Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Αυτο θα αντιμετωπιζεται αυτοματα με τον επομενο uninstaller.

Μεχρι τοτε, χειροκινητα.

Το προβλημα σου σχετιζοταν και με αυτο.

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply

Σκυλιάζει πάντως η 7970 σε μεγάλες αναλύσεις..

Τώρα για το PCI 3.0

Εγώ είπα ότι η διαφορά με τον FX 8120 vs 3770K

ήταν τεράστια και σε Gaming και σε ότιδήποτε άλλο..

το κακό είναι ότι δεν είχα 2600Κ για να καταλάβω την διαφορά εκει πέρα..

yREQe.gif

kPIc5.gif

Και εδώ είναι τα μπουριά

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION] πάμε για 2 TOXIC?

Εννοεις για 3 crossfire με την 7970

Και εγω την βρισκω 300 και το ψηνω ασχημα.

Αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι καλο και αμα λεει.

Εννοεις για 3 crossfire με την 7970

Οχι trifire αν απλα με ετρωγε ο κ...ς μου θα πηγαινα σε 2x7950 και θα εβαζα την 7970 για πουλημα.

Αλλα αστο καλοκαιρακι εχουμε και απο φθινοπωρο θα σκασουν νεα καλουδια. :D

Παίζω αυτόν τον καιρό το Crysis 2, γιατί είπα να δοκιμάσω την καινούρια κάρτα μου.

Του έκανα το patch για τα super uper γραφικά που κυκλοφορεί. Το λοιπόν... :jester:

Σε extreme ρυθμίσεις όλα μου τρέχει το παιχνίδι τέλεια και σταθερά στα 60fps, σε ultra ρυθμίσεις μου κατεβαίνει πάρα πολύ συχνά στα 30 fps και γενικά έχω προβλήματα micro stuttering. Εννοώ δηλαδή ότι εκεί που όλα είναι smooth στο gameplay κάθε περίπου 15 - 20 δευτερόλεπτα μου κάνει και ένα stutter, ένα glitch.

Υποψιάζομαι ότι ο επεξεργαστής δεν προλαβαίνει την κάρτα. Με το msi afterburner είδα ότι κατά την διάρκεια του παιχνιδιού η κάρτα σε ρυθμίσεις ultra παίζει σε 80% - 85% gpu usage :hmm:ενώ με extreme ρυθμίσεις που είναι ένα επίπεδο πιο κάτω στην ποιότητα μου παίζει σε 50% περίπου gpu usage. :snap:

Όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις με dx11 πάντα και επίσης με vsync on :patsak:

Κανένας άλλος με καλύτερο επεξεργαστή και με την ίδια κάρτα, δοκίμασε καθόλου crysis 2 με το patch ultra και dx11?

Για την cpu δεν κοίταξα όχι, είναι στο πρόγραμμα msi afterburner ή πρέπει να εγκαταστήσω τίποτα άλλο για να το δω?

Για την cpu δεν κοίταξα όχι, είναι στο πρόγραμμα msi afterburner ή πρέπει να εγκαταστήσω τίποτα άλλο για να το δω?

Ενδεχομενως να εχεις απλα ενα cpu bottleneck. Παρολα αυτα ριξε μια ματια κ στο cou core parking function εδω, που εχει βοηθησει πολλους με microstutters!

Windows 7 Micro stutter Fix - Core Parking - techPowerUp! Forums

από την Διαχείριση εργασιών μπορείς να το δεις το usage, λογικά 100αρια θα σου βαράει.

Δεν γίνεται όμως να είμαι στη διαχείριση εργασιών και ταυτόχρονα να παίζω και το παιχνίδι. Χρειάζομαι κάτι σε πρόγραμμα όπως πχ το msi after burner.

Δοκιμασε και με Vsync off.

Ναι θα το τσεκάρω και με vsync off να δω τι θα μου βγάλει.

Την cpu την έχω στα 3.8 ghz, παραπάνω πχ 3.9 ghz δεν μου είναι καθόλου σταθερή. (διπλο τσεκαρισμένο με prime 95)

Δοκίμασα και 3.9ghz και 4ghz με 1.5 v τάση αλλά δεν, με τίποτα. Ίσως θέλει επιπλέον ρυθμίσεις για να δουλέψει, ίσως όμως και να μην σηκώνεται παραπάνω.

Νομίζω ότι πρέπει σιγά σιγά να σκέφτομαι σοβαρά το θέμα αναβάθμιση επεξεργαστή.

Α, ξέχασω να πω ότι είμαι με το ζόρικο προφίλ bios της κάρτας μου. Δηλαδή σε 1000mhz core και 1450mhz μνήμη. Όλα αυτά μαμίσια εργοστασιακά, δεν έκανα δηλαδή overclocking. Πιστεύω ότι στην περίπτωσή μου δεν έχει πολύ νόημα το overclocking, γιατί όσο και αν ανεβάσω την κάρτα μου, ο επεξεργαστής δεν θα μπορεί να ακολουθήσει, οπόταν... :flower:

Λοιπόν έβαλα πάνω την Gelid Icy Vision.

έπεσα 20-25 βαθμούς κάτω σε load, με 1.43 volt πιάνω 65 σε furmark

με 1.256 πιάνω 70-71.

η ψύκτρα ακούγεται όπως η στοκ στο 40% .

την δουλεύω μόνιμα 100% αλλά παίζει να την βάλω σε κάποιο header του Mobo για να κάνει throttle.

το πρόβλημά μου είναι τα vrm

μέχρι 1.172 volt σε furmark πιάνω 100.

σε 1.25 voltage πιάνω πάνω από 120 στο furmark!

θα αντέξει τέτοιες θερμοκρασίες;;

πόσο πιάνουν κανονικά τα vrm δεν τα είχα τσεκάρει με την στοκ...

Τους έχω βάλει το mini heatsink Που είχε πάνω μαζί η κάρτα να κάνω κάτι άλλο;

Λοιπόν έβαλα πάνω την Gelid Icy Vision.

έπεσα 20-25 βαθμούς κάτω σε load, με 1.43 volt πιάνω 65 σε furmark

με 1.256 πιάνω 70-71.

η ψύκτρα ακούγεται όπως η στοκ στο 40% .

την δουλεύω μόνιμα 100% αλλά παίζει να την βάλω σε κάποιο header του Mobo για να κάνει throttle.

το πρόβλημά μου είναι τα vrm

μέχρι 1.172 volt σε furmark πιάνω 100.

σε 1.25 voltage πιάνω πάνω από 120 στο furmark!

θα αντέξει τέτοιες θερμοκρασίες;;

πόσο πιάνουν κανονικά τα vrm δεν τα είχα τσεκάρει με την στοκ...

Τους έχω βάλει το mini heatsink Που είχε πάνω μαζί η κάρτα να κάνω κάτι άλλο;

Πολυ υψηλες θερμοκρασιες για τα vrm. Εμενα με μαμα ψυχτρα στα 1280/1780(1.243v) δεν πανε πανω απο ~88 βαθμους....προσεξε το...
WTF?

1.143

ξέρω ότι οι στοκ ψυκτρες έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα στα vrm.

έχει κάποιος 7970 με custom ψύξη να μας πει;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.