Jump to content

Ποιον SSD ?

Recommended Posts

Διαθέτω 200€ το πολύ 250€ για SSD !!!

Είναι ανάμεσα σε

SAMSUNG 830 128GB SataII

OCZ VERTEX III 120GB SATAIII

OCZ AGILITY III 120GB SATAIII

Corsair Force Series 3 180GB SATA 3 6Gb/s

MUSHKIN CHRONOS MKNSSDCR180GB 180GB (αυτός τι λέει ????)

http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=23030&catid=704

OCZ Vertex 2 SATA II 2.5" 180GB

Crucial M4 128GB

-------------------------------------------------

Είμαι έτοιμος για SAMSUNG 830 128Gb αλλά καλοβλέπω και τους 180άριδες.

Τι λέτε ???

Η μητρική παίζει σε SATA 3 !

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply
SAMSUNG 830 128GB SataII

SATAIII είναι ο 830, ο 470 ήταν ο SATAII. Τους έχω και τους 2 και τους συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Θα σου έλεγα το κλασικό "όλοι καλοί είναι" και είναι όντως όλοι καλοί. Έχουν ακουστεί διάφορα προβληματάκια με τους Sandforce-based και τους Crucial M4, αλλά έχουν λυθεί και έχουν καλή υποστήριξη ούτως ή αλλως.

Από την άλλη οι Samsung είναι φτιαγμένοι από γρανίτη, η εταιρία δίνει πολύ περισσότερη βάση στην αξιοπιστία, από τις υπόλοιπες εταιρίες που κυνηγούν τα IOPS, τα Mb/sec και τον εντυπωσιασμό. Γι'αυτό και δεν θα δεις τον Samsung να κυριαρχεί σε όλα τα benchmarks, από την άλλη όμως δεν θα τον δεις ούτε στους τίτλους θεμάτων πανικόβλητων χρηστών :)

Αν σε ενδιαφέρει η χωρητικότητα, θα σου συνιστούσα να κοιτάξεις την λύση ενός Μ4 256Gb από Αμερική/Ebay στα 300-350 δολλάρια (225-265 ευρώ). Ξέρω ότι βγήκε ένα πρόβλημα πρόσφατα με το firmware του, αλλά την Crucial στις μνήμες την εμπιστεύομαι τυφλά, είναι όπως η Δωδώνη στην φέτα.

Ειδάλλως έναν 830 128άρη στα ~180, απλά δοκιμασμένα πράγματα και δεν θα ξανανοίξεις θέμα σε φόρουμ για τον SSD σου :)

Edit

Όσον αφορά το SATAIII, θα στο πω απλά: είτε πάρεις έναν καλό SATAII είτε έναν καλό SATAIII, διαφορά στην πράξη δεν θα δεις. Τις επιδόσεις που χρειάζεται το λειτουργικό σου για να απογειωθεί, θα τις βρει και στον Samsung 470 ή στον Vertex 2 (SATAII) και στον Samsung 830 ή στον Agility 3 (SATAIII). Το αν οι σειριακές ταχύτητες τους θα είναι 250Mb/sec ή 450Mb/sec ή το αν "χρειάζεσαι" 2-3 σε RAID0 για να βλέπεις Gb/sec, είναι καθαρά για καταστάσεις e-penis.

Απλή επισήμανση οτι το θέμα με τους Crucial έχει λυθεί εδώ και 2-3 εβδομάδες.

Προσωπικά δεν το αντιμετώπισα καθώς δεν είχα συμπληρώσει τις ώρες λειτουργίας που απαιτούνταν για να εμφανιστεί.

Samsung 830 χωρις 2η σκεψη κατα την γνωμη μου και ας μην εχεις sata3 μητρικη.(με την σκεπτικη της μελλοντικης αναβαθμισης)Σε sata3 δε,ο δισκος πεταει και αφηνει μερικους αλλους αρκετα πισω.

Τα αποτελεσματα σε αντιθεση με οτι λεγεται ειναι φανερα και σε καθημερινη χρηση.

Παιδιά έκλεισε για SAMSUNG 830 128Gb από την πρώτη στιγμή πίστεψα πως είναι ο νούμερο ένα δίσκος, αλλά πού τον βρίσκουμε ετοιμοπαράδοτο ???

Ξέρει κανείς ???

