Jump to content

Atzamis

Premium Members
  • Posts

    68
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Everything posted by Atzamis

  1. Πωλείται το BOSCH - GWB 12V-10 Γωνιοδράπανο Μπαταρίας, σε L-Boxx. https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8716#perigrafi Ιδανικό για εργασίες σε στενούς χώρους. Τιμή 90 €. Δωρεάν παράδοση σε Αθήνα - Κόρινθο.
  2. Atzamis

    περί ηλεκτροσυγκόλλησης....

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα πάει για σκότωμα λογικά. Θα δώσω μια ευκαιρία ακόμα στον εαυτό μου, αλλά δεν νομίζω...
  3. Κατ αρχάς καλησπέρα μετά από χρόνια. Χρόνος 0 και αρκετά θέματα, φανταστείτε απάντησα σε ΠΜ που μου είχε έρθει τπ 2020. Αγόρασα πριν πολύ καιρό μια ηλεκτροσυγκόλληση και αποφάσισα να την δοκιμάσω. Δυστυχώς δεν το έχω καθόλου με το ηλεκτρόδιο και ρωτάω αν μπορεί να να γίνει με την αγορά εξοπλισμού ηλεκτροσυγκόλληση σύρματος.
  4. Πιστεύω καλύτερα τώρα, τις μπέρδεψα βέβαια, ως συνήθως
  5. Παρουσίαση δισκοπρίονου BULLE 63477 Συσκευασία: Οι οδηγίες (μην περιμένετε πολλά, για την βάση είναι περισσότερο) Από κάτω: Στημένο: Ο δίσκος: Ο φράχτης: Πλώρως ανοιγόμενο: Και η πατέντα με το διπλό παξιμάδι, γιατί δεν μου άρεσε και πολύ (το φοβήθηκα) η βίδα που είχε απ το εργοστάσιο. Βασικά όταν σήκωνα την βάση να τοποθετήσω το πριόνι όρθιο, δεν αισθανόμουν να "δένει" καλά. Πρώτα συμπεράσματα: Οι πρώτες κοπές δείχνουν ότι ο φράχτης που είναι το πιο σημαντικό κατ εμέ σ ένα κινέζικο φασόν δισκοπρίονο είναι πολύ καλύτερος του αναμενόμενου. Επίσης δείχνει καλιμπραρισμένο. Να σημειώσω ότι δεν το έχω δουλέψει πολύ (να έχω κάνει 15-20 κοπές) και χωρίς να δώσω σημασία στην λεπτομέρεια (πχ μέτρηση με παχύμετρο). Ο θόρυβος είναι πολύς ακόμα και χωρίς φορτίο και το σύστημα αναρρόφησης δουλεύει καλά αρκεί να υπάρχει και το κομμάτι που μπαίνει πάνω στον δίσκο. Όταν έβαλα να κόψω σε φάλτσο ένα καδρόνι που αναγκαστικά έπρεπε να το βγάλω, γέμισε πριονίδια ο τόπος. Ο δίσκος που έχει είναι ψιλοχάλια και θα είναι η επόμενη μου αγορά σε εργαλεία. Τα πλαστικά μέρος του εργαλείου φαίνονται φτηνιάρικα (μικρό το κακό) και πολύ μου άρεσε το κινούμενο μέρος της βάσης με την φαλτσοκοπή. Γενικά (και βιαστικά θα έλεγα μιας και δεν έχω τον χρόνο και την όρεξη να κάνω πολλές δοκιμές) είναι ένα αξιοπρεπέστατο δισκοπρίονο, που αξίζει τα χρήματα του και τα όποια θεματάκια έχει (πχ ακρίβεια στις κοπές) λύνονται εύκολα πιστεύω. Το βασικό μείον του είναι ο δίσκος (λίγο πολύ βέβαια ακόμα και τα ακριβά δισκοπρίονα θέλουν καλύτερο δίσκο απ τον μαμίσιο) και η βάση του που την θεωρώ κακή και πρόχειρη. Η επόμενη μου κίνηση (και πριν την αγορά του δίσκου) είναι η κατασκευή βάσης με ρόδες. Μην περιμένετε άμεσα ενημέρωση για περισσότερες λεπτομέρειες, ο χρόνος μου δυστυχώς για το χόμπυ (γιατί μιλάμε πάντα για χομπίστες) δεν εξαρτάται από εμένα. Αυτά τα ολίγα και ελπίζω να βοήθησα κάποιους που έχουν σαν σκέψη το συγκεκριμένο δισκοπρίονο το οποίο είναι με βάση την εταιρεία εισαγωγής γουρούνι στο σακί.
  6. Atzamis

    Μαστορέματα ημέρας!

