Jump to content



Δυστυχώς... η οθόνη μου τα έπαιξε...


gdp77

Recommended Posts

Λειτουργεί για 2-5 λεπτά και μετά μαυρίζει (χωρίς να μπαίνει σε stand-by). Διάβασα και εδώ και με λίγο ψάξιμο στο net, ότι το πιθανότερο είναι να έχω φουσκωμένους - σκασμένους πυκνωτές (ήταν φτηνιάρικοι) στην πλακέτα τροφοδοσίας (κοστίζουν λίγα ευρώ), αλλά δυστυχώς δεν έχω κολλητήρι ούτε και την εμπειρία να το φτιάξω μόνος μου. Το πήγα στη samsung (samsung 2493HM), όπου τους είπα ότι δεν υπάρχει φράγκο και τους παρακάλεσα να μη με παραμυθιάσουν με "αλλαγή πλακέτας", όταν αλλάζοντας λίγους πυκνωτές διορθώνεται το πρόβλημα. Δεν πείσθηκα από τη στάση τους, αλλά θα δούμε μέχρι τη Δευτέρα τι θα μου ξεφουρνίσουν...

Στην περίπτωση (πολύ πιθανό) που ακούσω για κανά τρελό κόστος επισκευής θα προτιμήσω να αγοράσω νέο monitor.

Θέλω 1920x1080 (ή 1920x1200), 24", TN panel και αν είναι δυνατόν (με οροφή τα 250€) 120Hz. Επίσης να έχει τη δυνατότητα η βάση του να ανεβοκατεβαίνει, ώστε να μπορώ να το προσαρμόσω στο ύψος που θέλω. Όσο μεγαλύτερη εγγύηση, τόσο το καλύτερο. Ο λόγος που θέλω TN είναι γιατί όταν παίζω games (10% του χρόνου στο pc πλέον) δε θέλω να έχω Input lag. Επίσης δε θέλω να ξαναδώ tearing (γι' αυτό αν με παίρνει θέλω 120Hz).

Προτάσεις;

Link to comment
Share on other sites

Dell u2412m εχω να προτεινω, η οποια εχει πολλα προτερηματα, με μονο μειον οτι δεν ειναι 120Ηζ. Αν κανεις και την μοντα να βγαλεις αυτην την τραγικη antiglare ζελατινα εχεις ενα φανταστικο μονιτορ με χρωματα που θυμιζουν CRT , χ1200 pixels , αμελητεο input lag, δεν βγαζει καθολου ζεστη το καλοκαιρι κ.α.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

H samsung ζήτησε εξωφρενικό ποσό για αλλαγή πλακέτας και σε ηλεκτρονικό που την πήγα για να αλλαχθούν οι πυκνωτές, μάλλον δε θα γίνει δουλειά διότι δεν μπορεί να βρει σετάκι πυκνωτών να παραγγείλει.

Δεν βλέπω να αποφεύγω το κόστος αγοράς καινούριας.

Κλίνω και εγώ προς την dell u2412. Άλλες προτάσεις υπάρχουν (γιατί τα ονομαστικά 8 ms latency με ξενίζουν.... ) ?

Link to comment
Share on other sites

Σε μια viewsonic 19αρα που παρουσιασε περιπου το ιδιο προβλημα, εκανα μονος μου την αλλαγη πυκνωτων καιη οθονη λειτουργει σουπερ. Δεν ειμαι ηλεκτρονικος, αλλα πιθανοτατα μπορω να βοηθησω (Αθηνα μενω).

Οι πυκνωτες βρισκονται ευκολα σε καλα μαγαζια ηλεκτρονικων. Σαχλαμαρες ελεγε ο τυπος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λοιπόν, τελικά οι προσπάθειες επισκευής απέτυχαν. Θα προβώ σε άμεση αγορά monitor. Όποιος θέλει να βοηθήσει με τις προτάσεις του, για περάστε : http://www.thelab.gr/othones-kai-panels/kataligoume-telika-se-dell-u2412-115073.html

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.