SATAIII είναι ο 830, ο 470 ήταν ο SATAII. Τους έχω και τους 2 και τους συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Θα σου έλεγα το κλασικό "όλοι καλοί είναι" και είναι όντως όλοι καλοί. Έχουν ακουστεί διάφορα προβληματάκια με τους Sandforce-based και τους Crucial M4, αλλά έχουν λυθεί και έχουν καλή υποστήριξη ούτως ή αλλως.

Από την άλλη οι Samsung είναι φτιαγμένοι από γρανίτη, η εταιρία δίνει πολύ περισσότερη βάση στην αξιοπιστία, από τις υπόλοιπες εταιρίες που κυνηγούν τα IOPS, τα Mb/sec και τον εντυπωσιασμό. Γι'αυτό και δεν θα δεις τον Samsung να κυριαρχεί σε όλα τα benchmarks, από την άλλη όμως δεν θα τον δεις ούτε στους τίτλους θεμάτων πανικόβλητων χρηστών :)

Αν σε ενδιαφέρει η χωρητικότητα, θα σου συνιστούσα να κοιτάξεις την λύση ενός Μ4 256Gb από Αμερική/Ebay στα 300-350 δολλάρια (225-265 ευρώ). Ξέρω ότι βγήκε ένα πρόβλημα πρόσφατα με το firmware του, αλλά την Crucial στις μνήμες την εμπιστεύομαι τυφλά, είναι όπως η Δωδώνη στην φέτα.

Ειδάλλως έναν 830 128άρη στα ~180, απλά δοκιμασμένα πράγματα και δεν θα ξανανοίξεις θέμα σε φόρουμ για τον SSD σου :)

Edit

Όσον αφορά το SATAIII, θα στο πω απλά: είτε πάρεις έναν καλό SATAII είτε έναν καλό SATAIII, διαφορά στην πράξη δεν θα δεις. Τις επιδόσεις που χρειάζεται το λειτουργικό σου για να απογειωθεί, θα τις βρει και στον Samsung 470 ή στον Vertex 2 (SATAII) και στον Samsung 830 ή στον Agility 3 (SATAIII). Το αν οι σειριακές ταχύτητες τους θα είναι 250Mb/sec ή 450Mb/sec ή το αν "χρειάζεσαι" 2-3 σε RAID0 για να βλέπεις Gb/sec, είναι καθαρά για καταστάσεις e-penis.

Τυπογραφικό λάθος ήταν αυτό με τα SATA II και SATAIII ! Το ξέρω τι είναι οι δίσκοι ! Από εκεί και πέρα έχω SATA III με SB850 ΑΜ3 πλατφόρμα .

Φοράω έναν SSD VERTEX II 60Gb ο οποίος με δυσκολία με χωράει και για αυτό θέλω να πάω σε κάτι ποιο αξιόπιστο, ταχύτερο και σίγουρα μεγαλύτερο !

Για 256GB CRUCIAL δεν ξέρω τι παίζει με εγγύηση μετά ............ έχεις κάποια εμπειρία με το θέμα , καθώς και πόσο καιρό θα μου πάρει ώστε να τον έχω στα χέρια μου ?

[MENTION=7477]adpanos[/MENTION]

Κοίτα, αν έχεις γνωστό στην Αμερική, τα πράγματα είναι εύκολα: απευθείας από την Crucial έχει $365 (€280) και στο Newegg τον έχει στα $345 (€265) ενώ έχει και τον 830 κανένα 10ρικο παραπάνω (πάντα για 256Gb μιλάμε). Υπολογίζεις άλλο ένα 15άρι για ταχυδρομείο και είσαι έτοιμος (εγγύηση απευθείας από τον κατασκευαστή).

Αν δεν έχεις γνωστό, μπορείς να τους βρεις στο Ebay. Δεν έχει νόημα να σου πω πόσο κάνει να έρθει, καθώς εξαρτάται από τον πωλητή, δεν είναι μαγαζί το Ebay, site δημοπρασιών είναι. Κάνε μια αναζήτηση, δες τα αποτελέσματα, δες τις αξιολογήσεις των πωλητών (να προτιμάς μαγαζιά και όχι ιδιώτες) και ό,τι ερωτήσεις έχεις για διάρκεια αποστολής, εγγυήσεις κλπ τους ρωτάς απευθείας.

Edit

Αν δεν θες να πάρεις από Αμερική, τότε μπορείς να τσιμπήσεις τον Μ4 από Amazon που βγαίνει στα €315-κάτι. Ο 830 από το ίδιο μέρος δεν βγαίνει και πολύ καλά (€370).

