Jump to content



  • Noctua NH-L12 Review, a Low Profile Cooler


    logo-noctua-review.png

    Το όνομα της Noctua, τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό στους ενθουσιώδης χρήστες που δε θέλουν να ασχοληθούν με υδρόψυξη ή κάποιο άλλο πιο "ανεβασμένο" είδος ψύξης, αλλά προτιμούν την παραδοσιακή και άκρως αξιόπιστη αερόψυξη. Μοντέλα όπως η θρυλική Noctua NH-D14 έθεσαν τα πρότυπα απόδοσης για όλες τις υπόλοιπες high-end ψύκτρες και ο στόχος των πιο πολλών εταιριών, ακόμη και σήμερα, είναι να προσφέρουν ψύκτρες με αντίστοιχες επιδόσεις χωρίς βέβαια να το πετυχαίνουν πάντα αυτό, μια και η NH-D14 παρόλα τα χρόνια που μετράει στην αγορά καταφέρνει και διατηρεί μια θέση στην κορυφή της high-end κατηγορίας. Το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σημερινές κορυφαίες λύσεις αερόψυξης είναι ότι για να επιτύχουν όσο το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις διαθέτουν ιδιαίτερα αυξημένο βάρος και τεράστιες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να μην είναι συμβατές με αρκετές μητρικής και κουτιά υπολογιστών (cases).

     

    Οπότε καλές οι επιδόσεις αλλά δεν είναι πάντοτε πανάκεια, ιδιαίτερα αν δεν χωράει η ψύκτρα μέσα στο κουτί που διαθέτουμε ή βρίσκουν οι μνήμες πάνω της. Μερικές εταιρίες, διακρίνοντας ότι οι ψύκτρες τέρατα δεν είναι για όλους, συγκαταλέγουν στο οπλοστάσιο τους και κομψές λύσεις αερόψυξης, με μαζεμένες διαστάσεις και αξιοπρεπείς επιδόσεις. Οι συγκεκριμένες ψύκτρες επιλέγονται συνήθως για να δροσίσουν τον επεξεργαστή ενός HTPC (Home Theater PC) ή ενός συστήματος που στεγάζεται μέσα σε ένα σχετικά μικρών διαστάσεων κουτί. Μια ψύκτρα της μικρής, τουλάχιστον σε όγκο, κατηγορίας θα δοκιμάσουμε σήμερα και θα σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

     

    Η Noctua ΝΗ-L12 σύμφωνα με τη μαμά εταιρία προορίζεται για χρήση σε HTPC ή σε SFF (Small Form Factor) κουτιά γενικότερα, μιας και η σχεδίαση της είχε ως αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα μικρό ύψος. Επίσης η ψύκτρα εξοπλίζεται με δύο ανεμιστήρες, έναν με 120mm διάμετρο και έναν μικρότερο (92mm) και ανάλογα με την περίσταση μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι δύο, για βέλτιστες επιδόσεις, ή μόνο ο ένας για περιορισμό του μέγιστου ύψους της ψύκτρας.

     

    IMG_2870_small.jpg

     

     

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά

     

    Τα επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά της NH-L12 παραθέτονται στον παρακάτω πίνακα.

     

    Specifications Noctua NH-L12
    Socket compatibility Intel LGA2011, LGA1366, LGA1156, LGA1155, LGA775 &
    AMD AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1
    Weight (without fans)
    415 g
    Material
    Base: Copper
    Fins: Aluminum Alloy
    Heatpipes
    4
    Max supported Fans 2

    Equipped Fans

    2
    Fan compatibility
    120x120x25mm & 92x92x25mm
    Dimensions (without fans)
    128 mm (W) x 66 mm (H) x 150 mm (D)
    Warranty
    6 years
    Price
    49.9€ (MSRP, w/o VAT)

     

    Η NH-L12 διαθέτει μικρό ύψος και αντίστοιχα μικρό βάρος, κάτι που την καθιστά ιδανική σε περιπτώσεις όπου ο χώρος είναι περιορισμένος. Αν τώρα επιλέξετε να τοποθετήσετε τον επάνω ανεμιστήρα το ύψος της θα αυξηθεί, αλλά αν δεν έχετε μεγάλες απαιτήσεις (δηλαδή δεν ασχολείστε με το άθλημα του υπερχρονισμού) τότε έχετε τη δυνατότητα να αφαιρέσετε τον επάνω ανεμιστήρα και να αφήσετε μόνο τον κάτω, μικρότερο. Οι θερμοαγωγοί (heatpipes) που εξοπλίζουν την ψύκτρα είναι αρκετοί, για τα δεδομένα και την κατηγορία της.

