Jump to content



Sabertooth p67 και περίεργο πρόβλημα με μνήμες


peopas

Recommended Posts

Πριν μια βδομάδα περίπου έκανα αναβάθμιση από socket 775 σε 1155(βλ. σύστημα της υπογραφής). Όλα καλά όλα ωραία, περνάω windows, κάνω και oc στα 4.5, τρέχω prime για 3-4 ώρες, βάζω και μερικά games, όλα μια χαρά και stable. Το πρόβλημα εμφανίστηκε την επόμενη μέρα όταν πήγα να ανοίξω το pc και πάγωσε 2 φορές στο starting windows screen. Κατευθείαν τα βάζω όλα stock, clear cmos, βάζω τα τελευταία bios από την asus(αργότερα τα ξαναπέρασα 2η φορά για να είμαι σίγουρος ότι περάστηκαν σωστά), μπαίνω windows και ξανατρέχω prime. Όλα κομπλέ. Ξανακάνω oc, τρέχω πάλι prime και όλα φαίνονται να δουλεύουν σωστά.

Μόνο που το επόμενο πρωί κάνει το ίδιο! Δοκίμασα αντί να το αφίσω να μπει στα windows, να μπω στα BIOS αλλά παγώνει κι εκεί!! Βεβαια μετά απο 2-3 hard reset μπαίνει στα windows και για ακόμα μια φορά όλα δουλεύουν σωστά.

Για να μην πολυλογώ, μετά από πολλές πολλές δοκιμές και ψάξιμο ανακαλύπτω ότι αυτό συμβαίνει μόνο όταν βάλω manual τις RAM στα 1600 με 1.65 ρεύμα( από deafault στο bios τις έχει 1333 με 1.5 ρεύμα) και μόνο όταν το pc είναι κλειστό για κάποιες ώρες τουλάχιστον (με restart μέσα απ τα windows ποτέ δεν μου πάγωσε). Το overclock στην cpu δεν παίζει απολύτως κανέναν ρόλο αφού τρώει freeze με όλα στο auto και πειραγμένες μόνο τις μνήμες.

Οι RAM που έχω είναι συγκεκριμένα αυτές XMS3 'Οπως βλέπετε η corsair δείνει ρεύμα 1.65 το οποίο απ ότι είχα διαβάσει δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα σε αυτή την πλατφόρμα.

Το πιο περίεργο είναι ότι το όλο σκηνικό συμβαίνει μόνο κατά το boot και συγκεκριμένα το cold boot! Άπαξ και μπει στα windows όλα είναι απολύτως stable! Άρα δύσκολα να φταίει το hardware. Πιο πιθανό το κόβω για κάποιο bug που σχετίζεται με το bios/chipset.

Αυτή τη στιγμή έχω βάλει manual τις μνήμες στα 1333 και 1.5 ρεύμα και όλα λειτουργούν απροβλημάτιστα τις τελευταίες 2 μέρες.

Έχει αντιμετωπίσει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα; Υπάρχει κάποιος τρόπος να τρέχω τις μνήμες μου στα 1600, που υποτίθεται είναι και οι default προδιαγραφές τους, χωρίς το πρόβλημα με τα freeze;

Link to comment
Share on other sites

Παιζει να φταίει ο sandforce controller του ssd.Κλείσε στο bios τα C3/C6 και δες αν το κάνει ακόμα.Btw η mobo δεν έχει XMP για τις Ram??

Λοιπόν, έκλεισα C3/C6, έβαλα και το xmp profile, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Αυτή τη φορά πάγωσε στο logo της mobo όταν άνοιξα το pc το πρωί και χρειάστηκαν 3-4 reset για να μπει στα windows. Υπάρχει περίπτωση να είναι προβληματικές οι RAM; Απλώς αμφιβάλλω γιατί μέσα στα windows δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με instability. Τι να πω, ότι να 'ναι....:wall:

Link to comment
Share on other sites

Μη παιδεύεσαι και εγω σε MSI με Ρ67 και τις ιδιες μνήμες ειχα το ιδιο προβλημα που λυθηκε μονο με τις μνημες στα 1333. Αναλογα με το bios δουλευουν και στα 1600 με 1.65 αλλα που και που κάνουν τα ιδια, οποτε 1333 με 1.5 μεχρι να βγει κανένα σταθερο bios

Link to comment
Share on other sites

εγω εχω αυτες Dominator πανω σε sabertooth x58, τις τρεχω σε 1754mhz με 1.65 -24/7- παιχνδια benches κτλ κανενα προβλημα.Εκει που υπαρχει θεμα ειναι αν πατησω αναστολη λειτουργίας ο υπολογιστης μετα δεν ξυπναει με τιποτα,(στο reset αναβοσβηνει το κοκκινο λαμπακι διπλα απο τις μνημες) αλλα μονο αν βγαλω τις μνημες και κουμπωσω πανω μονο την 1, το ιδιο συμβαινει και οταν τις τρεχω στα 1.614 στα 1.65.

Απο εκει και περα ...qpi τι τιμη δινεις? Για να ειναι σταθερο το δικο μου θελει 1.35 ακατέβατα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Λοιπόν υπάρχουν νεότερα στο θέμα! Πέρασα τα καινούργια 2302 bios μπας και λυθεί το πρόβλημα αλλά αντί αυτού άρχισε να crasharei μέσα στα windows και στα υποτιθέμενα 1333 stable. Έτσι αποφάσισα να γυρίσω τις μνήμες στο Πλαίσιο για RMA (μου τις άλλαξαν εντός της ημέρας!!). Έβαλα τις καινούργιες και τις τρέχω στα 1600 εδώ και 2 μέρες απροβλημάτιστα.

Οι τρίτες μνήμες που κάνω rma από το πλαίσιο τα 2 τελευταία χρόνια! wtf οέο; Τέσπα, τέλος καλό όλα καλά...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.