Jump to content



Πρόβλημα με τροφοδοτικό


The Spirit

Recommended Posts

Από χθες ενώ είναι ανοιχτό το pc πέφτει συνέχεια ο γενικός στο σπίτι, όχι κάποια ασφάλεια στο δωμάτιο, αλλά ο γενικός ή το ρελέ (δεν έχω ιδέα από αυτά :p).

Το θέμα είναι ότι δεν πέφτει κατευθείαν μόλις το ανοίγω αλλά μετά από 5-10-15 λεπτά. Δοκίμασα να βγάλω όλα τα καλώδια μήπως και έκανε κάποιο βραχυκύκλωμα αλλά πάλι τα ίδια.

Τελικά άλλαξα το τροφοδοτικό με ένα που έχω για ώρα ανάγκης XILENCE 580W RED WING SERIES PSU - - και μετά από 24 ώρες χρήσης δεν πέφτει πια ο γενικός.

Λέτε να τα παιξε το τροφοδοτικό ? (είναι αυτό της υπογραφής μου)

PS. Για να διευκρινίσω σίγουρα φταίει το pc και όχι κάτι άλλο στο σπίτι γιατί δοκίμασα με το πατέρα μου όλες τις συσκευές (μία-μία) και μόνο με το συγκεκριμένο pc,γιατί έχω αλλά 3 στο σπίτι, έπεφτε ο γενικός.

Link to comment
Share on other sites

Το τροφοδοτικό σου κατά πάσα πιθανότητα είναι μέσα σε εγγύηση αν κρίνω απο το μοντέλο.

Αφού έχεις άλλο να εξυπηρετηθείς πήγαινε το απο το μαγαζί που το πήρες να το ελέγξουν και αυτοί και αν βγει το πρόβλημα και εκεί τότε στο αλλάζουν.

Αν είσαι σε εγγύηση δε μπορείς να κάνεις τίποτα αλλο.

Αλλά για ξαναδοκίμασε πριν το πας πίσω να το ξαναβάλεις επάνω να δεις αν θα επαναλάβει το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Θα το δοκιμάσω πάλι αύριο να δω. Το τροφοδοτικό έχει εγγύηση σχεδόν 2 χρόνια ακόμα, αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα.

Όταν το πήρα στο πάνω μέρος (εκεί που είναι ο ανεμιστήρας) είχε ένα αυτοκόλλητο "waranty void if removed" το οποίο με χάλαγε στο μάτι εμφανισιακά και έκανα τη μεγάλη βλακεία και το αφαίρεσα.

Αν το ξανακάνει αύριο και το στείλω λες να μου το βγάλουν εκτός εγγύησης? Το τροφοδοτικό δεν έχει πειραχτεί-ανοιχτεί καθόλου και αυτό φαίνεται οπότε το θεωρώ αδικία να μου το βγάλουν

εκτός εγγύησης γιατί είναι ένα ακριβό τροφοδοτικό. Αν πάνε να μου το βγάλουν εκτός, θα τους αρχίσω περί ΙΝΚΑ και τι απαράδεκτα πράγματα είναι αυτά που κάνουν σε ένα πελάτη σαν κι εμένα

που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ τους έχω αφήσει στο κατάστημα από το 2009 πάνω από 9000 euro αγορών.

Link to comment
Share on other sites

Και στο ΙΝΚΑ να πας και στο Θεό τον ίδιο, άκρη δε θα βγάλεις. Αφαίρεσες αυτοκόλλητο τέλος.-

Αν στο αλλάξουν για να μη σε χάσουν απο πελάτη είναι άλλο καπέλο. Αλλά να βγεις και απο πάνω είναι να το πω σεμνά γαϊδουριά!

Link to comment
Share on other sites

"Γαϊδουριά" δεν είναι γιατί πολύ απλά πλήρωσα αρκετά για ένα τροφοδοτικό το οποίο είχε αυτή τη βλακεία στο πάνω μέρος.

Και δεν θεωρώ οτί είναι γιατί το τροφοδοτικό δεν επηρεάστηκε απ' την αφαίρεση ενός αυτοκόλλητου.

Μπορούν εύκολα να δουν ότι δεν το έχω πειράξει και ότι αν φταίει κάτι είναι από ελαττωματικό προϊόν.

Ξέρω ότι δεν πρόκειται να βγάλω άκρη με το ΙΝΚΑ απλά θέλω να τους πιέσω λίγο μήπως και μου στείλουν κάποιο άλλο.

Εκτός και είμαι τυχερός και δεν το παρατηρήσουν καθόλου ότι δεν είχε αυτοκόλλητο (βέβαια δε ξέρω πως μπορεί να το ξέρουν αυτό, υποθέσεις κάνω απλά).

Link to comment
Share on other sites

Τρόπος πέρα από το αυτοκόλλητο για να ξέρουν αν το άνοιξες δεν υπάρχει.

οτι έσκασες πολλά λεφτά επίσης δε λέει κάτι.

ολα τα psu έχουν αυτοκόλλητο και αυτοί να μη το δουν, θα το δει η αντιπροσωπεία που θα το στείλουν πίσω.

με απλά ελληνικά ακολουθείς κανόνες ακόμα και μετά την αγορά. τους παραβιάζεις; πάει η εγγύηση.

Δε πετάς το κινητό στη θάλασσα και μετά τους λες έσκασα 700 για το κινητό και θέλω εγγύηση.

