Jump to content


 • Αsrock Fatal1ty X99M Killer Review


   Share


  Πρόλογος

  Μιας και έχουν γίνει της μόδας οι τριλογίες, ήρθε η ώρα να κλείσουμε την τριλογία με αφορμή τη νέα πλατφόρμα βασισμένη στο Χ99 chipset. Έτσι στη σημερινή μας παρουσίαση, θα κλείσει τον κύκλο η μητρική που μας συντρόφευε στα δύο προηγούμενα review και αυτή δεν είναι άλλη από την ASRock X99M Killer

  Όπως μας έχει συνηθίσει η ASRock, η μητρική ακολουθεί το στιλιστικό και όχι μόνο σχεδιασμό όπως και όλες οι άλλες μητρικές που ανήκουν στη "Killer" ή και "Performance" σειρά. Η διαφοροποίηση της συγκεκριμένης μητρικής από τις υπόλοιπες είναι στο ότι πρόκειται για μια microAtx μητρική βασιζόμενη στο νέο X99 chipset και προφανώς, υποστηρίζει τους νέους επεξεργαστές Haswell-E αλλά και Haswell ΕP (xeon).

  Ας γυρίσουμε σελίδα να δούμε τι προσφέρει η συγκεκριμένη μητρική.

  intro


  Προδιαγραφές

  Ας ξεκινήσουμε με έναν πίνακα όπου αναφέρονται επιγραμματικά τα πιο βασικά στοιχεία.

  gallery_31121_806_74914.jpg

  Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site της ASRock όπου θα βρείτε σε εικόνα πληροφορίες γύρω από το κάθε feature.

  Ώρα να δούμε φωτογραφίες από το προϊόν και να εντοπίσουμε οπτικά κάποια από τα παραπάνω.

  Στην επόμενη σελίδα..


  Φωτογραφίες

  Ξεκινάμε με κάποιες φωτογραφίες από το κουτί ..

  box1

  box2

  Όπως ειπώθηκε και στην εισαγωγή, το κουτί θυμίζει αρκετά όλα τα προηγούμενα κουτιά που ανήκουν στη "gaming" κατηγορία. Έτσι, με φόντο τους γνωστούς μαύρο-κόκκινους χρωματισμούς, στη πρόσοψη αναγράφονται, πέρα από το μοντέλο της συγκεκριμένης μητρικής, το λογότυπο του γνωστού gamer Fatal1ty, και κάποια από τα χαρακτηριστικά που προσφέρει η μητρική με την αγορά της. Εν συντομία, ΑSRock cloud , Xsplit, AppShop ενώ δεν λείπουν και τα λογότυπα Purity Sound 2, Ultra M.2 pcie Gen3 x4, Hdd Saver και φυσικά το "killer" δίκτυο της Qualcomm Atheros, E2200. Υπάρχει επίσης και ένα σήμα που μας υπενθυμίζει την προσοχή που δόθηκε κατά την σχεδίαση της μητρικής, χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας υλικά ώστε το τελικό προϊόν να είναι αξιόπιστο και σταθερό. H πίσω πλευρά χρησιμοποιείται εξολοκλήρου για να εξηγήσει τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε νωρίτερα.

  Ανοίγοντας το κουτί, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα περιεχόμενα που βλέπετε και εσείς στην παρακάτω εικόνα.

  insidea

  Αυτά είναι ένα κουπόνι για Xsplit, καλώδιο τροφοδοσίας για sata δίσκους μέσω HHD Saver, 2 καλώδια data για sata δίσκους/dvd, i/o backpanel, sli bridge, ένα φυλλάδιο που σας εξηγεί το Cloud Storage της ΑSRock και τέλος, δυο βιβλιαράκια που εξηγούν το μεν ένα, το bios μόνο στην αγγλική γλώσσα, και το άλλο οτιδήποτε έχει η μητρική και τον σωστό τρόπο τοποθέτησης εξαρτημάτων πάνω σε αυτήν. Το τελευταίο είναι στις γλώσσες που αναγράφονται πάνω στο βιβλιαράκι και όχι, δεν έχει Ελληνικά.

  Και αφού έχουμε βγάλει όλα τα παραπάνω, μας αποκαλύπτεται η μητρική η οποία, πέρα από τη συνηθισμένη πλαστική συσκευασία, προστατεύεται εξτρά από μαλακό αφρώδες υλικό.