     

    Τέλος η εγγύηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη αγγίζοντας τα έξι χρόνια και η τιμή δεν είναι μικρή, αλλά τη βρίσκουμε λογική δεδομένων των κορυφαίας ποιότητας ανεμιστήρων που εξοπλίζουν την NH-L12.

     

    Τα χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων (Noctua NF-F12 PWM & Noctua NF-B9 PWM) με τους οποίους εξοπλίζεται η NH-L12 φαίνονται στον πιο κάτω πίνακα.

     

    Noctua NF-F12 & Noctua NF-B9
    Fan Specifications
    Bearing SSO-Bearing
    Voltage Range
    12 V
    Rotational Speed
    1500 / 1600 RPM
    Rotational Speed with L.N.A 1200 / 1300 RPM
    Airflow 93,4 / 64,3 m³/h
    Airflow with L.N.A
    74,3 / 52,6 m³/h
    Noise Level
    22,4 / 17,6 dB(A)
    Noise Level with L.N.A
    18,6 / 13,1 dB(A)
    Dimensions
      120x120x25mm & 92x92x25mm
    Life Expectance > 150.000 h
    Connector 3 Pin

     

    Και οι δύο ανεμιστήρες είναι ιδιαίτερα ήσυχοι και η τεχνολογία των bearings που χρησιμοποιούν είναι κορυφαία και κατά πολύ ανώτερη ακόμη και σε σύγκριση με τα ball bearings. Ενδεικτικά τα τελευταία έχουν μέσο όρο ζωής περίπου τις 50.000 ώρες, ενώ οι ανεμιστήρες που εξοπλίζουν την NH-L12 έχουν διάρκεια ζωής άνω των 150.000 ωρών. Παρόλο που ελέγχονται μέσω PWM από το bios της μητρικής, γι'αυτούς που τους ενοχλεί ακόμη και το πέταγμα της πεταλούδας η Noctua διαθέτει έναν ειδικό adaptor που ρίχνει στροφές και θόρυβο, αλλά και απόδοση. Το κατά πόσο επηρεάζεται τώρα η τελευταία θα το διαπιστώσουμε στις δοκιμές μας.

     

     

    Συσκευασία και παρελκόμενα

     

    Η συσκευασία που προστατεύει την NH-L12 είναι αρκετά μικρή και πάνω της θα βρείτε πολλές, ενδιαφέρουσες, πληροφορίες.

     

    IMG_2840_small.jpg IMG_2841_small.jpg
    IMG_2842_small.jpg IMG_2843_small.jpg
    IMG_2844_small.jpg IMG_2845_small.jpg
    IMG_2846_small.jpg IMG_2847_small.jpg
    IMG_2848_small.jpg IMG_2849_small.jpg
    IMG_2850_small.jpg IMG_2851_small.jpg
    IMG_2852_small.jpg IMG_2853_small.jpg
    IMG_2855_small.jpg

     

    Ανοίγοντας το κουτί διαπιστώνουμε ότι η ψύκτρα προστατεύεται επαρκώς από ένα χάρτινο περίβλημα και στο κάτω μέρος της βάσης υπάρχει φυσικά ένα πλαστικό προστατευτικό, για να μη γρατζουνιστεί αυτή κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Όπως θα διαπιστώσετε, από τις παρακάτω φωτογραφίες, η ψύκτρα έρχετε με τους ανεμιστήρες προ-εγκατεστημένους.

     

    Εδώ να σημειώσουμε ότι η εγκατάσταση της μπορεί να γίνει ακόμη και με αυτούς στη θέση τους, αλλά αν τους αφαιρέσετε η όλη διαδικασία θα γίνει πολύ πιο εύκολη. Η αφαίρεση, τοποθέτηση των δύο ανεμιστήρων είναι επίσης μια πολύ εύκολη διαδικασία μιας και τα λαμάκια που τους κρατάνε στη θέση τους δεν είναι σφιχτά.