    Μια γρήγορη κατασκευή για έναν φίλο. Ήθελε μια βάση για το κεντρικό του ηχείο μπροστά απ το έπιπλο της TV (νομίζω ρώταγε και κάποιος πριν κάτι μέρες). 4 δοκαράκια και κ/π 8άρι, 8 βίδες, λίγη κόλλα, λίγο βερνίκι εμποτισμού και λίγη λαδομπογια. ΥΓ Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορώ να τις ανεβάσω με την σειρά.....................
  7. Πιο πολύ χιουμοριστικά το έβαλα. Βέβαια, είμαι σίγουρος πως ο συμφορουμίτης αν το θέλει, θα το πάρει. Μια εναλλακτική ποτέ δεν βλάπτει. ? Για τις "αμερικανιές" είναι όντως άλλη κουβέντα.
  8. Το συγκεκριμένο (η αμερικανιά) εκτός από ακριβότερο, είναι και άχρηστο. Δοκίμασε το πχ σε μια γωνία. Η πατέντα των "βετεράνων" τους μάρανε.
  9. Οικονομικότερο. Καμιά φορά η Αμερικανιά αγγίζει το όριο της μακακίας.
  10. Πάρε ένα ΜΕΤΑΒΟ να βρεις την υγειά σου. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το evolution, με αυτά τα χρήματα (άσε που η Κάρμεν το πήρε κοντά στο 200άρι) παίρνεις κορυφή. Πόσο μάλλον να ψαχτείς από Γερμανία πλευρά, βλέπε lefeld που με 15 ευρώ το έχεις στην πόρτα σου.
  11. Χωρίς να ξέρω τι και πως, φίλος που έχει βάλει ανάλογα φώτα σε καφενείο, 3 χρόνια λειτουργούν άψογα. Αν θες μαθαίνω μάρκα και κόστος.
  12. Ερώτηση (αν επιτρέπεται) προς την Αγάπη: Από που και πόσο το Miter gauge της Incra V27?
  13. Atzamis

    Car audio home system

    Είμαι αναγκασμένος να σχολιάσω. Τα σέβη μου και για το ίδιο το έργο αλλά και για την παρουσίαση!!!!!
  14. Atzamis

    Μαστορέματα ημέρας!

    Χωρίς καμία διάθεση "μομφής" και χωρίς να μπορώ να κρύψω τον θαυμασμό μου για τα έργα του Asxetius με ξενίζει κάπως το ότι δεν βλέπουμε την διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι αν θέλει κάποιος να δει έργα έτοιμα, υπάρχουν εκατομμύρια στο ιντερνέτ, το θέμα του DIY είναι να ρωτάμε, να μοιραζόμαστε, να σχολιάζουμε και να μαθαίνουμε φυσικά. Επαναλαμβάνω, ότι το λέω εντελώς φιλικά και ξανά συγχαρητήρια στον Asxetius
  15. Αγιασμό, ευχέλαιο και ξεμάτιασμα. ?
  16. Atzamis

    Μαστορέματα ημέρας!