  Εδώ η μητρική αφού έχουμε αφαιρέσει τη πλαστική συσκευασία.

  x99m-1a.jpg

  Και εδώ άλλη μια πανοραμική χωρίς το αφρώδες υλικό.

  x99m-2.jpg

  Να τονίσουμε κάποια πράματα με αφορμή την παραπάνω εικόνα που ίσως περάσουν απαρατήρητα. Η μητρική φέρει πάνω της δύο τσιπάκια BIOS σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Μπορείτε να τα διακρίνετε δίπλα από την μπαταρία cr2032. Mε το διακοπτάκι που βρίσκεται δεξιά τους, επιλέγεται από ποίο bios chip θα boot-αρετε. Για λόγους ασφαλείας, καλό είναι να κάνετε τις δοκιμές σας στο bios_a chip. Περισσότερες λεπτομέρειες θα διαβάσετε στο manual σελίδα 24. Επίσης μνείας χρίζουν και τα δύο 8-segment led σε ενιαία θήκη που βρίσκεται πάνω δεξιά στη μητρική. Το χαρακτηριστικό αυτό αναφέρεται ως Dr.Debug στη μητρική, και σκοπό έχει να δίνει πληροφορίες στον χρήστη, ποιο κομμάτι του υπολογιστή ευθύνεται σε περίπτωση αδυναμίας boot-αρίσματος. Ομοίως πληροφορίες θα βρείτε στο manual όσων αναφορά τους κωδικούς που τυχόν θα δείτε, Υπό φυσιολογικές συνθήκες, αφού τσεκάρει το bios ότι όλα δουλεύουν όπως πρέπει, θα σβήσει και θα μπείτε στο λειτουργικό σας σύστημα.

  Φυσικά δεν γίνεται να λείψουν και φωτογραφίες από το πλάι που ο χρήστης θα έρθει συχνά-πυκνά αντιμέτωπος.

  x99m-3.jpg

  x99m-4.jpg

  Τί να πρωτοσχολιάσει κανείς: Πλήθος από χαρακτηριστικά τα οποία τα συναντάει σε καλής ποιότητας μητρικές.

  Δύο Lan ,ένα της Qualcomm Atheros, Killer E2200 το οποίο σύμφωνα με μετρήσεις της εταιρίας βοηθάει τους χρήστες αλλά και τους gamers συγκεκριμένα, επιτυγχάνοντας καλύτερο load balancing στα πακέτα δεδομένων, έχοντας ταυτόγχρονα και μικρότερο lag. Και η άλλη κάρτα δικτύου δεν είναι όποια και όποια. Βασίζεται στο Intel 1218-V. H Realtek απουσιάζει από το κομμάτι δικτύου, δεν απουσιάζει όμως από το κομμάτι του ήχου. Στη συγκεκριμένη μητρική, όπως και σε άλλες ακριβές υλοποιήσεις, ο ήχος πηγάζει από το ALC 1150 της Realtek το οποίο στην ΑSRock φέρει το χαρακτηριστικό Purity Sound 2. Για αυτό το σκοπό συνδράμει και η διπλή ενίσχυση από δυο ξεχωριστά τσιπάκια της Texas Instruments ΝE5532, ένα για το κυρίως ζεύγος ηχείων και ένα για για headphones έως 600 Ohm.

  Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνονται καλύτερα, σε περίπτωση που θέλετε να τα εντοπίσετε.

  x99m-5.jpg

  Σίγουρα θα έχετε προσέξει και μια ντουζίνα -κυριολεκτικά- από ποιοτικά πηνία που κερδίζουν τις πρώτες ματιές σας.

  Αν και η ASRock δηλώνει το προϊόν ως 12-power phase, αυτό στην ουσία είναι 6+1 πραγματικά. Το +1 είναι για τη τροφοδοσία των μνημών. Χαρακτηριστικό είναι το pwm τσιπάκι ISL6379 που έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες υλοποιήσεις της ίδιας εταιρίας, άλλα και από άλλες εταιρίες. Από μόνο του αυτό δε το καθιστά υποδεέστερο άλλων υλοποιήσεων γιατί πέρα από το πόσες πραγματικά power phases έχει η κάθε σχεδίαση, παίζουν ρόλο και τα υπόλοιπα στοιχεία για την τροφοδοσία των υποσυστημάτων μας όπως πυκνωτές, πηνία και FETs.