     

    IMG_2857_small.jpg IMG_2858_small.jpg
    IMG_2859_small.jpg IMG_2860_small.jpg

     

    Τα παρελκόμενα είναι πάρα πολλά και αποτελούνται από:

     

    • Δύο κιτ τοποθέτησης για socket AMD και Intel (για το τελευταίο παρέχεται και ειδικό backplate). Δίνεται επίσης και ένα Mini-ITX Mounting-Kit για μητρικές στις οποίες δεν μπορεί να εγκατασταθεί το Intel backplate.
    • Δύο LNA adaptors που ρίχνουν τις στροφές των ανεμιστήρων.
    • Ένα Y-Split καλώδιο για την ταυτόχρονη τροφοδοσία και των δύο ανεμιστήρων.
    • Μια προέκταση καλωδίου για τους ανεμιστήρες (χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με το Y-Split)
    • Ένα σωληνάριο με θερμοαγώγιμη πάστα (NT-H1)
    • Ένα σήμα (badge) της Noctua.
    • Ένα ειδικό κατσαβίδι.

     

    Στις παρακάτω φωτογραφίες θα βρείτε και τους δύο, υψηλής ποιότητας, ανεμιστήρες που εξοπλίζουν την ψύκτρα. Πιστεύουμε ότι οι συγκεκριμένοι συμβάλλουν σημαντικά στην αρκετά υψηλή τιμή, κάτι λογικό μιας και χρησιμοποιούν τα καλύτερα διαθέσιμα bearings, τα οποίο υπόσχονται πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής και χαμηλό θόρυβο.

     

    IMG_2901_small.jpg IMG_2894_small.jpg
    IMG_2895_small.jpg IMG_2896_small.jpg

     

     

    Η NH-L12 κάτω από το φακό

     

    Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά και στην λιλιπούτεια ψύκτρα. Από το εργοστάσιο έρχεται και με τους δύο ανεμιστήρες εγκατεστημένους, οπότε την φωτογραφίσαμε αρχικά με αυτή τη διαμόρφωση. Όπως θα προσέξετε ο επάνω ανεμιστήρας εξοπλίζεται με ελαστικά προστατευτικά στις γωνίες του, για την εκμηδένιση των κραδασμών και τη μείωση του θορύβου.

     

    IMG_2862_small.jpg IMG_2863_small.jpg
    IMG_2864_small.jpg IMG_2865_small.jpg
    IMG_2866_small.jpg IMG_2867_small.jpg
    IMG_2868_small.jpg IMG_2869_small.jpg

     

    Και μερικές φωτογραφίες με τον πάνω ανεμιστήρα να λείπει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση του μέγιστου ύψους της ψύκτρας, κάτι που συμβάλει στο να χωράει άνετα ακόμη και σε κουτιά με πολύ μικρό ύψος/πλάτος (ανάλογα το πώς είναι τοποθετημένη η μητρική). Η δύο τρύπες που διακρίνονται στην πρώτη φωτογραφία είναι για να περνάει το κατσαβίδι, που παρέχεται μέσα στη συσκευασία, για το σφίξιμο των ισάριθμων βιδών που στερεώνουν την ψύκτρα στο socket.

     

    IMG_2871_small.jpg IMG_2872_small.jpg
    IMG_2873_small.jpg IMG_2874_small.jpg
    IMG_2875_small.jpg IMG_2876_small.jpg
    IMG_2877_small.jpg IMG_2878_small.jpg

     

    Καθώς πήγαμε να αφαιρέσουμε τον κάτω ανεμιστήρα προσέξαμε μια μικρή ελαστική μπάρα, η οποία βρίσκεται εκεί για να προστατεύει τον ανεμιστήρα και τα πτερύγια (fins) της ψύκτρας κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Πρέπει φυσικά να αφαιρεθεί πριν εγκατασταθεί η ψύκτρα.

