω προς format, υπάρχει κάποια άλλη λύση; ?
  10. Καλημέρα και από εμένα. Χαρίζονται τα κατώθι: 1) Bluetooth speaker AUDIOBOX BBX-5. Κάνει κάποιες διακοπές στην αναπαραγωγή τραγουδιών περιστασιακά. 2) Θήκη τηλεφώνου δαγκάνα ZIP κομπλέ στο κουτί της. 2) Δαγκάνα σκέτη ZIP. 3) Αδιάβροχη θήκη για gps/κινητό 4,5 ιντσες αν θυμάμαι σωστά, χωρίς βάση. 4)Καλώδιο για σύνδεση usb σε tablet Samsung 4)Καλώδιο για σύνδεση usb σε κινητό/tablet με βύσμα micro-usb. Παραλαβή όποιος χρειάζεται κάτι από Λαμπρινή/Γαλάτσι στο χώρο μου. Φιλικά πάντα
  11. Ntontotis

    Σύνθεση νέου PC budget gaming

    Α ναι αυτό ξέχασα να το αναφέρω. Μέχρι 600 ευρώ, μόνο για τη μονάδα. Περιφερειακά και οθόνη υπάρχουν
  12. Καλησπέρα σε όλους, Θέλω να φτιάξω ένα PC για τα ξαδέρφια μου για δώρο. Στη κατοχή μου υπάρχει το λειτουργικό και ο hdd. Θα παίζουν κυρίως pubg, fortnight και overwatch. Ρωτάω κυρίως γιατί έχω μείνει πίσω στις εξελίξεις σχετικά με το PC gaming μιας και εγώ ασχολούμαι με το ps4. ?
  13. Πρώτος μήνας δωρεάν. Μετά έχει συνδρομή ναι 10 ή 12 ευρώ ανάλογα το πρόγραμμα που θα διαλέξεις.
  14. Ntontotis

    Οι αγορές μας..!!

    Μετά από 20 ημέρες επιτέλους ήρθε. Netflix μέχρι να λιώσουν τα κόκκαλα στο κρεβάτι! ?
  15. Ntontotis

    Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2018 - 4η Εβδομάδα

    Απέστειλλα και εγώ. Καλή χρονία και πάλι σε όλους από εμένα και τον Φράνκυ.
  16. Ntontotis

    Οι αγορές μας..!!

    @ronin13 καβαλάω και μηχανή και ποδήλατο και πατίνι. Και στα τρία φοβάμαι. Ίσως με το ποδήλατο περισσότερο. Αλλά, αν κινείσαι με ποδήλατο, τότε να ξέρεις ότι είναι ακριβώς οι ίδιες φοβίες με το πατίνι.
  17. Ntontotis

    Οι αγορές μας..!!

    @kpetros Έχω κάνει αποστάσεις μέσα στο επιτρεπτό όριο φόρτισης, δηλαδή 18 χλμ με μια φόρτιση. Συνήθως το χρησιμοποιήσω από το σπίτι προς το μαγαζί δηλαδή 6 χλμ την ημέρα. Στην Αθήνα που είναι γεμάτη λακούβες θέλει προσοχή. Αν μπαίνεις και χρησιμοποιείς μετρό ή τρένο βολεύει πάρα πολύ. Εμένα με πιάνει λίγο το γόνατο μετά από το 10 λεπτο οδήγησης λόγο των αθλίων δρόμων. Χαραμίζεται αν δεν έχει ποδηλατόδρομους το ξέρω αλλά και πάλι είναι αρκετά βολικό. Κάτω από 50% της φόρτισης πέφτει η απόδοσή του σημαντικά, το νιώθεις σε μικρές ανηφορίτσες. Γενικά, χαίρομαι που το πήρα. Αξίζει και το τελευταίο ευρώ που έχω δαπανήσει για την αγορά και τα περιφερειακά του.
  18. Ntontotis

    Οι αγορές μας..!!

