Lodar Posted September 6, 2004 #1 Share Posted September 6, 2004 Μιας και γράφω για πρώτη φορά, χαιρετώ όλα τα μέλη του Forum.Ο λόγος που γράφω είναι γιατί έχω απηυδήσει με τον υπολογιστή μου και δεν ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω οπότε κάθε ιδέα καλοδεχούμενη.Μετά από ανεξήγητο λόγο κάηκε η μητρική μου: Gigabyte GA-7N400 Pro2 η οποία και αντικαταστάθηκε με ακριβώς την ίδια. Η σύνθεση του συστήματος είναι: CPU: AMD +2.500 RAM: 4 x 256MB (400Hz), H/D: 2 x 120GB SATA Western Digital σε RAID-0 K/Γ: Pixelview GeForce FX5600 256MB Tροφοδοτικό: TMP-IT (μάλλον) 420W Λ/Σ: WINDOWS-XP SP1 pro Έκτοτε το προβλήματα είναι: 1. ότι με το που έβαλα το καινούριο Μ/Β πάνω και δίνω ρεύμα στο τροφοδοτικό (από το κουμπί του τροφοδοτικού και όχι του case) ανοίγει αδικαιολόγητα ο υπολογιστής. Mε άλλα λόγια δεν μπορώ να τον έχω στο ρέυμα και κλειστό. Όταν από την άλλη θέλω να το κλείσω από το κουμπί στο case μπαίνει σε suspend mode και αναγκάζομαι να τον κλείνω από το τροφοδοτικό. Έχω κοιτάξει όλα τα σχετικά settings από το BIOS για άνοιγμα κλείσιμο του υπολογιστή και είναι σωστά. Και εν συνεχεία2. Με το που ξεκινάει να φορτώσει τα windows μου βγάζει μήνυμα ότι δεν έκλεισαν σωστά και τι να κάνει. Αν κάνω κανονική εκκίνηση πετάει στιγμιαία μία μπλε οθόνη (δεν προλαβαίνω να δω τι γράφει, ούτε να την παγώσω) και κάνει επανεκκίνηση. Στο safe mode ξεκινάει να φορτώνει, κολλάει και κάνει πάλι επανεκκίνηση. Υπόψη όλα δούλευαν κανονικά πριν. Ούτε over clocking ούτε περίεργα προγράμματα. Όλα κανονικά... Όπως είπα και πριν κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Posted September 6, 2004 #2 Share Posted September 6, 2004 κοιτα για τυχον διαρροες του τροφοδοτικου σου......δες μηπως καποιο καλωδιο ή καποιο μερος της μητρικης δεν καθεται καλα(ισως βραχυκυκλωνει)..........σαν πιο πιυανα σεναρια ειναι α:δοκιμασε ενα αλλο τροφοδοτικο και δες εαν κανει τα ιδια.....εαν δεν παρουσιαζει προβλημα εχει προβλημα το ΤΜΡ-ΙΤ.β:τσεκαρε ξανα τα καλωδιακια που φευγουνε απο τη μητρικη σου και πηγαινουν στο εμπρος μερος του κουτιου....ισως να συνδεσες εκει κατι λαθος.......καλως ηλθες στην παρεα μας..........καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Posted September 6, 2004 #3 Share Posted September 6, 2004 Τσεκαρε τα καλωδια Power και Reset οπως ειπε και ο greekfragma μηπως ειναι αναποδα η δεν εχουν μπει στα σωστα πιν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Posted September 6, 2004 #4 Share Posted September 6, 2004 καλως ηλθες, Lodar ότι με το που έβαλα το καινούριο Μ/Β πάνω και δίνω ρεύμα στο τροφοδοτικό (από το κουμπί του τροφοδοτικού και όχι του case) ανοίγει αδικαιολόγητα ο υπολογιστής βγαλε τα καλωδια του κουτιου πανω απο τη μητρικη. αν ανοιξεις το τροφοδοτικο και παρει παλι μπροστα, η μητρικη σου ειναι δαιμονισμενη. μαλλον κατι τρεχει με τα κουμπια του κουτιου. θέλω να το κλείσω από το κουμπί στο case μπαίνει σε suspend mode και αναγκάζομαι να τον κλείνω από το τροφοδοτικό στα 2000, εχει επιλογη απο το control pane l-> power options -> advanced, για τη λειτουργια του power button : power off / standby. λογικα η ιδια επιλογη πρεπει να υπαρχει και στα ΧΡ (που μαλλον εχεις). ισως ετσι λυθουν και τα προβληματα με τις μπλε οθονες και τα "ασχημα" κλεισιματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos007 Posted September 6, 2004 #5 Share Posted September 6, 2004 Απο αυτα που λες το πιο πιθανο ειναι οτι το προβλημα δεν ειναι στην μητρικη. Θα συμφωνισω με τα παιδια Κοιταξε τα κουμπια μηπως ακουμπανε οι ακροδεκτες στο tower. Και το τροφοδοτικο ΜΑΛΛΟΝ 420 δεν μου γεμιζει το ματι για να μην πω οτι μου