     

    IMG_2879_small.jpg IMG_2880_small.jpg

     

    Αφού αφαιρέθηκε και ο μικρός ανεμιστήρας, μπορούμε να παρατηρήσουμε καλύτερα τις επιμέρους λεπτομέρειες της C-type σχεδίασης, της NH-L12. Η ποιότητα παντού είναι κορυφαία και τα heatpipes περνάνε πολύ κοντά από το κάτω μέρος της βάσης, όπου εφάπτεται το heatspreader του επεξεργαστή. Η βάση όπως θα διαπιστώσετε δεν έχει φινίρισμα καθρέφτη, κάτι που συμβαίνει με όλες τις ψύκτρες της Noctua που έχουμε δοκιμάσει μέχρι στιγμής.

     

    IMG_2881_small.jpg IMG_2882_small.jpg
    IMG_2883_small.jpg IMG_2884_small.jpg
    IMG_2885_small.jpg IMG_2887_small.jpg
    IMG_2888_small.jpg IMG_2891_small.jpg

     

     

    Μετρήσεις

     

    Όλες οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια του Jalapeno, ενός θερμομέτρου που μπορεί να παρακολουθήσει 2 θερμοκρασίες ταυτόχρονα και έχει τη δυνατότητα καταγραφής των μέγιστων-μικρότερων τιμών, ενός Fluke 175 (για την ακριβή μέτρηση των Watts), ενός ταχομέτρου UNI-T UT372 και ενός CEM DT-8852 Sound Level Meter Datalogger. Θα υποβάλουμε την ψύκτρα σε πέντε διαφορετικά φορτία (117.1W, 175.4W, 232.1W, 289.9W και 345.1W) και με διαφορετικές ταχύτητες του/των ανεμιστήρων. Αρχικά θα πάρουμε μετρήσεις και με τους δύο ανεμιστήρες τοποθετημένους και στη συνέχεια με μόνο έναν από τους δύο, κάθε φορά. Ακολουθούν οι πίνακες με όλα τα στοιχεία που συλλέξαμε από τις μετρήσεις μας.

     

    Thermal and Acoustic Tests
    Noctua NH-L12 (both fans)
    Test # Watts Fan Speed
    (A/B)*
    Noise** (dBA) Heatsink Temperature Ambient Delta
    1 117.1 50% / 50% 33.5 41.8°C 21.1°C 20.7°C
    2 175.4 50% / 50% 33.5 50.9°C 21.1°C 29.8°C
    3 117.1 75% / 75% 35.6 37.6°C 21.0°C 16.6°C
    4 175.4 75% / 75% 35.6 48.3°C 20.9°C 27.4°C
    5 232.1 75% / 75% 35.6 76.2°C 20.9°C 55.3°C
    6 117.1 100% / 100% 38.6 35.9°C 21.0°C 14.9°C
    7 175.4 100% / 100% 38.6 45.7°C 21.0°C 24.7°C
    8 232.1 100% / 100% 38.6 73.7°C 21.1°C 52.6°C
    * Fan A: Noctua NF-F12 (Push)
    * Fan B: Noctua NF-B9 (Pull)
    ** Measured at 0.5m distance

     

    Και με τους δύο ανεμιστήρες η μικρή Noctua άντεξε, για περιορισμένο χρονικό διάστημα όμως, μέχρι και τα 232.1W του Jalapeno, μια πολύ καλή επίδοση δεδομένης της κατηγορίας και της C-type σχεδίασης που χρησιμοποιεί. Εδώ να σημειώσουμε ότι κρατήσαμε το φορτίο στα 232.1W για επτά λεπτά και όχι παραπάνω, μιας και η θερμοκρασία της βάσης του Jalapeno άγγιξε επικίνδυνα νούμερα για την υγεία των θερμαντικών στοιχείων του. Επίσης η θερμοκρασία με αυτό το φορτίο είχε ανοδικές τάσεις δείχνοντας ότι η ψύκτρα δεν μπορούσε να επιτύχει θερμική ισορροπία, οπότε πιστεύουμε ότι η πραγματική αντοχή της είναι γύρω στα 200W (του Jalapeno).

     

    Όσον αφορά τον εκλυόμενο θόρυβο τώρα, αυτός δεν είναι υψηλός ακόμη και με τους ανεμιστήρες να δουλεύουν στις μέγιστες στροφές τους. Επίσης μπορείτε κάλλιστα να ρίξετε τις στροφές στο 75% περίπου των μέγιστων, χωρίς μεγάλες απώλειες στις επιδόσεις αλλά με σημαντική διαφορά στο θόρυβο.

