Jump to content


android programming PC


tavliban

Recommended Posts

Κύριοι χαίρεται...

την έπιασε την κοπέλα μου λοιπόν να αρχίσει να προγραμματίζει σε android και βάλθηκε να φτιάξει ένα πρόγραμμα στο laptop της και ήταν αργό όσο δεν πάει...Όταν έτρεξε ένα Hello World πρόγραμμα, το eclipse για να το κάνει compile, run, simulate Κλπ, έκανε 5 λεπτά...προγραμματισμός έτσι δεν γίνεται...

Οπότε μου ανάθεσε να της φτιάξω ένα pc... Βασικά έχω ψίλοκαταλήξει αλλά επειδή από Budget θέλω να της φτιάξω ότι πιο καλό και φτηνό (γιατί πρέπει να πάρει μια σοβαρή οθόνη) μια εξτρά γνώμη χρειάζεται.

cpu: PROCESSOR :: AMD FX 6300 3.5 GHz Six Core Socket AM3+ 95W Box (FD6300WMHKBOX) - Visionstudio.gr

mb: MOTHERBOARD :: Asrock Socket AM3+ 880GM-LE FX Vga GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

ram: MEMORY :: Corsair XMS3 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (CMX8GX3M2A1600C9) (Kit 2 x 4096) - Visionstudio.gr

psu: PSU :: Corsair Power Supply 430W ATX 24 pin CX 430M CP-9020058-EU Active-PFC Retail - Visionstudio.gr

case: CASE :: Loop LP-220106 Mini Tower no PSU Black - Visionstudio.gr

cooler: COOLER :: Cpu Cooler Artic Freezer 64 PRO for AMD Socket 754 / 939 / AM2 / AM2+ / AM3 / AM3+ / FM1 - Visionstudio.gr

ssd: HDD :: OCZ 60GB Vertex III VTX3-25SAT3-60G Solid State Drive SATA III SSD 2.5'' - Visionstudio.gr

συνολο ~ 428€

Ερωτήσεις

1. Πρέπει η Mb Να έχει το τελευταίο των τελευταίων Bios για να παίξει ο 6300. Θα μπορέσει το μαγαζί (όποιο μαγαζί το visionstudio το διάλεξα στην τύχη) να μου το βάλει και να μου το στείλει; Το έχει κάνει κανείς σας;

2. Θα παίζει η ενσωματομένη gpu ή θα έχω κάνα θέμα;

3. Φτάνει το psu αν θελήσω να τον overclockάρω τον 6300 (στα 3,8 ας πούμε)? Επίσης η mb σηκώνει oc ή θα την πάρω στα χέρια?

4. Θα είναι κομπλέ για προγραμματισμό ή πρέπει να το ανεβάσω λίγο σε 8320 και 3770?)

ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Για το 1, αν το παραγγείλεις συναρμολογημένο θα το κάνουν. Αν όχι, δε νομίζω ότι θα αναλάβουν ευθύνη να σου αναβαθμίσουν bios σε σφραγισμένο κομμάτι...

Υ.Γ. Τι laptop είχε η κοπελιά και έκανε 5 λεπτά για ένα hello world ?

Link to comment
Share on other sites

το τελευταιο βιος θελει!Μια χαρα ειναι το pc αλλα μην περιμενεις και πολυ τρελο overclock, θα το σηκωσει παντος.Οσο για την καρτα θα παιζει αλλα δεν θα τρελαθεις....

Σε Α10 δεν σου κανει να πας???να μπορεις να βλεπεις και καμια τανια της προκοπης!

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=1066]gdp77[/MENTION]

έχει αυτό το laptop

[ame=http://www.amazon.co.uk/Sony-VAIO-Series-VGN-FW21E-Widescreen/dp/B001KSCHHU]Sony VAIO FW Series VGN-FW21E - Core 2 Duo P8400 / 2.26 GHz - Centrino 2 - RAM 4 GB - HDD 320 GB - DVD±RW (±R DL) / DVD-RAM / BD-ROM - Mobility Radeon HD 3470 - Gigabit Ethernet - WLAN : 802.11 a/b/g/n (draft), Bluetooth 2.1 EDR - Vista Home Premium [/ame]

σκεφτόμουν και την λύση να του κοτσάρω έναν SSD, αλλά ψάχνοντας το bios δεν είδα κάπου να ρυθμίζεις το AHCI. Τώρα που το σκέφτομαι πρέπει να δω την registry να δω αν παίζει AHCI το laptop μήπως και το στρώσουμε και δεν χρειαστεί καμιά αγορά... Αλλά φτάνει αυτό το laptopaki? Γιατί έχει σκοπό να ασχοληθεί και με γραφικά και τέτοια...