το βουλωνει τελειως. Ριξτου μια ματια με κανα πολυμετρο να δεις αν βγαζει τις σωστες τασεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lodar Posted September 7, 2004 Author #6 Share Posted September 7, 2004 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αλλά... τα pin τα έχω τσεκάρει, βάλει βγάλει πολλές φορές... Στα windows δεν μπορώ καν να μπω για να απενεργοποίηση το restarts. Και τα δύο προβλήματα συμβαίνουν συγχρόνως και εμφανίστηκαν με το που έβγαλα το καμένο M/B και έβαλα το καινούριο. Το κακό είναι ότι δεν έχω άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσω. Ερώτηση: Το παλιό M/B κάηκε την ώρα που δούλευα στο Word και μάλιστα στο firewire controller (δεν είχα τίποτα το συνδεδεμένο). Ο υπολογιστής μετά το σχετικό τσαφ έκλεισε μόνος του. Μέχρι να καταλάβω τι γινόταν τον άνοιγα και τον έκλεινα από το power button του case και τότε δούλευε η διαδικασία. Υπάρχει περίπτωση να φταίει το καινούριο Μ/Β που δεν στέλνει την εντολή στο τροφοδοτικό; Έχω την υποψία ότι αυτό με το οποίο μου το αντικατέστησαν δεν είναι πολύ σόι (αν κρίνω την φασαρία που έκανα για να μου το αντικαταστήσουν). 'Όπως και να έχει με βλέπω για format σήμερα το βράδυ και επανεγκατάσταση τα windows. . Τουλάχιστον να λύσω αυτό το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Posted September 8, 2004 #7 Share Posted September 8, 2004 Καλυτερα αλλαξε τροφοδοτικο ισως αυτο να σου εκαψε τη μητρικη για λογο....αγνωστο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lodar Posted September 10, 2004 Author #8 Share Posted September 10, 2004 Windows ΟΚ μετά το format (αλοίμονο). Δεν έχω λείσει ακόμα το πρόβλημα με το τροφοδοτικό. Ίσως το σαββατοκύριακο να πάρω από κανα φίλο και να δοκιμάσω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nickman Posted September 15, 2004 #9 Share Posted September 15, 2004 Υπόψην οτι η αγορά ενός καλού τροφοδοτικού θεωρείται επένδυση για τον υπολογιστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaNd Posted September 15, 2004 #10 Share Posted September 15, 2004 Εχεις δοκιμασει να τον στησεις χωρις το κουτι? Μηπως τυχον κανει βραχυκλωμα το κουτι.. Εμενα μεχρι κ error στη RAM εβγαζε για αυτο τον λογο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lodar Posted September 17, 2004 Author #11 Share Posted September 17, 2004 Δυστυχώς είχα πολύ δουλειά και δεν έκανα άλλες δοκιμές. Τροφοδοτικό δεν έχω βρει ακόμα. Έχει κανείς να προτείνει τίποτα με περίπου 100? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Posted September 19, 2004 #12 Share Posted September 19, 2004 Τagan 480W... Link to comment Share on other sites More sharing options...
davisorle Posted September 22, 2004 #13 Share Posted September 22, 2004 Κοιτα μπορει να ειναι το τροφοδοτικο αλλα... ΤΟ γεγονος οτι καμια φορα λες σε πεταει σε μπλε οθονη μου μυριζει ****ed up new motherboard! Αν δεν βρεις ακρι πριν χαλασεις τα λεφτα σου παρε τηλεφονο την εταιρια και πες οτι το motherboard που σου εδοσαν ειναι μουφα! ΑΠΕΤΗΣΕ ΤΟ! goodmorning from USA CA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lodar Posted September 23, 2004 Author #14 Share Posted September 23, 2004 Λοιπόν αξιώθηκα και βρήκα άλλο τροφοδοτικό για να δοκιμάσω. Το αποτέλεσμα και πάλι είναι ότι ξεκινάει μόνος του. ’ρα σωστά να υποθέσω ότι φταίει το m/b? Και λίγη ιστορία για να μου πείτε εάν έχω δίκιο ή όχι. Το m/b το αγόρασα από γνωστό μαγαζί στη Στουρνάρη πέρυσι το Σεπτέμβριο. Μέχρι τον Ιούλιο όλα καλά. Το m/b καίει το firewire controller ενώ δεν είχα τίποτα επάνω και δούλευα στο word. Το πάω πίσω αφού είναι στην εγγύηση και περιμένω 2 βδομάδες. Μετά από