     

    Thermal and Acoustic Tests
    Noctua NH-L12 (top fan)
    Test # Watts Fan Speed* Noise** (dBA) Heatsink Temperature Ambient Delta
    1 117.1 75% / 75% 34.9 40.9°C 21.1°C 19.8°C
    2 175.4 75% / 75% 34.9

    50.1°C

    21.2°C 28.9°C
    4 117.1 100% / 100% 37.2 37.1°C 21.1°C 16.0°C
    1 175.4 100% / 100% 37.2 48.5°C 21.2°C 27.3°C
    2 232.1 100% / 100% 37.2

    75.3°C

    21.2°C 54.1°C
    * Fan B: Noctua NF-F12 (Push)
    ** Measured at 0.5m distance

     

    Με τον επάνω μόνο ανεμιστήρα εγκατεστημένο ο θόρυβος μειώνεται (όχι σημαντικά), σε σχέση και με τους δύο, ενώ οι επιδόσεις δεν παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση. Αυτό δείχνει ότι ο κάτω ανεμιστήρας στην ουσία δεν προσφέρει και πολλά στη συνολική απόδοση της και μπορεί κάλλιστα να αφαιρεθεί αν εμποδίζει.

     

    Thermal and Acoustic Tests
    Noctua NH-L12 (bottom fan)
    Test # Watts Fan Speed* Noise** (dBA) Heatsink Temperature Ambient Delta
    1 117.1 75% / 75% 34.9 49.2°C 21.1°C 28.1°C
    2 175.4 75% / 75% 34.9

    61.6°C

    21.1°C 40.5°C
    3 117.1 100% / 100% 37.4 44.6°C 20.9°C 23.7°C
    4 175.4 100% / 100% 37.4 56.2°C 21.1°C 35.1°C
    * Fan B: Noctua NF-B9 (Pull)
    ** Measured at 0.5m distance

     

    Ο αδύναμος κάτω ανεμιστήρας θα πρέπει να μείνει μόνος του αποκλειστικά σε περιπτώσεις που η ψύκτρα τοποθετηθεί σε ένα περιορισμένων διαστάσεων κουτί (όπου ο επάνω δε χωράει) και δροσίζει έναν επεξεργαστή με μικρές ανάγκες ψύξης. Όπως βλέπετε οι επιδόσεις δέχονται μεγάλο πλήγμα και σε καμία περίπτωση η NH-L12 δε θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα με τα 232.1W του Jalapeno, οπότε θέσαμε ως όριο τα 175.4W. Τέλος, ο θόρυβος κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με αυτόν του NF-F12 ανεμιστήρα, στις ίδιες συνθήκες λειτουργίας.

     

     

     

    Γραφήματα

     

     

    Μιας και NH-L12 παίζει στην μικρή κατηγορία, λόγω σχεδίασης και όγκου, μετά από αρκετή σκέψη αποφασίσαμε να την συγκρίνουμε μόνο με ψύκτρες παρόμοιας κατηγορίας ή σχεδίασης. Βλέπετε το βρίσκουμε άδικο να αντιπαραθέσουμε απέναντι στην NH-L12 την Noctua NH-D14, για παράδειγμα, μιας και η τελευταία απευθύνεται σε εντελώς διαφορετικό κοινό και ακολουθεί άλλη φιλοσοφία σχεδίασης. Για όποιον βέβαια θέλει να δει πώς τα πάει η L12 απέναντι σε όλες τις ψύκτρες που έχουμε δοκιμάσει μέχρι στιγμής, μπορεί να συμβουλευτεί τον σχετικό πίνακα στο αντίστοιχο thread.

