tzitzi Posted March 17, 2012 #1 Share Posted March 17, 2012 Βοηθάτε αδέρφια γιατι θα τα κάψω εντελώς.Πήρα μια sapphire 6970. Χαρούμενος και ανυπόμονος την βάζω στο υπόλοιπο συστημα που αποτελείται απο:MB: ASUS M3A79-T (AM+)CPU: AMD 9950BEPSU: CORSAIR VX550WRAM: KINGSTON HYPER-X 4GBHD: διάφοροιΠροηγούμενη VGA = HD4850Προς μεγαλη μου εκπληξη δε μου εκανε το χατιρι.Αναβει στο πισω μερος, κάτω απο το 6πινο ρευμα ενα κοκκινο led, ακουγεται 1 μακρύ και 3 συντομα μπιπ (για το ami bios ειναι ότι δεν υπαρχει vga) και τιποτα.Λεω DOA καρτα, ας δοκιμασω στο tvpc (mb=abit + amd 4800 + psu της πλακας) και εκει ΔΟΥΛΕΥΕΙ μια χαρα.Αντιμεταθετω τροφοδοτικα, μια απο τα ιδια. Στο ενα δουλευει στο αλλο οχι.Αφήνω τροφοδοσία μόνο στη mb, χωρίς δισκους και ανεμιστήρες, πάλι τπτ.Βάζω τελευταιο bios στην asus, τπτ.Επειδή εχω ξεμείνει απο ιδέες, κάθε καλή ιδέα, ευπρόσδεκτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
BILL5 Posted March 17, 2012 #2 Share Posted March 17, 2012 να την κανουμε τραμπα με την δικια μου? καλητερα αλαξε τροφοδοτικο για να εισαι συγουρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzitzi Posted March 17, 2012 Author #3 Share Posted March 17, 2012 Κοίτα, εκανα το εξης, βλακεια ή οχιΤης έδωσα ρευμα απο άλλο τροφοδοτικο, όλο δικό της. τπτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
GFFermari Posted March 17, 2012 #4 Share Posted March 17, 2012 ...βραχυκύκλωσε τη μπαταρια της μητρικης. Κ σε μενα το εκανε (P5W DH Deluxe). Link to comment Share on other sites More sharing options...
amdnikos Posted March 17, 2012 #5 Share Posted March 17, 2012 ...βραχυκύκλωσε τη μπαταρια της μητρικης. Κ σε μενα το εκανε (P5W DH Deluxe). Μην βραχυκυκλώσεις καμία μπαταρία, αντί αυτού προτίμησε να κάνεις cmos clear μέσω του jumper που βρίσκετε κοντά στη μπαταρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GFFermari Posted March 17, 2012 #6 Share Posted March 17, 2012 looool.....clear cmos ναι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzitzi Posted March 18, 2012 Author #7 Share Posted March 18, 2012 Καλή ιδέα αλλά το εκανα απο την πρωτη στιγμη. Τπτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
amdnikos Posted March 18, 2012 #8 Share Posted March 18, 2012 Καλή ιδέα αλλά το εκανα απο την πρωτη στιγμη. ΤπτΔοκίμασε να αναβαθμίσεις το bios της μητρικής σου στην τελευταία έκδοση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Posted March 18, 2012 #9 Share Posted March 18, 2012 Δοκίμασε να αναβαθμίσεις το bios της μητρικής σου στην τελευταία έκδοση.Βάζω τελευταιο bios στην asus, τπτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Posted March 18, 2012 #10 Share Posted March 18, 2012 Και εγώ το έχω πάθει αρκετές φορές !Σιγουρέψου πως η κάρτα γραφικών κουμπώνει ΚΑΛΑ επάνω στο PCI-e!!!Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η υποδοχή στην πλάτη του κουτιού του συστήματος στο οποίο έχεις το πρόβλημα, να ΜΗΝ αφήνει την κάρτα να κάτσει 100% !!! Εκεί πολλές φορές χρειάζεται να στραβώσουμε λίγο το λαμάκι που βιδώνει η κάρτα στο κουτί ! Αν πιέζεις την κάρτα προς την pci-e την ώρα που θα bootάρεις θα εκκινήσει ?? Για προσπάθησε μια ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzitzi Posted March 18, 2012 Author #11 Share Posted March 18, 2012 Το εχω δοκιμασει και αυτο. Δοκίμασα και τις υπολοιπες υποδοχες pci-e πλην της τελευταιας που δεν μπαινει λογω psu. Τπτ.Επισης άλλαξα προσανατολισμό στη μονάδα μήπως φταίει το φενγκ σουι. Κατάραα... Πάλι τπτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos444 Posted March 18, 2012 #12 Share Posted March 18, 2012 η μητρικη παιζει με αλλη vga μετα απο το συμβαν με την 6970? clear cmos μπορεις να κανεις βγαζοντας μπαταρια για ωρα και πατωντας αρκετες φορες το power button.