Jump to content



Αργεί το internet browsing σε ένα μόνο PC του δικτύου


Chosen

Recommended Posts

Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να βλέπω κουλά στον υπολογιστή μου.

Για μερικές μέρες μετά από Microsoft Update, το internet είναι πάναργο και κυκλοθυμικό. Όλα παίζουν μια χαρά για μήνες. Ξαφνικά έρχεται ειδοποίηση για ενημερώσεις, τις περνάω και μετά το reboot αρχίζουν τα στραβά.

Άλλες σελίδες δεν φορτώνουν καθόλου, άλλες φορτώνουν με τραγικό layout χωρίς καθόλου φωτογραφίες και λοιπά κουλά. Επανεκκινήσεις, flushdns, τίποτα δεν αλλάζει.

Την ίδια στιγμή που π.χ. το Facebook κάνει αλλεπάλληλα time outs στο εν λόγω PC, φορτώνει κανονικά στο κινητό μου, στον φορητό της συζύγου, και στον φορητό της δουλειάς μου.

Για να σας ζουλήξω κι άλλο τα μυαλά, θα σας πω ότι υπάρχουν φάσεις που δεν ανοίγει καμία σελίδα σε Firefox, IE10 και Chrome (συνήθως μετά από boot απλά δεν ανοίγει τίποτα), και ταυτόχρονα δεν βρίσκει server να συνδεθεί το TeamViewer, ενώ την ίδια στιγμή κάνω ping το TheLab μια χαρά και το Skype συνδέεται κανονικά και κάνω κλήσεις.

Έχω ένα routerάκι Netopia του ISP μου, πάνω στο οποίο έχω ένα Siemens IP phone, έναν εκτυπωτή Dell κι ένα 1000άρι unmanaged switch 3Com.

Πάνω στο 3Com έχω το εν λόγω PC και το Dlink NAS.

Ασύρματα συνδέονται 2 φορητοί και 2 κινητά.

Το PC συνδέεται με την ενσωματωμένη Gbit κάρτα της μητρική (Asus Maximus V Gene), Intel 82579V Gigabit Ethernet, ενώ το λειτουργικό είναι Windows 7 Ultimate 64bit.

O driver της κάρτας είναι ο 12.2.45.0 από την Intel κι έχω παίξει με DNS από τον ISP μου, Open & Google (καμία διαφορά).

Δεν ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω και δεν είμαι ο μόνος με αυτό το πρόβλημα, αν κάνετε μια αναζήτηση με "lost internet connectivity after windows update" θα βρείτε πολύ πράμα και ελάχιστες προτάσεις που να μην αφορούν format.

Καμιά ιδέα;

Link to comment
Share on other sites

Και το δικό μου setup παρουσιάζει αντίστοιχα "features".

Εμένα όμως την έχει ακούσει το (10ετίας) 3Com switch - υποθέτω οι πυκνωτές του...

Το βγάζω από το ρεύμα για μερικά δευτερόλεπτα και στην επαναφορά παίζουν όλα κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Καμιά ιδέα;

Μπούταρε με ένα ubuntu live cd/usb και περιηγήσου στο διαδίκτυο από εκεί για καμιά ώρα. Αν δεν έχεις πρόβλημα, σημαίνει ότι τα win σου έχουν φάει φλασιά, οπότε θεωρώ ότι με ένα format θα ξεμπερδέψεις πιο γρήγορα από το να ψάχνεις να βρεις τι φταίει.

Αν και στο ubuntu σου κάνει κουλά, σημαίνει ότι έχεις hardware θέμα, πιθανόν με καλώδιο / router / κάρτα δικτύου ή και συνδυασμό.

Link to comment
Share on other sites

Αν/όταν στο ξανακάνει "netsh interface ip delete arpcache", θυμάμαι παλιότερα ένα παρόμοιο περιστατικό κι αυτό έδωσε τη λύση. Κάποιο update είχε μπλοκάρει την ανανέωση της cache και την άκουγε το δίκτυο.

Link to comment
Share on other sites

Τωρα ίδια κι εδώ σε windows 7 x64 χάνω connectivity σε τυχαία sites, πότε gmail, πότε thelab, eBay κλπ για 3-4 λεπτά. Τα άλλα PC και το κινητό παίζουν κομπλέ. Αν κάνω ping πάλι κομπλέ.

Μετά από πολύ ψάξιμο χωρίς αποτέλεσμα, εκανα update lan drivers και από 3-4 φορές τη μέρα το κάνει 2 φορές την εβδομάδα.

Στάλθηκε από το GT-I9070 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Και εδω το ίδιο πρόβλημα μετά απο τα windows update σε δυο pc , έκανα delete arpcache που είπε ο DJD και ελπίζω να έστρωσε !.Λογικά εαν είναι πρόβλημα απο update θα το διορθώσουν.

edit: Τελικά μόνο με το delete arpcache δεν έγινε τίποτα ,μετά απο διαγραφή των drivers και ξανά εγκατάσταση απο οτι φαίνεται έστρωσε η κατάσταση

Παρομοιο προβλημα

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.