fatalara Ιούνιος 28, 2014 #661 Ιούνιος 28, 2014 Αχαχαααααααα έλιωσα στο γέλιο..... Και θελετε να ερθω να παιξω με εσας? να παταω τα φρενα και να μου φευγει πισω η καρεκλα και να φαω οχι 20 αλλα 200
PolomanGR Ιούνιος 28, 2014 #662 Ιούνιος 28, 2014 Ειδα οτι το εχει το steam στα 18 € και σκεφτομαι να το παρω,αυτο που με προβληματιζει ειναι ο χρονος που χρειαζεται για να καταφερεις να παιξεις.Εχω παιξει αρκετα sim-racing παιχνιδια,και αυτο που με κουραζει παντα ειναι οτι για να βελτιωσεις χρονο(και να σε βολεύει το αμάξι) πρεπει να κανεις πολλες ρυθμισεις,πολλες απο τις οποιες ειναι εξωπραγματικες (υπερβολικα χαμηλα ride height-camper κτλ),(οπως και οι ρυθμισεις στην τιμονιερα που με κουραζουν μεχρι να βρω αυτες που θα με βολεψουν,αλλα αυτες ειναι μια φορα,και ειναι θεμα προτίμησης).Η ερωτηση που εχω σε αυτους που παιζουν,θα μπορω να μπαινω να οδηγαω μια ωρίτσα προσπαθοντας να βελτιώσω την οδηγηση μου,ή το setup μου;Θα παρω πολυ σιγουρα το pcars οταν βγει,μεχρι τοτε ομως θαθελα να ξεσκονισω λιγο την G27 μου.
djkostas Ιούνιος 28, 2014 #663 Ιούνιος 28, 2014 (edited) Ειδα οτι το εχει το steam στα 18 € και σκεφτομαι να το παρω,αυτο που με προβληματιζει ειναι ο χρονος που χρειαζεται για να καταφερεις να παιξεις.Εχω παιξει αρκετα sim-racing παιχνιδια,και αυτο που με κουραζει παντα ειναι οτι για να βελτιωσεις χρονο(και να σε βολεύει το αμάξι) πρεπει να κανεις πολλες ρυθμισεις,πολλες απο τις οποιες ειναι εξωπραγματικες (υπερβολικα χαμηλα ride height-camper κτλ),(οπως και οι ρυθμισεις στην τιμονιερα που με κουραζουν μεχρι να βρω αυτες που θα με βολεψουν,αλλα αυτες ειναι μια φορα,και ειναι θεμα προτίμησης).Η ερωτηση που εχω σε αυτους που παιζουν,θα μπορω να μπαινω να οδηγαω μια ωρίτσα προσπαθοντας να βελτιώσω την οδηγηση μου,ή το setup μου;Θα παρω πολυ σιγουρα το pcars οταν βγει,μεχρι τοτε ομως θαθελα να ξεσκονισω λιγο την G27 μου.Δεν ξέρω αν τελικά το πήρες, αλλά όσον αφορά την ερώτηση σου:ΤΟ AC είναι από τα λίγα sims που μπορείς να ευχαριστηθείς οδήγηση, είτε απλά κάνεις βόλτα είτε κινείσαι πάνω από το όριο. Η συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι ρεαλιστικότατη σε όποια ταχύτητα κι αν κινείσαι!Τώρα όσον αφορά τις ρυθμίσεις του setup, δυστυχώς ναι, έτσι είναι στην πραγματικότητα, έτσι είναι και στο AC.Πρέπει να βρείς τις τέλειες ρυθμίσεις για να κάνεις τον τέλειο χρόνο, υποθέτοντας πως έχεις ήδη τελειοποιήσει την οδήγηση σου!Το καλό είναι πως δεν υπάρχουν εξωπραγματικές ρυθμίσεις που σε κάνουν alien και αν βρείς κάποια, την αναφέρεις και θα την φτιάξουν. (έχει συμβεί) Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 28, 2014 από djkostas
Maximvs Ιούνιος 28, 2014 #664 Ιούνιος 28, 2014 Εγω παντως το πηρα σημερα 17,50€...Πιστευω οτι ειναι τρομερη τιμη...
akis_z80 Ιούνιος 28, 2014 #665 Ιούνιος 28, 2014 Άντε παιδιά.. Στα 17,5ε για άλλες 19 ώρες. Just do it!
