manosone1416003187 Posted September 23, 2004 #1 Share Posted September 23, 2004 Ρε παιδια,κατα ποσο ειναι βασιμες οι θερμοκρασιες που λεει το BIOS για τον επεξεργαστη και το κουτι????Εχω βαλει το speedfun και μου λεει 10 βαθμους πανω !!!!!!!!!!!!!!!.Κανενα αλλο προγραμμα?:hi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigassos19 Posted September 23, 2004 #2 Share Posted September 23, 2004 Συνηθως οι ενδειξεις του Βιος για τις θερμοκτασιες ειναι αρκετα αξιοπιστες.Δοκιμασε παντως και το ΜΒΜ να δεις τι γινεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Posted September 23, 2004 #3 Share Posted September 23, 2004 το bios είναι συνήθως πιο αξιόπιστο από τα εξωτερικά προγράμματα, γιατί μπορεί να μην πιάνουν σωστά τον ελεγκτή που δείχνει τις θερμοκρασίες.π.χ. εμένα το speedfan δείχνει πάντα λιγότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Posted September 23, 2004 #4 Share Posted September 23, 2004 Το ζήτημα είναι, είναι πιο αξιόπιστο απο ένα θερμόμετρο ή ένα sencorα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manosone1416003187 Posted September 23, 2004 Author #5 Share Posted September 23, 2004 Εβαλα ενα θερμομετρο μεσα στο κουτι,και λεει 2 βαθμους κατω απο το BIOS...!Θα κατεβασω και το ΜΒΜ και θα δω τι γινεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Posted September 23, 2004 #6 Share Posted September 23, 2004 Μα και το ΜΒΜ απο τους ιδιους αισθητηρες οπως πχ το speedfan δεν διαβαζει????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbdanis Posted September 23, 2004 #7 Share Posted September 23, 2004 Η MSI δίνει ένα πρόγραμμα μαζί με τις μητρικές της το οποίο είναι το πιο αξιόπιστο. Δείχνει την ίδια θερμοκρασία με το BIOS . το πρόγραμμα είναι το core center Link to comment Share on other sites More sharing options...
manosone1416003187 Posted September 23, 2004 Author #8 Share Posted September 23, 2004 Εβαλα το ΜΒΜ και μου εδειξε οτι ειχα 79!!!!!,και κατευθειαν εκανα reboot,και το BIOS ελεγε 49 !!!!!!!!!!.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos007 Posted September 26, 2004 #9 Share Posted September 26, 2004 Η γνωμη μου ειναι οτι το Bios καθως και ολα τα προγραμματα δεν ειναι αξιοπιστα για την ενδειξη θερμοκρασιας. Εγω εχω το aerogate II. Το εχω τσεκαρει οτι δειχνει σωστες θερμοκρασιες και εχει διαφορα απο τις ενδειξεις του Bios τουλαχιστον στη μητρικη μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Posted September 27, 2004 #10 Share Posted September 27, 2004 Πιστεύω ότι ο ακριβέστερος τρόπος μέτρησης είναι εξωτερικό θερμόμετρο ΑΛΛΑ έχει πολύ μεγάλη σημασία το που θα ''πάει'' ο αισθητήρας (η Intel σε έγγραφο σχετικά με τις θερμοκρασίες προτείνει την τοποθέτηση του αισθητήρα ακριβώς στο κέντρο του heat spreader του επεξεργαστή -πράγμα πολύ δύσκολο αφου πρέπει να χαραχτεί κανάλι πάνω στην ψύκτρα για να περνάει το καλώδιο-) μία πιο βολική θέση είναι ακριβώς δίπλα στον επεξεργαστή και οπωσδήποτε σε επαφή με αυτόν. Κάπως έτσι παίρνω θερμοκρασίες με το Digital doc και έχω απόκλιση + - 1 βαθμό. τέλος σχετικά με το ΜΒΜ πιστεύω ότι στην επιλογή του τύπου του αισθητήρα θα υπάρχει σίγουρα μια επιλογή που θα σου απεικονίζει θερμοκρασίες κοντά σε αυτές του BIOS, αφου διαθέτει πληθώρα απο τέτοιες επιλογές και τα αποτελέσματα της κάθε μιας έχουν τρελές διαφορές (ενδεικτικά εμένα διάβαζε απο -60 μέχρι +210 μόνο αλλάζοντας τον τύπο του αισθητήρα !!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Posted September 27, 2004 #11 Share Posted September 27, 2004 Αρχική απάντηση από Nikos007 Η γνωμη μου ειναι οτι το Bios καθως και ολα τα προγραμματα δεν ειναι αξιοπιστα για την ενδειξη θερμοκρασιας. Εγω εχω το aerogate II. Το εχω τσεκαρει οτι δειχνει σωστες θερμοκρασιες και εχει διαφορα απο τις ενδειξεις του Bios τουλαχιστον στη μητρικη μου. Πως το έχεις τσεκάρει αν επιτρέπεται???