[MENTION=7941]Μοκου[/MENTION]

Σε Α10 το σκεφτόμουν, αλλά η επεξεργαστική ισχύς του 6300 τον πατάει κάτω, και επειδή το pcaki θα είναι αποκλειστικά για προγραμματισμό, η onboard θα κάνει την δουλειά της μια χαρά. Η άλλη χρήση του pc θα είναι να στηθεί (πιο μετά) κάνα Linux και να στήσω κάναν apache server, sql server κλπ. Εκτός βέβαια εάν έχουν τον ακριβώς ίδιο πυρήνα ο 6300 με τον Α10 οπότε θα σκεφτώ ένα revision του build (δηλαδή αν ο 6300 ήταν με 2 module, θα είχε τις ίδιες επιδόσεις με τoν A10?).

Link to comment
Share on other sites

Κάπου αλλού έχει θέμα το λάπτοπ. Έκανα develop σε ένα netbook με Atom 1.6GHz και σε ένα σταθερό με Athlon XP-M@2.4GHz & 2GB RAM για καιρό, και δεν είχα ουδέποτε τέτοιες καθυστερήσεις. Αυτό που μάλλον σου τρώει άπειρους πόρους και καθυστερεί είναι ο Android emulator, ο οποίος αν έχεις οποιοδήποτε κινητό με Android δεν έχεις λόγο να τον χρησιμοποιήσεις, άντε για να κάνεις build σε άλλη έκδοση που και που.

Για να επιταχυνεις τον emulator έχεις 2 (αλληλοαποκλειόμενες) επιλογές:

1) Ενεργοποιείς το snapshot στον emulator μέσω του AVD manager. Ως αποτέλεσμα δεν κάνει εκκίνηση ο emu πάντα από την αρχή αλλά έχει κρατήσει to state και είναι σαν να κάνεις hibernate ένα πραγμα. Ξεκινάει σε χρόνο dt, δεν τον κλείνεις όσο δουλεύεις και απλά κάνεις run σε αυτόν και ανεβαίνει αυτόματα η καινούρια έκδοση.

2) Ενεργοποιείς το Use host GPU, το οποίο έχει ελάχιστες απαιτήσεις και μεταφέρει όλο το φόρτο των γραφικών στην gpu. OpenGL να έχει η κάρτα και είσαι κομπλέ. Εξακολουθεί να ισχύει να μην κλείνεις τον emu αφού ξεκινήσει για να μη χάνεις χρόνο.

Αν τελικά φτιάξεις καινούριο σύστημα, θα σου πρότεινα να πας σε κάτι προς Intel, καθώς μπορείς να κατεβάσεις Intel x86 images για τον emulator, τα οποία γίνονται αυτόματα hardware-accelerated ανάλογα τι επεκτάσεις υποστηρίζει ο επεξεργαστής σου.

Τοπ λύση για μένα είναι να πάρεις ένα μέτριο κίνητο με Android να κάνεις τη δουλειά σου, ειδικά στο debugging για να βλέπεις μεταβλητές κτλ, ο emu δε νομίζω να το φτάσει ποτέ σε ταχύτητα.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα ο Α10 ειναι καθαρα 4cores, ενω ο 6300 ειναι 3modules-6threats αλλα ειναι μες το cpu.Να μου πεις εχε πυρινες να δουλευεις πιο καλα, το μονο kako ειναι η 880δεν θα ειναι τοσο αναβαθμησηση οσο η fm2.Εαν σου αρκει η 4210 onboard για την δουλεια τοτε οκ.Εαν εχεις 64bit ή ανοιχτου κωδικα τρεχουν πολυ καλυτερα τα amd cpu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

τελικά η κοπέλα μου αποφάσισε να πάρει και κάτι καλό, οπότε προχώρησε στην παρακάτω λύση (ήθελε να είναι όσο πιο μικρό σε μέγεθος γίνεται, οπότε ισχύς σε cpu πηγαίναμε μόνο σε intel)

DELL 2713HM

Intel 3570

MSI B75IA-E33 G3 S1155 B75 MITX

Kingston 8GB 1600Mhz

SAmsung 840 120gb

ASUS ATI 5450

Coolermaster ELITE 120 advanced

(ζηλεύω την οθόνη :p)

Ευχαριστώ για τα σχόλια σας

Link to comment
Share on other sites

την κάρτα την μελέτησα...

ASUS - EAH5450 SILENT/DI/512MD2(LP)

υποστηρίζει 2560Χ1440 από την DVI... Οπότε no problems. Και αυτό αναγκαστικά γιατί δεν έχει η μητρική DP. Άμα είχε, έπρεπε να σκάσει 200ευρό για μητρική (ASUS Z77 ITX deluxe).

Κουτάκι αναγκαστικά εκεί, γιατί ήθελε ότι πιο μικρό γινότανε...

*edit η gpu είναι 1GB...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.