  Έξαλλου ελάχιστες είναι ούτως ή άλλως οι πραγματικά 8-power phases υλοποιήσεις που και αυτές θα πρέπει να είναι σωστά υλοποιημένες και στα υπόλοιπα σημεία ώστε να προσφέρουν κάτι στο τελικό χρήστη και αυτό όχι σε νορμάλ τάσεις.

  Ιδού ο εν λόγω pwm controller.

  isl6379

  Περνώντας και στα υπόλοιπα, η μητρική προσφέρει 3 PCIE x16 slots. Οι δυο πάνω δουλεύουν σε 16x η καθεμιά και η τελευταία κάτω σε 4x. Επίσης ο χρήστης θα έχει στη διάθεσή του 10 sata υποδοχές, μια ultra M.2 gen3 x4 υποστηρίζοντας κάρτες μήκους έως 110mm, μία e-sata , 6 usb 3.0 και 8 usb 2.0 μια p/s2 θύρα για πληκτρολόγιο ή "ποντίκι", ενώ θα βρεί αρκετά βολικό το clear cmos στο backpanel. Στο ίδιο μοτίβο ευκολίας, έχει και δυο, ομολογούμενος όμορφα κουμπάκια πάνω στη μητρική, power και reset, ώστε να μπορείτε να δουλέψετε τη μητρική-υπολογιστή χωρίς να τοποθετηθούν τα αντίστοιχα καλώδια του κουτιού. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε είτε δόκιμες εκτός κουτιού είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

  power reset buttons

  Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια πλήρως εξοπλισμένη μητρική και δε πρόκειται να στερήσει τίποτα από το χρήστη σε οποία κατηγορία και αν ανήκει αυτός. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξει ο ενδιαφερόμενος είναι ότι πρόκειται για μια micro ATX μητρική, και ως τέτοια δε μπορεί να προσφέρει πολλές θύρες επέκτασης PCIE.


  Συνοδευτικό Λογισμικό

  Όπως είναι φυσικό, μια τέτοια μητρική έρχεται με ένα πλήθωρικότατο συνοδευτικό λογισμικό προκειμένου να αξιοποιηθούν όλες αυτές οι δυνατότητες που προσφέρει. Μιας και οι λειτουργίες δεν διαφέρουν από αντίστοιχες μητρικές της "Killer" σειράς, για το σκοπό της παρουσίασης, θα μας "βοηθήσει" προηγούμενο review που έχει γίνει.

  Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του συνοδευτικού λογισμικού της Asrock X99M Killer είναι το Asrock Fatality F-Stream το οποίο βλέπετε στις ακόλουθες φωτογραφίες και εκτελεί μια πληθώρα λειτουργιών συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας υπερχρονισμού κατ' ευθείαν μέσα από τα windows.

  FStream01

  FStream02

  FStream03

  FStream04

  FStream05

  FStream06

  FStream07

  FStream08

  FStream09

  FStream10

  FStream11

  Λεπτομερής ανάλυση των λειτουργιών του F-Stream γίνεται στο Manual της Asrock X99Μ Killerγια όποιον ενδιαφέρεται και δε θα σας κουράσουμε επαναλαμβάνοντάς τα ίδια εδώ.

  Ακολουθεί screenshot από το Intel Rapid Start...

  IntelRapidStart

  ... που φροντίζει για την άμεση εκκίνηση του συστήματος μέσω ενός κρυφού partition που χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό. Και πάλι λεπτομέρειες στο Manual της Asrock X99Μ Killer.

  Και ακολουθεί το Intel Smart Connect που αναλαμβάνει να "ξυπνάει" τον υπολογιστή περιοδικά αν τον έχετε θέσει σε λήθαργο (sleep) και να ελέγχει αν έχετε μηνύματα σε email, twiter, facebook κλπ.

  IntelSmartConnect1

  IntelSmartConnect2

  Στη συνέχεια το Killer Network Manager που μας δίνει πληροφορίες και δυνατότητες ρύθμισης της κάρτας δικτύου.