Εν τέλη η γνώμη μου είναι να βρεις άκρη στην Αμερική να πάρεις έναν Μ4 από το Newegg που θα σου βγει καμιά 270-280 τελική (μαζί με ταχυδρομεία, όλα μέσα) - λίγο πάνω από το budget σου αλλά με διπλάσια χωρητικότητα απ'όσο σκόπευες να πάρεις και δε θα σε απασχολήσει το θέμα χώρου για αρκετό καιρό. Αν δεν βρεις άκρη από ΗΠΑ, πάρε έναν 830 128άρη από Amazon στα 180 ευρώ και μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο με το TRIM σε RAID0, αποφασίζεις για το αν θες να διπλασιάσεις χωρητικότητα και επιδόσεις με έναν 2ο ίδιο.

Παιδιά έκλεισε για SAMSUNG 830 128Gb από την πρώτη στιγμή πίστεψα πως είναι ο νούμερο ένα δίσκος, αλλά πού τον βρίσκουμε ετοιμοπαράδοτο ???

Ξέρει κανείς ???

Πειράζει αν διαφωνήσω σε αυτό;

Corsair Performance Pro.

Δεν ειναι κακη επιλογη και δεν τον εχω δοκιμασει,αλλα με το δεδομενο οτι φοραει τον ιδιο controller με τον crucial M4 και ειναι αρκετα πιο ακριβος

απο τον samsung παλι πρωτη μου επιλογη θα ηταν ο samsung και μετα Μ4.

Έχω τον Corsair Performance σε SIII μπορώ να πω μόνο τα καλύτερα!Φυσικά και οι samsung είναι plug 'n forget οποτε διαλεξε όποιον βρεις φθηνότερα.

Δεν ειναι κακη επιλογη και δεν τον εχω δοκιμασει,αλλα με το δεδομενο οτι φοραει τον ιδιο controller με τον crucial M4 και ειναι αρκετα πιο ακριβος

απο τον samsung παλι πρωτη μου επιλογη θα ηταν ο samsung και μετα Μ4.

Το ότι φοράει τον ίδιο controller δεν σημαίνει πως είναι το ίδιο γρήγορος. Και ο Agility 3, o Vertex 3 και ο Vertex 3 MAX IOPS φοράνε τον ίδιο controller. Δεν είναι ίδιοι σε ταχύτητα.

Ναι οκ και ξαναλεω οτι τον συγκεκριμενο δεν τον εχω δοκιμασει ενω για τους αλλους εχω προσωπικη γνωμη,αλλα με λιγα review που ειδα ολοιδιο σε επιδοσεις με τον Μ4 τον βγαζουνε.Τελως παντων μιλαμε ετσι και αλλιως για πολυ καλους ssd με μικρες διαφορες οποτε ας παρει καποιον με γνωμονα τιμη,availability,συνοδευτικα,εμφανιση(:baby:),ας παρει samsung δηλαδη:p

Ναι οκ και ξαναλεω οτι τον συγκεκριμενο δεν τον εχω δοκιμασει ενω για τους αλλους εχω προσωπικη γνωμη,αλλα με λιγα review που ειδα ολοιδιο σε επιδοσεις με τον Μ4 τον βγαζουνε.Τελως παντων μιλαμε ετσι και αλλιως για πολυ καλους ssd με μικρες διαφορες οποτε ας παρει καποιον με γνωμονα τιμη,availability,συνοδευτικα,εμφανιση(:baby:),ας παρει samsung δηλαδη:p

Ούτε κατά διάνοια δεν είναι ίδιος με τον Μ4.

επειδη και εγω ψαχνομαι τωρα τελευταια για ssd στα παραπανω λεφτα και μοντέλα, λέω να τσιμπίσω ton vertex 3 απο το vision studio... Αλλά δεν είδα και να τον πολυαναφέρετε παραπάνω... Υπάρχει κάποιος λόγος ή προχωρω με κλειστά μάτια στην αγορά του?

(σατα 3 υποστηρίζει η μητρική μου, για 120Gb λεω)

Πόσα λεφτά θέλεις να δώσεις είναι το θέμα.

Μέχρι 140-160€ παίζουν οι Corsair Force 3 και ο Agility 3

Μέχρι 180-190€ παίζουν οι M4, Corsair Force GT, Vertex 3

Μέχρι 220€ παίζουν οι Vertex 3 MAX IOPS, Corsair Performance Pro, Samsung 830.

Και το πιο σημαντικό, ΟΧΙ από Visionstudio.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.