    Καινούργια συμπαγή ελαστικά για το Xiaomi M365 σκούτερ που έχω από τον Ιούνιο. Έκανα 120 χλμ με slime μέσα στη σαμπρέλα για αντοχή αλλά δεν άντεξε τις μεγάλες θερμοκρασίες τριβής και έλιωσε και το ελαστικό εσωτερικά αλλά και η σαμπρέλα. Η αλλαγή, επειδή όταν το αγοράζεις μέσα στο κουτί έχει δύο ελαστικά και σαμπρέλες, ήταν απίστευτη ταλαιπωρία. Έξι ώρες για την μπροστινή ρόδα +νεύρα+απόγνωση+απογοήτευση. Με αυτά ευελπιστώ σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μη αλλαγής του ελαστικού, τουλάχιστον για 400+ χλμ. Από γνωστό κινεζομάγαζο έδωσα 30 ευρώ για το ζευγάρι.
  19. Θα δοκιμάσω και τους δύο πόλους σε συνδιασμό σε όλα τα μέταλλα που έχω για να δω πως συμπεριφερονται διότι η χρωματική ένδειξη είναι αυτή που είναι ενώ στο εγχειρίδιο τα δείχνει αντίστροφα. Ίσως για πληρότητα λόγο διαφορετικών υλικών που θα γίνει η κόλληση, όπως αναφέρατε και πιο πάνω. ?
  20. Φίλε @osa πραγματικά το θέμα του κλειστού κυκλώματος ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό. Έτσι ναι είναι λογικό. Αφού έχω τη γείωση στη κουπαστή και το σίδερο βρίσκεται σε ένα επίπεδο ξύλινο χωρίς να κλείνει κύκλωμα με το προς κόλληση σίδερο.... Πωωωωω και είχα σκάσει πράγματικα... Θα το δοκιμάσω αύριο ?
  21. Καλησπέρα στο γιορτινό στέκι, Τελικά δεν άκουσα τον φίλο @Τζίμης και πήρα μια ηλεκτροσυγκόληση ArcMax 140 . Πρόβλημα απειρίας πιστεύω διότι είναι η πρώτη φορά που πιάνω στα χέρια μου τέτοιο εργαλείο. Μετά από πολλά μαθήματα στο youtube και αρκετό θάρρος την έβαλα μπροστά, αλλά μάλλον κάτι κάνω λάθος. Ακολούθησα την συνδεσμολογία, η γείωση στο μαύρο και η τσιμπίδα στο κόκκινο, ηλεκτρόδια fincord 2,5mm που είναι μέσα στο επιτρεπτό όριο, γάντια μάσκα ηλεκτρονική όλα κομπλέ αλλά δεν βγαίνει σπίθα καθόλου. Δοκίμασα 5 φορές τα καλώδιο να δώ ότι έχουν κουμπώσει σωστά, δοκίμασα στα 140Α που είναι το μέγιστο αλλά τίποτα. Καμία συμβουλή? ?
  22. Αθάνατη ελληνική πατέντα! Ωραίος και πρακτικός. ?
  23. Ntontotis

    Αγορά ηλεκτροσυγκόλλησης

    Φίλε @kavouras5 Είναι πάρα πολλά για χρήση αραιά και που. Σκεφτόμουν κάτι πιο απλό στην σειρά της Arcmax + ηλεκτρονική μάσκα + καλώδιο μεγαλύτερο , να δώσω περίπου 120 ευρώ μικτά. Και τα Telwin τα έχω ακουστά από ένα φίλο που δουλεύει με ηλεκτροσυγκολήσεις αλλά δε θα σηκώσει η τσέπη το ποσό δυστυχώς. @Τζίμης συγνώμη που δεν ανέφερα κάποια δεδομένα, λάθος μου. Για το τι θα συγκολήσω δε μπορώ να το εκτιμήσω. Το πιο πιθανό ιδιοκατασκευές με στρατζαριστά και κοιλοδοκούς. Κυρίως αν προκύψει καμιά απλή επισκευή και για να μάθω το εργαλείο, το οποίο δεν έχω ξαναπιάσει ποτέ στη ζωή μου. Στο θέμα της προστασίας. Ναι, η προστασία είναι το παν. Κυρίως το πρόσωπο και τα μάτια. Στο συγκεκριμένο κομμάτι θα χρειαστώ μια απλή ηλεκτρονική μάσκα μόνο και γάντια?
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.