  KNM1

  KNM2

  KNM3

  KNM4

  KNM5

  Και το XFastLan που μας δίνει με πολύ όμορφο και γραφικό τρόπο πληροφορίες για τη ροή δεδομένων κατά είδος από το δίκτυό μας.

  XFastLan1

  XFastLan2

  XFastLan3

  Τελευταίο σας παρουσιάζουμε το Asrock APP Shop που μας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάζουμε από το διαδίκτυο εφαρμογές, BIOS Update και drivers για τη μητρική μας.

  AppShop1

  AppShop2

  AppShop3

  Πλήρες το πακέτο, έτσι; Κι όμως έχει κι άλλα!

  Για αυτά θα σας παραθέσουμε τα links για τις σελίδες των αντίστοιχων εταιριών στις οποίες περιγράφονται διεξοδικά οι δυνατότητες που σας προσφέρουν:

  ASRock App Charger

  XSplit Broadcaster

  XSplit Gamecaster

  OrbWebMe

  Και κάπου εδώ ολοκληρώνεται το πακέτο του λογισμικού που συνοδεύει την Asrock X99M Killer.


  Bios

  Αφού είδαμε τα καλούδια που προσφέρει η μητρική, ώρα να κάνουμε και μια βόλτα στο bios.

  141114164552

  141114164749

  H πρώτη εικόνα είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν επιδέχεται αλλαγών, ενώ η δεύτερη είναι αυτή που έχει το ενδιαφέρον για τους περισσότερους από εσάς, καθώς εκεί μέσα είναι οι απαραίτητες ρυθμίσεις για τον υπερχρονισμό του επεξεργαστή άλλα και της μνήμης καθώς επίσης και οι τάσεις για τα επιμέρους τμήματα.

  141114165221

  141114165333

  Αρκετές ρυθμίσεις για να βοηθήσουν τον έμπειρο χρήστη να χρονίσει τον επεξεργαστή στο όρια της όποιας ψύξης χρησιμοποιεί.

  141114165432

  141114165452

  Kαι σε αυτές τις εικόνες ο χρήστης θα πρέπει να δώσει τις κατάλληλες τάσεις προκειμένου να σταθεροποιήσει τον επεξεργαστή του. Το όλο θέμα γίνεται απλούστερο βέβαια αν επιλέξει κάποιο από τα έτοιμα profil που έχει η μητρική.

  Ας δούμε και τις υπόλοιπες επιλογές στο bios

  141114165535

  141114170141

  141114165730

  141114165756

  141114165901

  141114165944

  141114170000

  141114170015

  141114170209

  141114170424

  Στο "H/W Monitor" πέρα από θερμοκρασίες και τάσεις που μπορείτε να δείτε, έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις για τους 4 από τους 5 ανεμιστήρες μέσω των αντίστοιχων υποδοχών που βρίσκονται στη μητρική. H πέμπτη υποδοχή με το όνομα "power fan" γυρίζει πάντα στις μέγιστες δυνατές στροφές. Αυτές που είναι κοντά στο socket ρυθμίζονται μαζί από μια ρύθμιση και οι άλλες δυο μόνες τους η κάθε μια. Ο χρήστης έχει επιλογή να διαλέξει από custom, silent, standard, performance και full mode. Aνάλογα με τους ανεμιστήρες που έχετε και ανάλογα πάντα με τις ανοχές σας στο θόρυβο, επιλέγετε το αντίστοιχο.

  Στην παρακάτω εικόνα φαίνονται καλύτερα τα όσα ειπώθηκαν.

  141114170446

  Kαι συνεχίζουμε με τις τελευταίες εικόνες...

  141114170530

  141114170558

  141114170606

  "Save changes and exit" και ώρα να πάμε στην επόμενη σελίδα.


  Σύστημα δοκιμής και διεξαγωγή μετρήσεων.

