Jump to content



Nvidia GTX Titan: εντυπώσεις/μετρήσεις/απορίες/overclocking/issues κοκ


Recommended Posts

POWER TARGET

αν ανεβασεις απο Precision στρωνει λιγο η @@|?|

Οι ρυθμισεις ειναι στο πρώτο ποστ, Power 106% σε ολα τα τεστ.

Τι να στρωσει, εδω χτυπαει και 108% max, το θεμα ειναι αν ειναι πλεον πραγματικό ή όχι, λολ...

ΥΓ: απο οτι καταλαβαινεις δεν χαλιεμαι και με το 1Ghz μινιμουμ out of the box χωρις καν OC, lol, απλα υποψιαζομαι οντως bug στον υπολογισμο power... ;)

Έγινε επεξεργασία από Freedom
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 612
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κανενα προβλημα απο την δικη μου μερια, εδω παίζεται ακομα και αν θα κατορθώσω να παιξω κανενα game πριν το Πασχα...οταν με το καλο βγουν οι νεοι drivers, θα κανω ακριβως τα ιδια τεστς για να επιβεβαιωσω συμπεριφορα και να ξεκινησω το OC. Σε πρωτη φάση με μαμά ρευμα. ;)

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν δοκιμαζεις να ανεβασεις τον ανεμιστήρα; Είμαι απο κινητό κ ίσως να μην είδα καλά αλλά στους 80 βαθμούς έχεις 60% φαν;

Μπορείς να κανεις ενα τεστ με 100% φαν; να δουμε θερμοκρασίες και πιθανό throttling;

Πιστεύω θα παίζεις στους 60C μετα και ίσως γλιτωσεις drops.

Sent from my Nexus 4

Έγινε επεξεργασία από Vagosman
Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν δοκιμαζεις να ανεβασεις τον ανεμιστήρα; Είμαι απο κινητό κ ίσως να μην είδα καλά αλλά στους 80 βαθμούς έχεις 60% φαν;

Μπορείς να κανεις ενα τεστ με 100% φαν; να δουμε θερμοκρασίες και πιθανό throttling;

Πιστεύω θα παίζεις στους 60C μετα και ίσως γλιτωσεις drops.

Δεδομένου οτι στους 85C ειναι το Temp target τους οποιους δεν τους εχει αγγιξει και ποτε και σε κανενα τεστ μεχρι τώρα, τι περιμενεις να αλλάξει στο "μη εξηγησιμο" - μικρο αλλα υπαρκτό- θροτλ? ;)

Αν κρινω απο αλλες αναφορες στο νετ και απο παιδια που τις εχουν σε νερο στους 40C μαξ, αυτο το φαινονενο δεν φαινεται να σχετιζεται με την θερμοκρασια (ενα προς ενα τουλαχιστον). ;)

Αν ναι ξεχασα , το φαν παει μεχρι το 85%.

Link to comment
Share on other sites

με το TDP Target @ 106%, αν βαράς 108% ( έστω και λανθασμένα reported από τον driver ) λογικό είναι να κάνει κάποιες στιγμές throttle ( downclock )

Μαζι σου και αυτο λεω απο την αρχή Μπιλ. Δεν μπορω να βγάλω προσωπικά αλλο συμπερασμα απο τις γραφικες... ;)

EDIT: και ελπίζω και οι υπολοιποι συμφορουμιτες να εχουν ηδη παρατηρησει οτι στις μονες λουπες/τεστς που εμφανιζεται το συγκεκριμενο φαινομενοι είναι σε αυτές που αναφέρεται max Power μεγαλύτερο του 106% (107% 3dmark2013 Test 1, 108% 3dMark2011 Test 1 και Test 2), μεχρι στιγμης τουλαχιστον αυτο φαινεται να ειναι το πατερν. ;)

Έγινε επεξεργασία από Freedom
Link to comment
Share on other sites

Power management εχουν χαλια το παραδεχθηκαν ψιλο.Εδω ατομα εχουν throttle σε περιπτωση που κανει αποτομα kick in η ανεμιστηρα με custom fan profile τι να λεμε τωρα.Βεβαια θα μπορουσανα να βγαλουν ενα firmware αλλα πανε οι παλιες καλες εποχες...