Αρχική απάντηση από colt3003 Πιστεύω ότι ο ακριβέστερος τρόπος μέτρησης είναι εξωτερικό θερμόμετρο ΑΛΛΑ έχει πολύ μεγάλη σημασία το που θα ''πάει'' ο αισθητήρας (η Intel σε έγγραφο σχετικά με τις θερμοκρασίες προτείνει την τοποθέτηση του αισθητήρα ακριβώς στο κέντρο του heat spreader του επεξεργαστή -πράγμα πολύ δύσκολο αφου πρέπει να χαραχτεί κανάλι πάνω στην ψύκτρα για να περνάει το καλώδιο-) μία πιο βολική θέση είναι ακριβώς δίπλα στον επεξεργαστή και οπωσδήποτε σε επαφή με αυτόν. Κάπως έτσι παίρνω θερμοκρασίες με το Digital doc και έχω απόκλιση + - 1 βαθμό. τέλος σχετικά με το ΜΒΜ πιστεύω ότι στην επιλογή του τύπου του αισθητήρα θα υπάρχει σίγουρα μια επιλογή που θα σου απεικονίζει θερμοκρασίες κοντά σε αυτές του BIOS, αφου διαθέτει πληθώρα απο τέτοιες επιλογές και τα αποτελέσματα της κάθε μιας έχουν τρελές διαφορές (ενδεικτικά εμένα διάβαζε απο -60 μέχρι +210 μόνο αλλάζοντας τον τύπο του αισθητήρα !!!) Σε AMD σου λέει που ακριβώς να τρυπήσεις την ψύκτρα (από το πλάι) και σε πόσο βάθος για να φτάσει ο αισθητήρας στο κέντρο ακριβώς πάνω από τη CPU. Αλλά είναι μέσα στην ψύκτρα, δεν έρχεται σε επαφή με τη CPU...Για το ΜΒΜ δεν σημφωνώ με αυτό που λες...Ναι έχει ρυθμήσεις, αλλά από τη στιγμή που βάζεις ακριβώς τον τύπο της μητρικής σου και αυτό κάνει αυτόματα τις ρυθμήσεις κάτι πάει στραβά με το πρόγραμμα... Δεν θα έπρεπε να έχει καθόλου την μητρική σου, αφού μάλλον δεν έχουν ψάξει καθόλου ποιες είναι οι σωστές επιλογές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Posted February 20, 2005 #12 Share Posted February 20, 2005 Απο την εμπειρια μου παντως οι asus δειχνουν 6-7 βαθμους παραπανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Battosai Posted February 20, 2005 #13 Share Posted February 20, 2005 Έχω την αίσθηση ότι οι ενδείξεις του BIOS δεν είναι τόσο αξιόπιστες. Τουλάχιστον όχι όσο το θερμόμετρο.Ένας φίλος αγόρασε καινούργιο σύστημα με Α64 και Mobo MSI.Από το πρώτο boot το πρόγραμμα της MSI του χτύπαγε warnings ότι ο επεξεργαστής ψήνεται και πρέπει να κλείσει το μηχάνημα. Το φορτώνει και το πάει πίσω στο μαγαζί με άγριες διαθέσεις. Του το ανοίγουν και το μετράνε εκεί με θερμόμετρο και όλα οκ. Για καλό και για κακό του άλλαξαν και πάστα αλλά το BIOS έλεγε τα δικά του. Απλά έβγαλε το πρόγραμμα της MSI και ησύχασε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Posted February 20, 2005 #14 Share Posted February 20, 2005 Απο εμπειρια οι ενδειξεις του bios αλλαζουν απο μητρικη σε μητρικη...δλδ μπορει να σου δειχνει η μια σχετικα σωστα και η αλλη αλλα αντι αλλων....οποτε το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις σενσορα και να δεις την διαφορα απο το bios.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Posted February 20, 2005 #15 Share Posted February 20, 2005 Παιδιά τους ίδιους αισθητήρες διαβάζουν όλοι.Το καλύτερο είναι σένσορες αλλά και αυτοί μόνο στους ΧΡ κάνανε άριστη δουλειά που χώνονταν από κάτω. Επίσης τα ρεύματα και τις θερμοκρασίες του ΒΙΟΣ τι να τις κάνετε,αφού είναι σε μηδέν φόρτο εργασίας, ούτε καν δουλεύει τίποτα.Είναι λογικό ότι η κατάσταση ,εκτός κι αν μόλις κάνατε επανεκκίνηση να αλλάξει ριζικά μόλις μπείτε στο λειτουργικό σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Posted February 20, 2005 #16 Share Posted February 20, 2005 Πάντως παιδιά και εμένα με Asus P5AD2,άλλα βλέπω στο bios και άλλα με το asus Probe.5-6 Βαθμοί διαφορά,περίεργο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Posted February 20, 2005 #17 Share Posted February 20, 2005 Αρχική απάντηση από Nikos007 Η γνωμη μου ειναι οτι το Bios καθως και ολα τα προγραμματα δεν ειναι αξιοπιστα για την ενδειξη θερμοκρασιας. Εγω εχω το aerogate II. Το εχω τσεκαρει οτι δειχνει σωστες θερμοκρασιες και εχει διαφορα απο τις ενδειξεις του Bios τουλαχιστον στη μητρικη μου. 98.5 βαθμούς στην ψύκτρα του chipset σε idle :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaputzis Posted February 20, 2005 #18 Share Posted February 20, 2005 Σε idle στα WinXP οι επεξεργαστές Intel δείχνουν πάντα λιγότερο απ' το BIOS γιατί ενεργοποιείται το Halt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Posted February 20, 2005 #19 Share Posted February 20, 2005 Ουτε τηγανι να ηταν το chpiset σου feanorian82:D :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Posted February 20, 2005 #20 Share Posted February 20, 2005 Αρχική απάντηση από mefistofelis Ουτε τηγανι να ηταν το chpiset σου feanorian82:D :D Αυτό λέω κι εγώ! Μα είναι ποτέ δυνατόν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.