Narzul Posted January 18, 2012 #1 Share Posted January 18, 2012 Παιδια εχοντας αυτον τον ενισχυτη και αυτα τα ηχεια παιζει πολυ σοβαρο ρολο η καρτα ηχου του υπολογιστη?Η μητρικη ειναι αυτη εχει δλδ την καλυτερη onboard που κυκλοφορει.Θα υπαρξει αρκετη διαφορα βαζοντας πανω μια ξεχωριστη καρτα ηχου? (asus xonar πχ?)Αν αξιζει θα μπορουσα να δωσω 100 ευρω για καρτα ηχου.Εσεις τι προτεινεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Posted January 18, 2012 #2 Share Posted January 18, 2012 Μεινε οπως εισαι. Δε νομιζω να καταλαβεις διαφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Posted January 20, 2012 #3 Share Posted January 20, 2012 Μια διαφορά θα καταλάβεις αν δώσεις 120-200Ευρώ για καλή κάρτα ήχου.Asus Xonar D2/PM | Skroutz.grAsus DX2/XDT | Skroutz.grκατά τα ψέματα η Realtek έχει προβλήματα στα 24Bit.(για 16Bit καλά πήγαινε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Posted January 21, 2012 Author #4 Share Posted January 21, 2012 Μια διαφορά θα καταλάβεις αν δώσεις 120-200Ευρώ για καλή κάρτα ήχου.Asus Xonar D2/PM | Skroutz.grAsus DX2/XDT | Skroutz.grκατά τα ψέματα η Realtek έχει προβλήματα στα 24Bit.(για 16Bit καλά πήγαινε)Oi καρτες που παραθετεις , δεν κουμπωνουν στη μητρικη μου.Δεν εχω απλη θυρα pci.Μονο pci-e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Posted January 21, 2012 #5 Share Posted January 21, 2012 sorry βλακεία μου, δες αυτές (ίδιες είναι)Asus Xonar D2X/XDT/A | Skroutz.grAsus DX2/XDT | Skroutz.gr (< αυτή είναι PCI-e, το skroutz έχει λάθος Photo) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Posted January 22, 2012 #6 Share Posted January 22, 2012 Έχω και εγώ αυτή την απορία όσον αφορά τις κάρτες ήχου γενικότερα. (η μητρική μου έχει Realtek® ALC 889 8-Channel σαν του [MENTION=12866]Narzul[/MENTION])Αξίζει να επενδύσεις σε μία κάρτα για αποκλειστικά δικάναλο ήχο, η μήπως συμφέρει αυτά τα χρήματα να τα ρίξεις σε καλύτερα ηχεία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Posted January 22, 2012 #7 Share Posted January 22, 2012 Εξαρτάται τι ηχεία/ακουστικά έχεις.Αν έχεις π.χ. κάποια από τα κλασικά ηχεία υπολογιστή ( Creative GigaWorks, Logitech Z-5500 / Z-960 ) από την οn-board σε μια πολύ καλή ήχου ( π.χ. Asus Xonar Essence STX / Creative X-Fi Titanium HD ) δεν θα δείς κάποια τρομακτική διαφορά, σίγουρα θα έχεις πιο καθαρές ψηλές και πιο defined μπάσσο, αλλά δεν θα γίνουνε ξαφνικά Magnepan τα ηχεία σου.Αν έχεις κάποια καλά ακουστικά ( π.χ. AKG K172 / K142, Sennheiser HD555, SuperLux 668, κλπ ) τότε θα δείς αρκετή διαφορά μεταξύ on-board & καλής ήχου, αρκεί η πηγή σου να είναι τουλάχιστον 320 CBR MP3s ή ακόμα καλύτερα FLAC ( lossless audio from CD/DVD/SACD/Vinyl ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Posted January 22, 2012 #8 Share Posted January 22, 2012 εξαρταται ποια ειναι "αυτα τα χρηματα" ..και ποια ειναι τα ηχεια με και χωρις "αυτα τα χρηματα" .Συνηθως βελτιωνεις το χειροτερο που εχεις ή εκεινο που θα σου δωσει το μεγαλυτερο/καλυτερο αποτελεσμα.Αν τα ηχεια (πχ) ειναι για πεταμα οσα και να δωσεις για καρτες/ενισχυση δεν προκειται να ξεφυγεις πολυ απο τον ηχο που ειχες.εδιτΠαλι 2ος...Δυο στα δυο σημερις..