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα ελεγα οτι είναι θέμα "χαλια Power Management", ισα ισα τόσο το Power όσο και το Temp management θεωρητικα (παρακολουθώντας τις αντιστοιχες τιμες) φαινεται να κάνει αυτο που πρέπει (οκ, στην δικη μου περιπτωση, δεν γενικευω σε καμια περίπτωση).

Ομως, όσο το σκέφτομαι σίγουρα οι τιμες Power πρέπει είναι off, το θέμα ειναι οτι είναι ανάλογα την κάρτα, υπαρχουν αναφορες στο ιντερνετ ακομα και για κάρτες που δεν ξεπερνάνε ποτε τα 9Χ% Power που ρίχνουν συχνοτητα ενω προφανως η θερμοκρασια δεν πλησιαζει καν στο Temp target που έχουν ορισει οι χρήστες και ενω το Power target το εχουν απο την αρχή στα 106%.

Σκεφτομουν σημερα το εξής...

Παρόλο που φαίνεται να είμαι απο τους τυχερούς, ακόμα και στην δική μου περίπτωση υπάρχει ξεκάθαρα ένα παραδοξο ώς προς την ενδειξη Power.

Εχουμε μια καρτα η οποια δεν έχει ξεπερασει ποτέ τα 1.15V, ασχετως αν δουλευει out of the box στα 1058Mhz.

Απο τις παρατηρησεις που έκανα οταν ετρεχαν τα τεστς δεν ειδα ποτε πανω απο 330W στην πριζα. 40W ηταν το συστημα idle χωρις καμια καρτα γραφικών, 14W στην πριζα η διαφορά idle οταν μπηκε η Titan επανω.

Ας κανουμε μερικους εξαιρετικά χοντροκομμένους υπολογισμους στο πολυυυυυ περίπου.

Το ονομαστικό TDP της Titan είναι 250W (τωρα θα μου πεις για ποιο ακριβώς κομματι μιλας, με τι boost και τι ταση, σωστός αλλα ας αφήσουμε την υπόθεση χοντροκομμενη).

330W-40W=290W κατα την διάρκεια των τεστς, στην πριζα παντα. Προφανως εκεινη την στιγμή καταναλώνει και η cpu/mobo που προφανως δεν ειναι idle. Με τον 2600Κ στα 3.4Ghz και 1.058V μαξιμουμ θα αμφέβαλλα αν κατα την διάρκεια αυτων των τεστς καταναλώνει 40W στην πρίζα επιπλέον απο μόνος του (ειπαμε, δεν μιλαμε για Linx AVX ούτε Prime). Ας αφαιρεσουμε και αυτά να δουμε τι μένει για την κάρτα.

290W-40W=250W στην πρίζα.

Αν υποθέσουμε οτι στα 330W στην πρίζα (ναι ναι ξερω, ξεκιναμε αναποδά αλλα...) το ΑΧ850 έχει αποδοση 85% σε αυτή την περιοχή τότε απο τα 250W στην πρίζα για την Titan μένουν (ναι ΠΟΛΥ χοντρολομμενα, ειπαμε υποθεσεις) 213W "πραγματικά".

Downclock στα 213W "πραγματικά", ενώ έχω θέσει το Power target στο 106% δηλαδή στα 265W σημαίνει λάθος ενδειξη και όσο και χοντροκομμενες να είναι οι υποθεσεις που εχω κάνει, δεν μπορω να βγάλω άλλο συμπέρασμα.

Να πούμε οτι το υπολοιπο συστημα κατα την διαρκεια των τεστς δεν καταναλώνει τίποτα περισσοτερο απο οτι ειναι idle? (το οποιο προφανως ειναι ΑΚΥΡΟ αλλα για να δουμε που θα μας βγάλει και αυτο ;) ) Κανενα προβλημα.

330W το συνολικό peak στην πρίζα κατα την διαρκεια των τεστς μείον τα 40W ολου του υπολοιπου συστηματος πλην της Titan όταν ειναι idle μας κάνουν αισίως 290W στην πρίζα και καλά για την Titan.