  Και ώρα να περάσουμε να δούμε το σύστημα δοκιμής για τη σημερνή μας παρουσίαση.

  gallery_31121_806_34234.jpg

  Σκεφτήκαμε, μιας και ο κύριος πρωταγωνιστής εδώ είναι η μητρική, να δούμε κατά πόσο μπορεί να εξυπηρετήσει τον χρήστη ο οποίος θα θελήσει να πάρει τα μέγιστα από το μηχάνημά του, υπερχρονίζοντάς το. Έτσι μπήκαμε στη διαδικασία να πάρουμε μετρήσεις από τα μετροπρογράμματα που χρησιμοποιήσαμε σε αρκετά μεγάλη συχνότητα, δεδομένου και των 8 πυρήνων που έχουμε στη διάθεσή μας. Δεν κυνηγήσαμε τα απόλυτα νούμερα και ή τελική συχνότητα των 4700 ΜΗz, με κάποια μικρή δόση υπερβολής, μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογική ακόμα και για καθημερινή χρήση, εφόσον βέβαια μπορέσετε να τον ψύξετε. Μόνο σε προγράμματα σταθερότητας μπορεί να ανεβάσει υπερβολικά μεγάλες θερμοκρασίες. Σε οτιδήποτε άλλο ήταν σε επιτρεπτά όρια για οποιαδήποτε χρήση. Βέβαια, όλα αυτά σε θερμοκρασία δωματίου 20 βαθμών και χωρίς να είναι κλεισμένο το σύστημά μας σε κάποιο συμβατικό κουτί.

  Δεν μείναμε όμως μόνο στη συχνότητα της CPU, αλλά ζορίσαμε και τον imc όσο μπορούσαμε ανεβάζοντας το ring bus (cpu cache) στα 3700 ΜHz από 3000 ΜHz που είναι κανονικά, ενώ και οι μνήμες καθ’ όλη τη διάρκεια ήταν στη συχνότητα των 2666 Mhz με κύριους χρονισμούς 11-11-11-26-260-1Τ. Προτιμήσαμε να κυνηγήσουμε latency, μιας και οι μνήμες μπόρεσαν και έπαιξαν σαν ζευγάρι στα 3200 Mhz αλλά οι χρονισμοί ήταν αρκετά χαλαροί χωρίς εν τέλη να προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα πέρα από την μέγιστη δυνατή διαμεταγωγή (bandwidth). Kρίμα που δεν είχαμε τετράδα μνημών γιατί «μέγιστη διαμεταγωγή» με δύο μνήμες σε αυτήν την πλατφόρμα δεν νοείτε.

  Έχοντας πει όλα τα παραπάνω δοκιμάσαμε τα εξής μετροπρογραμματα.

  -Aida64 Engineer 4.70

  -Cinebench 11.5

  -Cinebench R15

  -PovRay 3.7

  -Superpi mod 1.5 (32M)

  -Wprime (1024M)

  -Winrar 5.20

  -x264 Hd Benchmark

  -Hanbrake

  …ενώ για το κύκλωμα του ήχου, η μητρική δοκιμάστηκε με το

  -Right Mark Audio Analyzer.


  Αποτελέσματα μετρήσεων

  Ξεκινάμε τις μετρήσεις μας με το Cache and Memory Benchmark που εμπεριέχεται στη γνωστή σουίτα Aida64. Εκεί βλέπουμε τις επιδόσεις τόσο της μνήμης DDR4 στους χρονισμούς που δουλεύει, όσο και των λανθανουσών μνημών του επεξεργαστή L1, L2, και L3.

  Πέρα από την υπερχρονισμένη συχνότητα, το αποτελέσματα θα αντιπαρατεθούν με την default συχνότητα των υποσυστημάτων, τόσο στο κομμάτι του επεξεργαστή όσο και στο κομμάτι των μνημών.

  gallery_31121_806_42012.jpg

  και περνάμε στα επιμέρους μετροπρογράμματα που προσφέρει η σουίτα.

  gallery_31121_806_41997.jpg

  Και τώρα σειρά έχουν τα υπόλοιπα μετροπρογράμματα που δοκιμάσαμε.

  gallery_31121_806_3559.jpg

  Όπως βλέπουμε και από τα νούμερα η διαφορά αντιστοιχεί περίπου στο 34% της απόδοσης από τα κανονικά επίπεδα, η οποία είναι και η αντίστοιχη διαφορά, επι τοις εκατό, και στη συχνότητα. Να θυμίσω ότι τα κανονικά επίπεδα είναι στα 3500 Mhz, μιας και "κανονικά" θεωρείται και το Turbo Βοοst, που επί της ουσίας είναι ένα μικρο αυτόματο εργοστασιακό overclock στον επεξεργαστή.