Δεν ξεκινησαμε καλαααα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Posted January 22, 2012 #9 Share Posted January 22, 2012 Sorry [MENTION=12866]Narzul[/MENTION] που επεμβαίνω στο thread σου, αλλά έχουμε την ίδια onboard και την ίδια απορία. [MENTION=699]ΝTG[/MENTION] εγώ σαν σύνολο έχω τα ηχεία που είχα φτιάξει στο Project Plexi, και έναν παλιό δικάναλο ενισχυτή που τα οδηγεί. Προφανώς θα ήταν καλύτερη επένδυση να πάρω έναν αξιοπρεπή δικάναλο παρά κάρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Posted January 22, 2012 #10 Share Posted January 22, 2012 [MENTION=12156]Lakisss[/MENTION], αν έχεις PCI ελεύθερη, μια καλή είναι αυτή:Asus Xonar DS | Skroutz.grσίγουρα θα δείς διαφορά. (έχει καλό DAC πάνω της Wolfson) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Posted January 22, 2012 #11 Share Posted January 22, 2012 Sorry [MENTION=12866]Narzul[/MENTION] που επεμβαίνω στο thread σου, αλλά έχουμε την ίδια onboard και την ίδια απορία.[MENTION=699]ΝTG[/MENTION] εγώ σαν σύνολο έχω τα ηχεία που είχα φτιάξει στο Project Plexi, και έναν παλιό δικάναλο ενισχυτή που τα οδηγεί. Προφανώς θα ήταν καλύτερη επένδυση να πάρω έναν αξιοπρεπή δικάναλο παρά κάρτα. Και παλι ομως δεν ξερω "πως" ειναι τα ηχεια σου αλλα ουτε και τον παλιο δικαναλο ενισχυτη. Αποψη μου ειναι μην παρεις την ds. Για αυτο που θες ..παιζει να μην δεις(ακουσεις μαλλον) τιποτα. Αν ειχες ακουστικα κατι πηγαινε και ερχοταν μιας και παιζει η asus να κανει καλυτερη/μεγαλυτερη ενισχυση. Χωρις να ξερω και το alc 889 ,απο specs δεν φαινεται να μοιαζει με τα υπολοιπα της realtek. Oποτε αν το βλεπεις σαν επενδυση...παρε xonar ST ..(και αν θες να το γυρισεις αργοτερα σε πολυκαναλο παρε και την extension card Η6 Σιγουρα ειναι καλυτερο απο το 889 (και οχι μονο). links ASUSTeK Computer Inc. - Multimedia- ASUS Xonar Essence ST ASUSTeK Computer Inc. - Multimedia- ASUS Xonar H6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Posted January 22, 2012 Author #12 Share Posted January 22, 2012 Τεσπα εγω εχω στα χερια μου απο χτες την ds , και χτες βραδυ οταν πηγα να την κουμπωσω καταλαβα οτι δεν ειχα τετοια θυρα....Οποτε ή θα την πουλησω μαζι με τα z5500 ή θα την βαλω στην rex2 του 2ου πισιου , που εχει ομως supreme xfi , οποτε μαλλον θα ειναι ακομα πιο δυσκολο να καταλαβεις διαφορα.Btw NTG πηρα (βλεπε αρχικο ποστ) τον sony απο αγγελια καθως και 2 ζευγαρια ηχειων (παλι απο αγγελια) , το ενα ζευγαρι για τον sony και το αλλο για να παει στον denon 500ae.Hμουν σχεδον ετοιμος να παρω τα dali concept που μου ειχες πει , αλλα ειπα με τα ιδια λεφτα να παρω ηχεια και για τα 2 συστηματα μου. (feedback γιατι εσυ μου ανοιξες τα ματια για να ψαχτω παραπανω). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Posted January 22, 2012 #13 Share Posted January 22, 2012 μιας και εχεις και την καρτα πλεον ...υπαρχει διαφορα μεταξυ των δυο?? (Βεβαια θα πρεπει να φερεις το αλλο pc διπλα στον ιδιο ενισχυτη να κανεις και συνδεση με οθονες πλητρολογιο...) υ.γ Ενα ψιλοσοκ με την συνδεσμολογια το ειχα παθει και εγω ,με την dx βεβαια..μιας και δε μου αρεσε η ιδεα να την "κολλησω" στην γραφικων. Ευτυχως που υπαρχουν και οι 16x.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Posted January 22, 2012 #14 Share Posted January 22, 2012 που εχει ομως supreme xfi , οποτε μαλλον θα ειναι ακομα πιο δυσκολο να καταλαβεις διαφορα.