Να πουμε παλι οτι μιλαμε για 85% αποδοση του τροφοδοτικου στην συγκεκριμένη περιοχη, βγαίνουν πάλι 247W "πραγματικό" power για την Titan.

Πάλι μεγάλη διαφορά των 247W απο τα 265W που έχει οριστεί το Power Target, πάλι συνηγορεί σε λάθος ένδειξη/υπολογισμό του Power αυτου καθαυτού...

Να το δούμε και απο μια άλλη οπτικη? Αν δέν υπάρχει λάθος στην ενδειξη τότε σε αυτή την κάρτα (η οποια votage-wise δεν φαινεται να ειναι μακριά απο τον μεσο όρο) δεν θα εχει ποτε νοημα να ανεβάσεις ουτε 1 απο τα λιγοστα εξτρα +38mv αφου κανει downclocking ηδη στα 1.15V, τα οποια με την σειρά τους είναι πολύ μακρια απο τα λιγο πολύ 1.2V που υποτίθεται οτι είναι λιγο πολύ και το όριο (οι περισσοτερες καρτες που εχω δει εγω προσωπικά, παιζουν default στα 1.162V, συν 38mv μας κάνει μαξιμουμ voltage capability 1.2V, +- καμια ντουζινα mv ανάλογα την καρτα να ειμαστε μεσα στο περιπου) και το ίδιο ισχύει και για την συχνότητα αυτή καθαυτη (χωρις πείραγμα των mv).

Does not compute, παιδες, λαθος ενδειξη/υπολογισμο Power ψηφιζω...και ελπίζω να μην εχουν κανει και καμια λαλακια να υπολογίζουν και την κατανάλωση του ανεμιστήρα μαζί με την καταναλωση της καρτας λολ...

Πολύ ενδιαφέρον...

;)

ΥΓ: ναι, πολλα αν, πολυ off υπολογισμοι, it's ok, κουβέντα να γινεται, εγω προσωπικά γουστάρω... ;)

Έγινε επεξεργασία από Freedom
Link to comment
Share on other sites

Tελικά αξίζει η Τιταν σε σχέση με την 690;

Είναι μια απορία που μου δημιουργήθηκε απο τότε που βγήκε το μονοπύρηνο τέρας.

Φαντάζομαι οι συγκρίσεις είναι σε κατανάλωση, θερμοκρασίες και σε απόδοση. Πιστεύω οτι μελλοντικά και με βελτίωση των drivers η Τιταν θα δώσει περισσότερα απο την 690.:crazy_pilot:

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=29575]Vagosman[/MENTION] , υπάρχουν παρα πολλά reviews στο διαδίκτυο για να πάρεις μια ιδέα για την σύγκριση με την 690... ;)

[MENTION=21984]fatalara[/MENTION] , γιααααααα να δουμε...λολ... ;)

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=22717]azazil1190[/MENTION] , βρε αγορι, δεν τα ειπαμε? (λολ) Εσυ για ΤΡΕΙΣ είσαι, downgrade θα κανεις??? :hehe: Ασε τι κανουν οι αλλοι, λολ...

(μαγκες, ο έχων 2 να δώσει την μια, κομμενες οι λαλακίες :jester: )

ΥΓ: [MENTION=10015]csaris[/MENTION] , αν δεν "παρουσιαστείς" σήμερα μέχρι τις 22:00, βγαίνεις ΑΑ...κανόνισε... :mamba:

Link to comment
Share on other sites

Αχαχα μα τι ωραια που τα λες εγω ελεγα να παω για τεσσερις αλλα δεν θα δουλεψει το πραγμα.ρε είστε με τα καλα σαςσε λιγο δεν θα χουμε να φαμε...αυτα βλέπουν απο εξω και μας μαμανε λενε αυτοι οι Ελληνες να φανε δεν εχουν και παιρνουν τιτανες και I phone5 κοφτε τους και αλλα αχαχαχα.Περα απο την πλακα εγω περιμενω τον Χρηστο με τις 2 εαν μαμανε με 2 ειμαι οκ και εγω

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.