ετσι εκανα εγω πιο παλια σε μομπο που δεν ειχαν το "αυτοματο" κουμπι. κανενας φιλος που να εχει πιο μεγαλο/αλλο τροφοδοτικο υπαρχει? αν παιζει ρολο εγω την ειχα σε ax850 corsair. υσ: εγω του την πουλησα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzitzi Posted March 18, 2012 Author #13 Share Posted March 18, 2012 Βεβαια παίζει, με μια 4850, απο την οποια γραφω τωρα. Το cmos το καθαρισα και με χλωρίνη και με αζαξ αλλα πάλι τπτ . Δοκιμασα τη λυση των 2 τροφοδοτικων. Ενα στη μβ και ενα στη καρτα. Η κάρτα ειχε δικο της το corsair και η μβ ενα απιθανο 600 (και καλα)w. τπτ. Με το απιθανο psu σε αλλη mb η καρτα δούλεψε. Δε τη ζορισα γιατι απλως ειναι συνδεμενο στη τv, αλλα μπουταρε κανονικα και μπηκε στο os μια χαρά. Εκανα downgrade το bios σε 2-3 προηγούμενες εκδοσεις. τπτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Posted March 18, 2012 #14 Share Posted March 18, 2012 Το εχω παθει με gigabyte μητρικη και μια 4850.μα με τιποτα να μην κανει boot.με την 3850 ολα καλα.τελευταιο bios και τα παντα,τιποτα.ε αναγκαστικα και αλλαξα μητρικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzitzi Posted March 18, 2012 Author #15 Share Posted March 18, 2012 Δε παιζει αλλαγή, για τωρα τουλάχιστον. Απ την αλλη να κάθεται και στο ντουλαπι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Posted March 18, 2012 #16 Share Posted March 18, 2012 Δε παιζει αλλαγή, για τωρα τουλάχιστον. Απ την αλλη να κάθεται και στο ντουλαπι...Στείλε mail στην ASUS με το πρόβλημα ! Δώσε κωδικούς προιόντων και περιέγραψε το πρόβλημα ! Ζήτησε άμεση λύση με bios update ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Posted March 18, 2012 #17 Share Posted March 18, 2012 Στο tvpc πως την δοκίμασες ? έτρεξες κάποιο Benchmark ? καντην επιστροφή !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Posted March 19, 2012 #18 Share Posted March 19, 2012 Τρελο :OT:αλλα και εσυ εχεις ακομα τον 9950 και του κοτσαρεις 6970?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Posted March 19, 2012 #19 Share Posted March 19, 2012 χμμμμμ....far fetched πολύ η ιδέα μου...αλλά δεν την βάζεις στο άλλο pc να τις κάνεις flash ένα άλλο bios (της GPU εννοώ)...αν είναι και reference μπορείς ίσως να δοκιμάσεις και bios άλλης εταιρείας π.χ της ASUS (προσεχε μόνο να έχει τα ίδια clocks με αυτά που έχει default)(ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΟΥ ΟΠΟΤΕ your choice!)επίσης να κάνεις πρώτα backup το firmware και μετά προχωράς... bios μπορείς να κατεβάσεις από εδώtechPowerUp! :: Video Bios CollectionEDIT: επίσης άσχετα αν χρησιμοποιήσες 2 τροφοδοτικά, βρες ένα ισχυρό ενός φίλου 750w ας πούμε και δοκίμασε. Μπας και δεν το σηκώνουν τα συγκεκριμένα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzitzi Posted March 19, 2012 Author #20 Share Posted March 19, 2012 [MENTION=3658]vasi[/MENTION] Το προβλημα δεν ειναι αν μασαει τα benchmarks αλλα οτι δεν εκκινει ο η/υ. [MENTION=12158]Dant3[/MENTION] Απ τ' ολότελα καλή κι Παναγιώταινα [MENTION=22080]tavliban[/MENTION] Δεν τοχα σκεφτει αυτο. Δοκίμασα και α) έχει το τελευταιο bios και β) αρνείται να κάνει downgrade με μήνυμα οτι δεν μπορει να σβήσει τη ROM. Το αν ειναι reference η οχι δεν το ξέρω. Πως το βρίσκεις; Για τα τροφοδοτικά, αν δεν φτάνουν 40Α απο single rail στην κάρτα, ασε καλύτερα. Ωστόσο περιμένω απο φιλο ένα 1000W να δουμε. H Sapphire απαντησε να βάλω τη κάρτα σε άλλο υπολογιστή. Αναμενόμενο. Περίμενα να μου πει τι σημαινει το κοκκινο λεντ που αναβει, αλλά δεν.... Χώρια που τρομαξα να καταλαβω τι απανταει γιατί απαντάει μέσα απο άλλο ticket (δηλ. μπορεί να μην απαντάει κάν σε μένα. Τι να πεις... ). Η asus δεν εχει απαντησει ακομη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.