PolomanGR Ιούνιος 29, 2014 #666 Ιούνιος 29, 2014 Το πηρα τελικα,επαιξα λιγο.Πολυ καλο.Αν μπορει καποιος να στειλει settings για G27 να εχω μια βαση,εψαξα λιγο αλλα βρηκα 3-4 διαφορετικες προτασεις,ολες απο παλιες εκδοσεις.
akis_z80 Ιούνιος 29, 2014 #667 Ιούνιος 29, 2014 Το πηρα τελικα,επαιξα λιγο.Πολυ καλο.Αν μπορει καποιος να στειλει settings για G27 να εχω μια βαση,εψαξα λιγο αλλα βρηκα 3-4 διαφορετικες προτασεις,ολες απο παλιες εκδοσεις.My SettingsΑπλά το Gain να το βάλεις 65-75%. Με 80% πλέον υπάρχει πολύ clipping σε αρκετά αυτοκίνητα.
liakjim Ιούνιος 29, 2014 #668 Ιούνιος 29, 2014 Μετα απο άπειρες δοκιμές έχω καταλήξει σε : Logitech G27 : Global Profile 101 | 100 | 100 | 0 | 900 , In game : Gain 65% | Filter 0% | Damp 0% | Kerb 20% | Road 20% | Slip 20% | Gamma 1.00 | Filter 0.00 | Speed 0.00 | Brake gamma 1.30
akis_z80 Ιούνιος 29, 2014 #669 Ιούνιος 29, 2014 kerb - road - slip είναι canned (κονσέρβα) εφέ και αν τα απενεργοποιήσεις θα έχεις λιγότερα τριξίματα χωρίς να χάσεις καθόλου σε αίσθηση!
PolomanGR Ιούνιος 29, 2014 #670 Ιούνιος 29, 2014 Το gain οπου και να το βαλω σε καποια αυτοκινητα (GT3 ειδικα) στην ευθεια "τρεμει" το τιμονι,αυτο εννοεις clipping?Εντομεταξυ εχω αρχισει να ψηνομαι για αναβάθμιση τιμονιερας,οταν πηρα την g27 δεν οδηγουσα irl και ηταν κομπλε,αλλα τωρα το τιμονι μου φαινεται μικρο και δεν με βολευει καθολου οταν το στρίβω πανω απο 180°.3
liakjim Ιούνιος 29, 2014 #671 Ιούνιος 29, 2014 (edited) kerb - road - slip είναι canned (κονσέρβα) εφέ και αν τα απενεργοποιήσεις θα έχεις λιγότερα τριξίματα χωρίς να χάσεις καθόλου σε αίσθηση!Μπορεί , αλλά μου αρέσουν λόγω του immersion ενώ δεν έχω τριξιματα .Μόλις είδα ότι πόσταρα παλιά settings. Τα τωρινά είναι :Logitech G27 : Global Profile 101 | 100 | 100 | 0 | 900 , In game : Gain 65% | Filter 1% | Damp 1% | Kerb 30% | Road 30% | Slip 10% | Gamma 1.00 | Filter 0.00 | Speed 0.00 | Brake gamma 1.30 Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 29, 2014 από liakjim
djkostas Ιούνιος 29, 2014 #672 Ιούνιος 29, 2014 Αυτό με τα canned effects είναι ΠΟΛΥ μεγάλη συζήτηση!!Ισχύει το ότι είναι 'ψεύτικα' αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι ρεαλιστικά.Καλώς ή κακώς το FFB του AC περνά στο τιμόνι μόνο τις δυνάμεις που τείνουν να το περιστρέψουν.Αυτό είναι καλό από άποψη χειρισμού αλλά ταυτόχρονα σημαίνει πως χάνεις την όποια αίσθηση δονήσεων του αυτοκινήτου (κυρίως κατά τον κάθετο άξονα), που ως simracers έχουμε μόνο το τιμόνι για να τις αισθανθούμε.Αυτό ακριβώς έρχονται να συμπληρώσουν αυτά τα εφφέ και με αρκετή επιτυχία θα 'λεγα!Εγώ τα έχω στο 30/25/25.Επίσης όσοι έχετε πολύ δυνατά τριξίματα, σε σημείο να φοβάσαι ότι θα χαλάσουν την τιμονιέρα, δοκιμάστε να ανεβάσετε λίγο το filter. (5-10%)
akis_z80 Ιούνιος 29, 2014 #673 Ιούνιος 29, 2014 Οι ανωμαλίες του δρόμου και το χτύπημα από τα kerbs περνάνε από το ffb ακόμα και με τα συγκεκριμένα settings στο 0. Το έχετε δοκιμάσει; Μέχρι πολύ πρόσφατα έτρεχα με αυτά on, αλλά όταν τα απενεργοποίησα αισθάνθηκα το feedback να γίνεται πιο ποιοτικό χωρίς να χάνεται κάτι σε αίσθηση! Try it! (εκεί εγώ, επιμένω!!!)
liakjim Ιούνιος 29, 2014 #674 Ιούνιος 29, 2014 Ναι περνάνε. Αλλά το kerb , περνάει σαν bump ενώ με το effect σαν kerb, δλδ οι εγκάρσιες μικρές ανωμαλίες μόνο με το effect φαίνονται.
