Jump to content



Stress test oc


nikitasd

Recommended Posts

Καλημέρα. Με ποιο software μπορω να κάνω stress τεστ τον CPU μου μετα το oc για να δω αν είναι stable. Είδα ότι μπορω με το ocot ( 1 ώρα διαρκεί ) αλλα δε ξέρω αν είναι αξιόπιστο !

Link to comment
Share on other sites

το καλο με το IBT είναι ότι ανεβάζει λίγο μεγαλύτερες θερμοκρασίες απο το prime και συνήθως σου "βγάζει" την αστάθεια στο σύστημα πιο γρήγορα απο το Prime.

δεν ξέρω ποιες ειναι οι γνώσεις σου στο άθλημα αλλά θα αναφέρω πως ούτε ενα 24ωρο στρεσαρισμα δε σου εξασφαλίζει οτι το συστημά σου είναι απόλυτα stable. εχω κάνει 24ωρο "τέντωμα" κ με το που έκλεισα το πρόγραμμα μου πέταξε μπλε οθόνη.

αυτο που σου εξασφαλίζει τη σταθερότητα είναι η καθημερινή χρήση με τα σκαμπανεβάσματα στη χρήση της cpu.

Link to comment
Share on other sites

Έφτασα στα 2.5 stable αλλα μόλις δοκιμάσω να πάω λίγο πανω είτε αλλάζοντας fsb είτε multiplier βγάζει bsod. Κάπου διάβασα ότι πρέπει να κατέβασω τις μνήμες μ ( είναι τώρα στα 5.5.5.15 ) αν τις κατέβασω λίγο κ ανεβεί ο CPU θα έχω λιγότερη απόδοση στο gaming ;

Link to comment
Share on other sites

Γενικά κρατάς τις μνήμες στα default και ανεβάζεις cpu για να βρεις τα όριά του. Μετά ασχολείσαι με μνήμες.

Το ότι σου πέταξε bsod στο stress test σημαίνει ότι είτε έχεις φτάσει στα θερμικά όρια του cpu (---> καλύτερη ψύξη), είτε -αν από θερμοκρασίες είσαι ok και δεν έχεις πειράξει κάτι άλλο- χρειάζεται να ανεβάσεις λίγο το ρεύμα στο cpu. Γενικά ψάξε για τα κομμάτια που έχεις στο net πώς και πόσο ανεβάζουν για να έχεις μια ιδέα για το τι πρέπει να κάνεις και διάβασε 1-2 oc guides γιατί απ' ό,τι καταλαβαίνω είσαι νέος στο άθλημα.

Υ.Γ. Τα timings των μνημών αν κάνουν κάποια διαφορά στα games, αυτή δεν ειναι αισθητή. Ποιες μνήμες έχουν 5-5-5-15??? DDR2 έχεις? Επίσης χαλαρώνουμε τις μνήμες ανεβάζοντας τα timings, όχι χαμηλώνοντάς τα. Δύσκολο να βρεις σωστά timings στο oc των μνημών. Είναι πολλοί οι συνδυασμοί. Παίξε με default καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Απο θερμοκρασίες είμαι καλα! Δουλεύω σε full load με το ibt στους 49. Σε games 41-42 βαθμούς! Έχω διαβάσει ότι παει μέχρι 3 σίγουρα! Δε θέλω να παει τέρμα! Στα 2.8 θέλω να τον φτάσω αλλα δε μ κάνει τη χάρη το σκασμενο!

Link to comment
Share on other sites

Ddr2 είναι οι μνήμες ναι. Τώρα το ποιες δε θυμάμαι αν θες να κοιτάξω όταν γυρίσω σπίτι να σ πω! Αν κ θα προτιμούσα κ εγω να τις πείραξε μόνο αν έιναι αναγκαίο για να ανεβεί! Αλλιώς να τις αφήσω ως έχουν

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.