     

    Coolers_Delta_comparison-Noctua-NH-L12.png

     

     

    Με μικρή διαφορά η NH-L12 τερματίζει τελευταία πίσω από τη διπλάσια, σε βάρος, NH-C14 και τη μικρή Civetta η οποία χρησιμοποιεί όμως διαφορετική σχεδίαση που αυξάνει το ύψος της στο διπλάσιο περίπου σε σχέση με την L12 (χωρίς η τελευταία να εξοπλίζεται όμως με τον πάνω ανεμιστήρα της). Σε γενικές γραμμές, δεδομένου του περιορισμένου ύψους της L12 το οποίο ακόμη και με τον πάνω ανεμιστήρα εγκατεστημένο δεν υπερβαίνει τα 97mm, πιστεύουμε ότι οι επιδόσεις της είναι πολύ καλές και θα ικανοποιήσουν πλήρως τους χρήστες που θέλουν μια καλή ψύκτρα για τον επεξεργαστή του HTPC τους. Το γράφημα που ακολουθεί αναπαριστά το επίπεδο του θορύβου που εκλύει η ψύκτρα της δοκιμής σε σχέση με άλλες ψύκτρες που έχουν μετρηθεί κάτω από παρόμοιες συνθήκες.

     

    Coolers-Noise-comparison-Noctua-NH-L12.png

     

    Σίγουρα δεν μπορεί να συναγωνιστεί την C14 αλλά η τελευταία χρησιμοποιεί μεγαλύτερης διαμέτρου ανεμιστήρες, οι οποίοι δουλεύουν σε χαμηλότερες στροφές οπότε εκλύουν και μικρότερο θόρυβο. Αντιθέτως δεν υπάρχει καμιά σύγκριση με τη σχετικά θορυβώδη Civetta.

     

     

    Συμπεράσματα

     

    IMG_2889_small.jpg

     

    Ακόμη ένα προϊόν της Αυστριακής Noctua πέρασε από τα χέρια μου και μπορώ να πω ότι με άφησε ιδιαίτερα ικανοποιημένο με τη σχεδίαση και την ποιότητα του, αλλά και με τις επιδόσεις του δεδομένης πάντα της κατηγορίας στην οποία "παίζει". Σίγουρα η μικρή NH-L12 δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με φουλ υπερχρονισμένους επεξεργαστές-θερμοφόρες αλλά δεν είναι αυτός ο προορισμός της άλλωστε.

     

    Η Noctua την κατασκεύασε λαμβάνοντας κατά κύριο λόγο υπόψη τη συμβατότητα με μικρά κουτιά, στα οποία ως επί το πλείστο στεγάζονται HTPCs (Home Theater PCs). Εκτός από τις αξιοπρεπείς επιδόσεις η μικρή Noctua εξοπλίζεται με δύο κορυφαίας ποιότητας ανεμιστήρες, οι οποίοι δεν εκλύουν υψηλό θόρυβο ακόμη και στις μέγιστες στροφές λειτουργίας τους και δεδομένου ότι μπορούν να ελεγχθούν αυτόματα μέσω του bios της μητρικής, σε μικρά φορτία θα περνάν απαρατήρητοι.

     

    Τέλος μπορεί η τιμή να είναι υψηλή για τη συγκεκριμένη κατηγορία αλλά μέσα σε αυτή περιλαμβάνονται δύο άκρως-ποιοτικοί ανεμιστήρες, η ποιότητα κατασκευής της ίδιας της ψύκτρας βρίσκεται στα γνωστά υψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η Noctua και η μακροχρόνια εγγύηση υποδηλώνει αυξημένη αξιοπιστία και αντοχή στο χρόνο.

     

    H NH-L12 της Noctua έχει μια προτεινόμενη τιμή που αγγίζει τα 49.9€ (χωρίς ΦΠΑ) και τα πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα της είναι τα παρακάτω:

     

    Πλεονεκτήματα

     

    • Ικανοποιητικές επιδόσεις (για την κατηγορία της)
    • Μικρός όγκος και ύψος
    • Χαμηλά επίπεδα θορύβου
    • Κορυφαίας ποιότητας ανεμιστήρες
    • Υψηλή ποιότητα κατασκευής
    • Πληθώρα συνοδευτικών
    • Εύκολη εγκατάσταση
    • Μεγάλη εγγύηση (6 χρόνια)

     

    Μειονεκτήματα

     

    • Λόγω σχεδίασης δεν αντέχει ιδιαίτερα υψηλά φορτία

     

    Δεδομένου όλων των παραπάνω, η βαθμολογία που αποσπά η NH-L12 είναι:

     

    NH-L12.png?m=1331414513

     

    Εδώ τέλειωσε και η σημερινή παρουσίαση. Ευχαριστούμε θερμά την Noctua για τη διάθεση του δείγματος.