  Όσο αφορά τη μητρική πάντως, στάθηκε αντάξιος σύμμαχος στο να πάρουμε τα μέγιστα από τον επεξεργαστή μας, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, και να περιοριστούμε επί της ουσίας μόνο από τη ψύξη μας.

  Πλέον μένει να δούμε πως τα πηγαίνει και στο κομμάτι του ήχου, αλλά αυτό θα το δούμε στην επόμενη σελίδα.

  Right Mark Audio Analyzer

  gallery_31121_806_38137.jpg

  gallery_31121_806_125932.jpg
  gallery_31121_806_135050.jpg
  gallery_31121_806_111580.jpg
  gallery_31121_806_18924.jpg

  Σε αρκετά καλά επίπεδα όπως και οποιαδήποτε άλλη υλοποίηση με ALC1150

  Επίλογος

  Και ήρθε η ώρα να κλείσουμε την τριλογία, γύρω από τη νεοφερμένη πλατφόρμα που βασίζεται στο X99 chipset, με τη μητρική της ASRock που φέρει το όνομα X99M Killer.

  Μας συμπαραστάθηκε άψογα σε ότι και αν της ζητήσαμε να κάνει, τροφοδοτώντας τα εκάστοτε υποσυστήματα με τις απαραίτητες τάσεις, προκειμένου να δούμε τον Intel i7-5960X στα 5 GHz έστω και μόνο για validation. Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη μητρική είναι σε microATX form factor, πράγμα πολύ βολικό αν θελήσετε να στήσετε ένα δυνατό μηχάνημα, με πολλούς πυρήνες σε ένα από τα σύγχρονα matx κουτιά που κυκλοφορούν. Προοριζόμενη βέβαια στην Ηigh End Desktop (HEDT) κατηγορία και ανήκοντας στη “gaming” σειρά μητρικών της ASRock, τη βρήκαμε πλήρως εξοπλισμένη προκειμένου να παραμερίσει τον ανταγωνισμό. Ως αρνητικό, θα μπορούσε να πει κάποιος τις τρεις μόνο θύρες επέκτασης που είναι αναγκαίος συμβιβασμός σε μια microATX μητρική, και τις τέσσερις θέσεις που έχει για να τοποθετήσετε τις DDR4 μνήμες. Το τελευταίο από μόνο του δεν είναι κακό. Σίγουρα υπάρχουν άλλες μητρικές προσφέροντας οχτώ θέσεις, όμως οι DDR4 βγαίνουν και σε διπλάσια πυκνότητα από τις DDR3. Έτσι, αν κάποιος θέλει μεγάλη ποσότητα μνήμης, μπορεί να προμηθευτεί μέχρι και 16 GB μνήμης σε ένα μόνο DIMM, φτάνοντας συνολικό τα 64 GB. Για οτιδήποτε παραπάνω από αυτό, θα πρέπει να στραφεί σε άλλη λύση,

  Η τιμή που ζητάει, στα περίπου 245€, αν και είναι αρκετά ακριβότερη από τις συνήθεις μητρικές που βασίζονται στο Ζ97 chipset ή και ακόμα περισσότερο από τις H97, θεωρείται αρκετά καλή τιμή για να εισέλθει κάποιος στην HEDT πλατφόρμα. Ιδίως αν ψάχνεται κάποιος σε microATX όπου οι επιλογές λιγοστεύουν επικίνδυνα.

  Έτσι συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω η X99M Killer μητρική της ASRock παίρνει 9,2 βαθμούς και δικαιωματικά παίρνει και το "editor's choice" βραβείο .

   
  00
  Loading.
   

  Ευχαριστούμε την ASRock Hellas για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

  gallery_31121_806_2443.png
  Συντελεστές Review
  Reviewers: ΝTG
  Photographers: ΝTG
  Editing: TheLab.gr team
  Αξιολόγηση
  Χαρακτηριστικά:9
  Χρηστικότητα9
  Ποιότητα9.50
  Επιδόσεις9
  ΓραφικάSelect
  ΉχοςSelect
  GameplaySelect
  Αντοχή στο ΧρόνοSelect
  Απόδοση/Τιμή9.50
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardNo
  Design AwardNo
  Value for MoneyNo

  • Like 21
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  δε ξερω για ποιο λογο το λετε...Οι τιμες των ddr4 ειναι οκ.

