Jump to content



Επάρκεια τροφοδοτικού


imaginas

Recommended Posts

Θέλω να κάνω μια μικρή αναβάθμιση αλλάζοντας επεξεργαστή και προσθέτοντας μνήμη και μια κάρτα γραφικών σε αντικατάσταση της on board και θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι επαρκές το τροφοδοτικό που έχω.

Η μητρική που έχω είναι η GIGABYTE MA785GT UD3H και θέλω να προσθέσω

AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz

nVidia GeForce GT 430 2GB DDR3 PCI-E VGA DVI HDMI (Gigabyte)

2χ2gb RAM DDR3.

Το τροφοδοτικό που έχω είναι ένα chieftec 320w.Θα αντέξει;Τώρα για επεξεργαστή εχω έναν sempron

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι παλιό το τροφοδοτικό σου, μάλλον δεν αντέχει. Συνήθως τα παλιότερα τροφοδοτικά έδιναν στα 3.3V + 5V περισσότερα watt από τα μισά αφήνοντας στα 12V λιγότερα watt. Έτσι αν σου δίνει max 150Watt στα 12V τότε με τον ΡΙΙ-965 μάλλον θα στείλες το τροφοδοτικό (και ό,τι άλλο) στα θυμαράκια.

Κοίτα πάνω στο Chieftec το αυτοκόλητο και δές πόσα δίνει σε 3.3+5V και πόσα σε 12V και πές.

Link to comment
Share on other sites

με εξαιρεση ενα αθανατο chieftec...νομιζω 365watt ..βγαζει 27αμπαρακια στην (μια) 12αρα:p και ζει και βασιλευει εδω και ...8 χρονια??..καπου εκει..

λολ@me...το αθανατο ειναι enermax και οχι chieftec:p

Link to comment
Share on other sites

Τώρα κοίταξα ένα chieftec πού έχουμε σε ένα PC στην δουλειά (Athlon xp) και είναι 360Watt, 210watt maximum 3.3 & 5V, 180watt maximum 12V, combined 360watt. Αν υπολογίσεις και τα χρόνια που το βαρένουν δεν θα το έβαζα με τίποτα πάνω σε PhenomII 965 PC με εξωτερική κάρτα γραφικών !

edit: Enermax :T: Λέω και εγώ έφτιαχνε ποτέ τέτοια εργαλεία η chieftec ? Τα καλύτερα που είχε φτιάξει ήταν "rebranded" enermax Galaxy DXX 850/1000 αλλά με πολύ φθηνότερα υλικά μέσα ..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.