     

    crmaris

    Συντελεστές Review
    Reviewers: crmaris
    Photographers: crmaris
    Editing: TheLab.gr Team
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:Select
    Χρηστικότητα:Select
    Ποιότητα:Select
    Επιδόσεις:Select
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:Select
    Editor's ChoiceNo
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyNo


    User Feedback

    Recommended Comments

    There are no comments to display.



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

  • Similar Content

  • Αγορα τηλεορασης 600ευρω

    Καλησπερα θελω να παρω μια τηλεοραση μαξ 600 ευρω 55'' τουλαχιστον.Για ταινιες θα ειναι η χρηση της κυριως, θα συνδεεται με τον υπολογιστη και αντε και κανα ps4. Εχω καταληξει αναμεσα σε Samsung και Tcl . Εχει κανεις να μου προτινει κατι? 

    NiRou
    NiRou
    Οθόνες & Projectors

    Intel N-7260 χαμηλή επίδοση με wifi

    Hola all..... Έχω ένα λαπτοπακι της ASUS, N551JM το οποιο φοράει καρτουλα δικτύου του θέματος... Και θέτω το εξής ερώτημα: ειναι λογικό στα speed tests να πηγαίνει έως 60-80 mbps, ενώ στο σπίτι έχω 200αρα? Δοκίμασα και με καλώδιο udp και χτυπάει μέχρι και 180 mpbs. Τι συμβαίνει δεν καταλαβαίνω. Έχω ελέγξει για κανάλια για τυχόν παρεμβολές και η μπάντα που εκπέμπει είναι 5 GHZ σε απόσταση 4ρων μέτρων χωρίς εμπόδια.

    skepasti21
    skepasti21
    Intel Platform

    πιστωτικές κάρτες ερωτήσεις

    Καλησπέρα σε όλους.   Επειδή δεν ξέρω από πιστωτικές, να ρωτήσω 1-2 πράγματα.   Η παλιά πιστωτική POST CREDIT, μας στείλανε την νέα τής τράπεζας. Την χρησιμοποίησε την νέα, λοιπόν, η μητέρα μου για μια αγορά €150,00, χωρίς να βάλει δόσεις. Στη συγκεκριμένη τράπεζα, δεν έχουμε λογαριασμό. Μόνο την πιστωτική.   Λόγω έχει καθυστερήσει να έρθει το έντυπο ενημερωτικό (statement εάν το λέω καλά) για να κάνουμε και την πληρωμή, μπορώ να πάω σε ένα ATM, να κάνω πληρωμή; Και

    serpico75
    serpico75
    Off topic 7

    κλωνοποίηση δίσκου

    χαιρετώ όλους,   πρόκειται να κάνω κλωνοποίηση ενός δίσκου μου των 250 gb   ο δίσκος έχει ελευθερα τα 144 gb   το θέμα είναι ότι ο άλλος δίσκος είναι των 160 gb και δεν ξέρω εάν η κλωνοποίηση μπορεί να γίνει  χωρίς προβλήματα  

    nikonick
    nikonick
    Γενικά για Η/Υ 2

    Περίεργο πρόβλημα με εξωτερικούς δίσκους SSD

    Καλησπέρα παιδιά, έχω φτιάξει ένα νέο σύστημα με AMD επεξεργαστή αυτή τη φορά είναι το σύστημα στην υπογραφή, το πρόβλημα τώρα που υπάρχει είναι ότι χάνει τον εξωτερικό τον δίσκο ssd αυτό το κάνει και με τους 3 δίσκους που έχω έναν silicon power 250gb και οι άλλοι 2 είναι samsung qvo από 1tb ο καθένας, ξαφνικά εκεί που έγραφε στον έναν Samsung έβγαλε ένα σφάλμα το αρχείο δεν μπορεί να γραφτεί λέω θα χάλασε η θήκη η εξωτερική, πήγα προληπτικά και πήρα άλλες θήκες της Logilink οι άλλοι 2 δίσκοι λε

    panos 12
    panos 12
    Συσκευές Αποθήκευσης 4
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.