    Κατασκευών συνέχεια. Το σπίτι στην Αθήνα έχει μια πολύ μικρή κουζίνα, με κάτι παλιά ντουλάπια με ελάχιστο χώρο. Αποφάσισα λοιπόν να προσθέσω κάποια ντουλάπια (σε συνεννόηση με τον σπιτονοικοκύρη) στον απέναντι τοίχο. Μετά από πολλές σκέψεις κατέληξα στο σχέδιο που φαίνεται στην πρώτη φώτο. Πήρα μελαμίνες κομμένες από το http://www.germanoswood.gr/ που είναι στο Γκάζι και οφείλω να ομολογήσω πως δεν έχω ξαναδεί τόσο καθαρές κοπές. Οι τιμές πολύ καλές όπως και η εξυπηρέτηση. Ήθελα να κάνω όμως και λίγο εργασιοθεραπεία οπότε αποφάσισα να κολλήσω μόνος μου την σοκοροταινία. Στις υπόλοιπες φωτογραφίες βλέπετε την πρόοδο (τρομάρα μου) της εργασίας. Ακολουθεί συνέχεια (μην χάσετε) Συνέχεια λοιπόν, με την κατάργηση (μάλλον μεταφορά) της πρίζας και του διακόπτη μιας και εκεί θα έμπαινε το ντουλάπι. (Οι 3 πρώτες φωτογραφίες). Στην συνέχεια η τοποθέτηση των ντουλαπιών. Την τελευταία φώτο την έβαλα για να δείξω (πιο πολύ στον εαυτό μου) ότι την μπάζα την κόβουμε τελευταία μετά την τοποθέτηση. Δούλεψε λοιπόν το πριονάκι (χωρίς πολύ ιδρώτα - λολ) Ακολουθεί συνέχεια (μην χάσετε) Τελειώνοντας (ευτυχώς για σας) έμενε να βάλω έναν πάγκο, που αποφάσισα να τον φτιάξω από καδρονάκια. Η κατασκευή έγινε στο εργαστήριο (Ο Θεός να το κάνει) στο πατρικό μου στην Κόρινθο. Τα καδρόνια δεν ήταν και ότι πιο ίσιο υπάρχει αλλά και πάλι οι σφιγκτήρες έκαναν δουλειά. Τρίφτηκε με 40αρι στον ταινιολειαντήρα (μιας και είχε και αρκετά στοκαρίσματα) και στη συνέχεια με το παλμικό με 80αρι , περάστηκε με βερνίκι νερού, ξανατρίφτηκε για να φαίνεται κάπως "παλιό" με 180αρι και μετά περάστηκε με βερνίκι πατωμάτων νερού. Στις τελευταίες 2 φωτογραφίες βλέπετε και την τοποθέτηση. Χρωστάω μια φωτογραφία με το τελικό αποτέλεσμα, ελπίζω να μην σας κούρασα.
  17. Atzamis

    Μαστορέματα ημέρας!

    Έφτιαξα πριν καιρό ένα έπιπλο για το στερεοφωνικό και την TV και είπα να το μοιραστώ. Το υλικό είναι το Κινέζικο κόντρα πλακέ απ το Leroy, βλαστήμισα την ώρα και την στιγμή που τσιγκουνεύτηκα λίγα ευρώ και δεν πήρα την σημίδα. Τα μέτρα ήταν σωστά (Leroy στην Κηφισίας) αλλά ήταν θεόστραβο. Στις παρακάτω φωτογραφίες δείχνω κάποια στάδια της κατασκευής. Το έφτιαξα σ ένα μικρό χολ στο δωματιάκι που νοικιάζω στην Αθήνα και μπορώ να πω ότι ο πάγκος της Keter στάθηκε αξιοπρεπέστατα (λολ) Χρησιμοποίησα pocket holes και το έβαψα με βερνίκι νερού. Οι σφιγκτήρες έκαναν πολύ καλή δουλειά στο να καταφέρω να το γωνιάσω - ισιώσω και το τελικό αποτέλεσμα με ικανοποίησε.
  18. Πάντως όταν είχα πάει στον Παυλάτο, το πράσινο το dewalt με είχε εντυπωσιάσει. Πιθανόν να μην είχε το ζύγι. Όπως και νάχει, καλορίζικα!!!!!
  19. Atzamis

    Αλλαγή θύρας Micro USB σε Tablet.

    Στην Γερανίου, απ την πλευρά που είναι πεζόδρομος. ΚΑΖΙ το μαγαζί
  20. Atzamis

    Αλλαγή θύρας Micro USB σε Tablet.

    Σε πληροφορώ ότι οι Πακιστανοί θα κάνουν δέκα φορ΄ές καλύτερη δουλειά απ τους "τεχνικούς" των γνωστών καταστημάτων της μιας ώρας εκπαίδευσης
  21. Σόρι για την πλάκα, αλλά τροχαίο με τον Λάτση ούτε ο Κούρκουλος. ( είπα σόρι, αυτό το Τ9 έχει κλείσει σπίτια)
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.