Τίποτα δεν έχει.Ένα ίδιο τσιπάκι Realtek έχει, το ίδιο κακό PCB & components, απλά εν συνοδεία μετριότατου software που σου προσφέρει 2-3 πραγματάκια που έχει η κανονική X-Fi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Posted January 22, 2012 #15 Share Posted January 22, 2012 [MENTION=12156]Lakisss[/MENTION], το προτιμότερο είναι όταν υπάρχει ψηφιακή είσοδος να χρησιμοποιείται αυτή (optical ή s/pdif), οπότε να παραμένει στεγνός ο ήχος από την κάρτα (με την προϋπόθεση ότι δεν χρησιμοποιούνται και EQ ή room simulation που έχουν οι κάρτες)... Άρα καλύτερα να πάρει κάποιος καλύτερο ενισχυτή από μια καλύτερη κάρτα ήχου... Επίσης δεν χρειάζεται να είναι δικάναλος ο ενισχυτής, γιατί υπάρχουν στα ίδια λεφτά με τους δικάναλους και πολυκάναλοι με πολύ καλή απόδοση σε stereo, απλά είναι φθηνοί λόγο μαζικότερης παραγωγής... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Posted January 22, 2012 #16 Share Posted January 22, 2012 [MENTION=5249]Jaco[/MENTION]Σε κλασσικους (και οχι μονο) δικαναλους ενισχυτες δεν υπαρχουν ψηφιακες εισοδοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Posted January 22, 2012 #17 Share Posted January 22, 2012 Τότε καλύτερα ένας πολυκάναλος με ψηφιακή είσοδο, θα έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Posted January 22, 2012 Author #18 Share Posted January 22, 2012 Ενας στερεοφωνικος ενισχυτης 2*50βατ , ειναι ισχυροτερος απο εναν πολυκαναλο που λεει πως βγαζει 5*100βατ.Δε ξερω πως (witchcraft) αλλα ο στερεοφωνικος denon 2*50 ξετιναζει τα pioneer cs7070 , πολυ περισσοτερο απο τον 5καναλο 5*95 βατ (παλι denon) που εχω σπιτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Posted January 22, 2012 #19 Share Posted January 22, 2012 Αυτό μπορεί να έχει να κάνει και με ρύθμιση του ενισχυτή, αλλιώς είτε είναι λάθος τα ratings που γράφουν ή κάτι άλλο εν πάει καλά... πάντως κάποιοι ενισχυτές έχουν ρύθμιση volume ανά κανάλι ξεχωριστά από μενού και το κεντρικό volume που έχει είναι για αφότου ρυθμίσεις όλες τις στάθμες...Το πιο χρήσιμο θα ήταν κάποιο συγκριτικό ή τεστ που να συγκρίνει το στάδιο επεξεργασίας και DAC μιας κάρτας ήχου και ενός εμπορικού πολυκάναλου ενισχυτή... για κάποιο λόγο νομίζω ότι οι ενισχυτές πρέπει να είναι καλύτεροι σε αυτό τον τομέα, αλλά δεν έχω και στοιχεία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Posted January 22, 2012 #20 Share Posted January 22, 2012 Τότε καλύτερα ένας πολυκάναλος με ψηφιακή είσοδο, θα έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα...Οχι απαραιτητα..Εξαρταται τι εχεις ....(απο λεφτα κυριως ..αλλα και υπαρχον εξοπλισμο.).Φτηνες υλοποιησεις εχουν χειροτερο dac απο αρκετες καρτες. Mεσες υλοποιησεις πολυκαναλων παρεμφερης (στο 500ευρω περιπου +-)Δεν εχω ψαξει σε ποιο πανω λεφτα..αλλα δυσκολα βρισκεις κατι αντιστοιχο της ST.(σε προενισχυτη παιζει..η dedicated dac αλλα μιλαμε παλι για 500ευρα στη χειροτερη...τα οποια θα πρεπει να αυξηθουν για να παραμεινει η ποιοτητα και στο θεμα της ενισχυσης....ομοιως και των ηχειων) Στην περιπτωση του narzul θα επαιρνα στανταρακι xonar ST ..Δεν προκειται να παει χαμενη.Και νομιζω εχει και τα superlux οποτε διπλο το κερδος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.