αλλεπάληλα τηλεφωνήματα και χωρίς να με ειδοποιήσουν (όπως όφειλαν) μου λένε να περάσω πίσω από το μαγαζί να το παραλάβω. Φτάνοντας όμως μου ανακοινώνουν ότι η συγκεκριμένη βλάβη είναι εκτός εγγύησης, χωρία καμία άλλη δικαιολογία. Όσο πιο ψύχραιμα μπορούσα ζήτησα να μου δοθεί γραπτώς που στην εγγύηση αναγράφεται ότι η συγκεκριμένη βλάβη δεν καλύπτεται, και αρνήθηκα να παραλάβω το m/b. Οι κύριοι, ευγενέστατα δεν μπορώ να πω, δέχθηκαν να το κρατήσουν και να το ξαναστείλουν στην InfoQuest (επισήμως αντιπρόσωπος) και να δούμε τι θα γίνει. Πράγματι μετά από μία μέρα και μετά από επικοινωνία μου είπαν να περάσω από το κατάστημα και να παραλάβω καινούριο m/b ίδιο ακριβώς με το προηγούμενο., που πράγματι παρέλαβα και είναι αυτό που τώρα έχει το πρόβλημα. Το m/b που παρέλαβα ήταν από το υποκατάστημα με τα stock και τα ελαττωματικά που διατηρεί το μαγαζί της Στουρνάρη. Στο κουτί του και όπως με διαβεβαίωσαν απόλυτα λειτουργικό. Όμως το κουτί αναγράφει τιμή 16, και αρχίζω να υποψιάζομαι πως για να με ξεφορτωθούν μου έδωσαν μεν καινούριο m/b αλλά ελαττωματικό ως προς το άνοιξε κλείσε του υπολογιστή. Θέλω τις γνώμες σας πριν αρχίζω να κατεβάζω καντήλια δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
davisorle Posted September 23, 2004 #15 Share Posted September 23, 2004 Οντως πιστεβω οτι σε δουλεβουν... Εγω θα επερνα τηλεφωνο και θα αρχιζα τα καντιλια... Κοιταξε να το κανεις οσο πιο γρηγορα για να μην στην ποθνε και πες.. Το ****μενο το m/b που μου δωσατε μου εκαπσε το τροφοδωτικο 2-3 φορες και απαιτω να μου το αντικαταστισετε επιγωντος... Τι καραγκιοζιλικια ειναι αυτα ρε? Μου λειπει η Ελλαδα αλλα οσο αφορα τα μαγαζια.. Ειμαστε για τα κλαματα... Εδω αν σπασεις κατι και το πας πισω θα σου πουν και συγνωμη και θα σου δωσουν τα λεφτα πισω! Λοιπον τρεχα να το αλλαξεις γιατι οπως ειπα και νωριτερα και δεν με ακουσες ΗΤΑΝ το m/b και μην χαλας αλλα λεφτα... Ελπιζω το m/b να μην επιρεασε με τις τασεις και τιποτα αλλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ft3d Posted September 25, 2004 #16 Share Posted September 25, 2004 κανε ενα απλο τεστακι ξηλωσε τo reset και ριχτο στην θεση του power να δεις μηπως φταει το κουμπακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Posted September 25, 2004 #17 Share Posted September 25, 2004 Επειδή πιστεύω οτι η Gigabyte είναι πολύ σοβαρή εταιρεία και εχω λόγους να το λέω αυτό, ενω ο αντιπρόσωπος είναι κάτι άλλο που δεν θέλω να αρχίσω τώρα να το λέω άλλωστε το έχω γράψει και σε έντυπο του είδους........ αν δεν βρείς άκρη με τίποτα τότε στείλε επιστολή email στην Gigabyte, μέχρι που θα σου στείλουν καινούργιο mobo, μην γελάσεις καθόλου εμένα μου έστειλαν 3 πράγματα μέχρι τώρα τσάμπα (ούτε μεταφορικά δεν πλήρωσα) μαζί με τις χίλιες συγνώμες τους. Μπορεί να καθυστερήσουν λίγο να σου απαντήσουν αλλά μπορεί κάτι να βγεί, χαρακτηριστικά θα σου πώ οτι αγόρασα 2 mobo και δεν είχαν το surround kit μέσα, σωστά δεν το είχαν γιατί ήταν optional και δεν το είχα προσέξει, πήρα λοιπόν τον αντιπρόσωπο για να αγοράσω 2 τέτοια αλλά δεν βρήκα άκρη, έστειλα λοιπόν ενα email στην gigabyte και τους είπα το πρόβλημα, μετά 5 μέρες μου απήντησαν οτι θα έπρεπε να με είχε εξυπηρετήσει ο αντιπρόσωπος ως ώφειλε αλλά μου ζητούσαν συγγνώμη και θα αντιμετώπιζαν το πρόβλημά μου. Μετά απο δέκα μέρες είχα δέμα εξωτερικού με 3 κομμάτια μέσα, 2 για να τα βάλω και ενα για να έχω ρεζερβα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos007 Posted September 25, 2004 #18 Share Posted September 25, 2004 Φιλε μην το αφησεις ετσι. Συμφωνω να γραψεις στην gigabyte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.