  Στα 140-160€ παιζουν 16gb δδρ3 ..στα 190-200€ παιζουν αυτες των ddr4.παλι 16γβ.

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Win10. Πρόβλημα με τα εικονίδια των video's

  Καλησπέρα στο forum. Μετά την τελευταία ενημέρωση που έκαναν τα windows, ξαφνικά τα αρχεία των videos μέσα στους φακέλους μου αλλάξαν όψη και φαίνονται όπως παρακάτω (φωτό1). Άλλαξαν μόνο τα videos που είναι σε μορφή mp4. Τα avi, mkv ,gif φαίνονται κανονικά. (φωτό2). Πως μπορώ να τα αλλάξω για να φαίνονται πάλι σαν εικονίτσες; (φωτό2). Έχω τα Windows 10 Pro 22H2 (19045.2788). Ευχαριστώ..         φωτο1   φωτο2

  Stallone
  Stallone
  Λειτουργικά Windows 1

  Κλώνος nvme σε μικρότερο ssd...

  Καλησπέρα...σε ενα συστημα που εχω εναν m.2 nvme 250 gb και παρουσιασε πρόβλημα, προσπάθησα με macrium να κανω κλώνο σε εναν ssd απο ενα  backup που είχα το image του δίσκου αλλά παρουσιάζει σφάλμα αφού θεωρεί τον ssd μικρότερο κατα λιγα gb. ΕΡΩΤΗΣΗ: -Με ποιό utility μπορώ να κάνω κλώνο τον δίσκο μου nvme σε εναν αλλο ssd μικροτέρου μεγέθους; ( ο βασικός δίσκος είναι 60% γεμάτος) 

  tsakdim
  tsakdim
  Συσκευές Αποθήκευσης 4

  Κλιματιστικο TCL Elite Premium PRM II 09CHSD/XAC1I Σειρα 2 Με 4D Airflow (EpicBox.gr)

  Κλιματιστικο Elite Premium II 09  9000 Btu Σειρα 2 Με την δυνατοτητα Τετραδιευθυνσης 4D Airflow. Με το κουπόνι για το 9αρι κλιματιστικο TCL2023 μονο για παραλαβή από κατάστημα βγαίνει στα 350.22  Στο σκρουτζ Τρέχει τιμές από το παλαιο μοντελο χωρις την τετραδιευθυνση χαμηλοτερη τιμη σκρουτζ  362,34 Ε     TCL Elite Premium PRM II 09CHSD/XAC1I Κλιματιστικό Inverter 4D Air Flow 9000 BTU A++/A+++ WWW.EPICBOX.GR Τύπος Συσκευή

  OverClokerGr
  OverClokerGr
  Προσφορές και ευκαιρίες αγορών

  Σύνδεση Cosmote FTTH σε FritzBox 7590

  Την καλησπέρα μου σε όλους και όλες, Μόλις έγινε η ενεργοποίηση της οπτικής στο σπίτι αλλά δυστυχώς έγινε με το Speedport και θα ήθελα να ζητήσω την βοήθεια σας αν υπάρχει κάποιος εκεί έξω που να γνωρίζει πως θα μπορούσα να συνδέσω το FritzBox 7590. Ευχαριστώ πολύ.

  ckbond
  ckbond
  Δίκτυα 6

  Αναβαθμίσιμα-συναρμολογούμενα Framework laptops

  Αρκετές εταιρείες έχουν αποπειραθεί στο παρελθόν να παράξουν laptops που να είναι ανταγωνιστικά όταν κυκλοφορήσουν, αλλά να μπορούν να αναβαθμιστούν αρκετά ώστε μην χρειάζονται πέταμα μόλις παλιώσουν λίγο. Κατά κοινή ομολογία οι παλιότερες προσπάθειες δεν γνώρισαν ιδιαίτερη επιτυχία: Κάποιες είχαν χαμηλά τεχνικά χαρακτηριστικά, κάποιες ογκώδεις και δύσχρηστες κατασκευές, και οι περισσότερες τελικά "ξεφούσκωσαν" χωρίς να κάνουν μεγάλη εντύπωση.   Τα τελευταία χρόνια η Framework φαίνεται

  minast
  minast
  Φορητοί υπολογιστές 5
×
×
 • Create New...