djkostas Ιούνιος 30, 2014 #675 Ιούνιος 30, 2014 Και ναι και όχι. Κάποιες ανωμαλίες και kerbs περνάνε χωρίς τα εφφέ γιατί πολύ απλά, ανάλογα την μορφή τους και τη γωνία που τα πατάς στρίβουν το τιμόνι, έστω και ελάχιστα. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε έχει οδηγήσει πάνω από 5 λεπτά σε ελληνικούς δρόμους! :tongue::tongue: Τρανό παράδειγμα των παραπάνω (ingame) είναι τα kerbs στις 2 Lesmos της Monza που και 0 εφφέ να έχεις, ξεχαρβαλώνουν την τιμονιέρα ενώ πχ στο Silverstone ό,τι και να κάνεις είναι σα να πατάς βελούδο!! Να υπενθυμίσω πως το ότι ο Steffano τα ονόμασε canned effects, δεν σημαίνει πως δεν είναι ρεαλιστικά!! Εγώ τα βάζω χαμηλά, ίσα ίσα να ξέρω πότε πατάω σε δρόμο και πότε σε kerbs.
akis_z80 Ιούνιος 30, 2014 #676 Ιούνιος 30, 2014 Παίρνουμε σαν δεδομένο ότι όλα τα kerbs στο AC είναι 3d (laserscanned). Υπάρχουν κάποια όπως του Silverstone που έχουν μικρά σκαλοπάτια και κάποια που είναι κανονικά λούκια όπως της Monza. Και στις 2 περιπτώσεις νιώθεις σωστά το feedback, δηλαδή την πρώτη λίγο και στη δεύτερη πάρα πολύ. Χρησιμοποιώντας το kerb effect, αυτό που γίνεται είναι να τραντάζεται το τιμόνι επειδή πατάς σε επιφάνεια που είναι tagged ως kerb ακόμα και αν αυτή είναι εντελώς λεία. Είναι immersion να κουνιέται πέρα δώθε το τιμόνι σε αυτή την περίπτωση;
djkostas Ιούνιος 30, 2014 #677 Ιούνιος 30, 2014 [MENTION=29381]akis_z80[/MENTION] lol το τελευταίο σου επιχείρημα παραλίγο να με πείσει! :...: Αλλά παίρνοντας ως δεδομένο ότι μιλάμε για πίστες της KS και όχι κάποιο (cr@ppy) mod, tagged ως kerbs είναι μόνο τα kerbs και όχι το astroturf ή οτιδήποτε άλλο. Το πρόβλημα είναι αυτό που περιέγραψα στο πρώτο (σχετικό) πόστ, το ότι δηλαδή στο τιμόνι περνάνε μόνο δυνάμεις που τείνουν να το στρέψουν, και ΚΑΜΙΑ από τις κάθετες δυνάμεις/δονήσεις. Άρα καταλήγουμε στο προφανές () πως είναι θέμα προσωπικής προτίμησης, αν θέλεις να έχεις μόνο όσα θα αισθανόσουν μόνο στο τιμόνι ή αν θέλεις η τιμονιέρα σου να προσομοιώνει λίγο και τις δονήσεις που θα αισθανόσουν στο κάθισμα. ΥΓ. Πρέπει να το σκεφτώ λίγο ακόμα, αλλά μάλλον βγάλαμε ένα suggestion από αυτή την συζήτηση!
liakjim Ιούνιος 30, 2014 #678 Ιούνιος 30, 2014 Ακη ναι ειναι , γιατί κ στην πραγματικότητα θα το ένιωθες σαν ραβδωτο. Πάντα IMO
fatalara Ιούνιος 30, 2014 #679 Ιούνιος 30, 2014 Σε ερώτηση ενος τυπου στο forum η Kunos εχει πει οτι στην πραγματικότητα η μονες δονήσεις που περνάνε στο τιμόνι ειναι αυτες του μπλοκαρίσματος και οι δυνάμεις που προκαλούν αλλαγή κατεύθυνσης. Αν σου περνάει οτιδήποτε αλλο στο τιμόνι π.χ πέρασμα πάνω απο kerb, εχει πρόβλημα η γεωμετρία της ανάρτησης.
akis_z80 Ιούνιος 30, 2014 #680 Ιούνιος 30, 2014 [MENTION=21984]fatalara[/MENTION] δεκτόν. Δεν είναι λογικό να επηρεάζεται η ανάρτηση και η κατεύθυνση του αυτοκινήτου όταν αυτό περνάει πάνω από σκαλοπάτια και μάλιστα με τους τροχούς στριμμένους;
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now