Jump to content



eSATA SSD / eSATA stick


PetrosD

Recommended Posts

Πριν λίγο έπεσε το μάτι μου σε μια ιστοσελίδα που πωλεί eSATA sticks σαν το παρακάτω:

e-SATA-200.gif

Λέει ότι παίρνει τροφοδοσία από το eSATA. Ήξερα παλαιότερα, ότι για να βάλεις δίσκο στο eSATA, έπρεπε να συνδέσεις και ρεύμα SATA. Δεν ήξερα ότι το DATA του eSATA έχει τάση για να τροφοδοτήσει συσκευές.

Τα νούμερα 170MB/S READ 100MB/S WRITE φαίνονται καλά για στικάκι! Επίσης είναι και bootable! Έχει κανείς υπ' όψιν του κάτι παραπάνω; Έχει κανείς εμπειρία από τέτοια συσκευή;

Link to comment
Share on other sites

Το e-sata αποτι ξερω δεν προσφερει τροφοδοσια. Εξαιρεση αποτελουν οι e-sata θύρες των laptop οι οποιες ειναι και e-sata και usb, οποτε χρησιμοποιουν την τροφοδοσια του usb.

Το οτι ειναι bootable ειναι λογικο λογω του sata. Τελος οι ταχυτητες ειναι πολυ καλες για να ειναι αληθινες οποτε μαλλον θα ειναι για 0fill.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα αναλογα...Τα μπροστινα eSATA οχι δεν εχουν ρευμα γιατι πολυ απλα συνδεεις μονο το καλωδιο απο το SATA της μητρικης.

Ωστοσο αρκετες μητρικες εχουν eSATA αναμεσα στα πισω USB που ειναι μια χαρα powered (παλιοτερα καποιες εδιναν PCI slot μπρακετακια με eSATA και εξτρα τροφοδοσια ρευματος με molex). Και φυσικα οπως ειπε ο φιλος πιο πανω στα Laptop ολες ειναι powered.

Οσο για την ταχυτητα οσα eSATA Flash Drives εχω δει δεν πανε πανω απο 90-100 read και 60-70 write σε Crystal Disk Mark.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.