Αυτά απο εμένα...

Link to comment
Share on other sites

Δε διαφωνώ με αυτά που λες karmen αλλά η μόνη διαφορά είναι οτί το να πετάξεις ένα κινητό στη θάλασσα είναι υπαιτιότητα του κατόχου και όχι του κατασκευαστή, πράγμα που στην περίπτωσή μου είναι ακριβώς το αντίθετο.

Θα ενημερώσω μόλις έχω νέα απ το eshop αν δω οτί φταίει το τροφοδοτικό αύριο.

Link to comment
Share on other sites

είναι υπαιτιότητα του κατόχου και όχι του κατασκευαστή, πράγμα που στην περίπτωσή μου είναι ακριβώς το αντίθετο.

τα δικά σου χεράκια βγάλανε το αυτοκόλλητο δε βγήκε μόνο του :)

Θα ενημερώσω μόλις έχω νέα απ το eshop αν δω οτί φταίει το τροφοδοτικό αύριο.

Αν στο αλλάξουν (όχι ότι πρέπει αλλά ένα παραπάνω τώρα) εγώ...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=iApSRR9frCk]ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΘΑ ΠΗΔΗΧΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ :p - YouTube[/ame]

Link to comment
Share on other sites

"Όταν το πήρα στο πάνω μέρος (εκεί που είναι ο ανεμιστήρας) είχε ένα αυτοκόλλητο "waranty void if removed" το οποίο με χάλαγε στο μάτι εμφανισιακά και έκανα τη μεγάλη βλακεία και το αφαίρεσα. "

Κάτσε για να καταλάβω κι εγώ τώρα, βλέπεις αυτό:

thermaltake%20PSU_.jpg?m=1375305364

Που φωνάζει "μη τζιζ ! ! ! " και το οποίο θα πάει από κάτω προς την αόρατη πλευρά του κουτιού, και εσύ πάς και το βγάζεις ???

Συμπάθαμε που θα στο πω , αλλά άμα ήμουν καταστηματάρχης, πολύ δύσκολα θα "έτρωγα" τα περί αισθητικής "δυσανεξίας" , γιατί -ας το πάρουμε και αυτό υπόψη- , το κουτί έχει τόσο πολλά αυτοκόλλητα σήματα και πίνακες και ζωγραφιές και κύματα, και εσένα στην "έσπασε" αυτό το ένα και μοναδικό σηματάκι ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ! ! !

Εδώ που το κουβεντιάζουμε, ακόμα και εμένα μου φαίνεται απίστευτο αυτό που έκανες!!!!

Πολύ χλωμό το κόβω , να συμβιβαστούν με τις εξηγήσεις σου και να στο αλλάξουν !

Εκτός κι αν στο όνομα της πελατειακής σχέσης που έχεις το κάνουν "γαργάρα" και σου δώσουν άλλο!

Μακάρι βεβαίως, αλλά σε καμιά περίπτωση μαχητό σαν απαίτηση!

Άντε καλή συνέχεια και εύχομαι να το δουν το θέμα όπως σε ενδιαφέρει και εσένα! :)

Link to comment
Share on other sites

Εμένα δε μου άρεσε εξαρχής και το αφαίρεσα γι αυτό και είπα ότι ήταν βλακεία μου γιατί το μετάνιωσα μόλις σκέφτηκα τα περί εγγύησης γιατί ήταν ήδη αργά.

Φυσικά και δεν θα απαιτήσω τίποτα απλά θα προσπαθήσω με τον λόγο και τίποτα παραπάνω να κερδίσω κάτι που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα καινούριο τροφοδοτικό.

Το λάθος που έκανα εγώ με το να αφαιρέσω το αυτοκόλλητο περιμένω να διορθωθεί απ την εταιρεία με το λάθος τους να μου πουλήσουν ένα ελαττωματικό προϊόν.

Αν δε γίνει αυτό θα αγοράσω ένα καινούριο, απλά δε θέλω να παρατήσω τα όπλα τόσο εύκολα καθώς ξέρω (βέβαια μόνο εγώ) ότι δεν ευθύνομαι εγώ για το ελαττωματικό προϊόν.

PS. Χωρίς να είμαι σίγουρος έχετε δει ποτέ κάποια άλλη συσκευή να έχει τέτοιο αυτοκόλλητο πάνω? Δε μπορώ να καταλάβω γιατί το βάζουν επάνω απ τη στιγμή που είναι απλά ένα

αυτοκόλλητο και ο καθένας έχει το δικαίωμα απ τη στιγμή που το αγοράζει να το αφαιρέσει κιόλας. Η εγγύση πρέπει να επηρεάζεται απ το αν έχει μπει ανθρώπινο χέρι στα υλικά κατασκευής

και όχι απ αυτούς το γελοίους όρους. Ό,τι άλλο λέμε είναι απλά για να γίνεται κουβέντα :)

Link to comment
Share on other sites

Μα το αυτοκόλλητο βρίσκετε σε τέτοιο σημείο και καλύπτει βίδα την οποία εάν δεν ξεβιδώσεις δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση στο υλικό κατασκευής. Εάν λοιπόν δεν υπήρχε πως θα ήξερε ο πωλητής - κατασκευαστής ότι όντως δεν το ξεβίδωσες και έβαλες χέρι ?

Link to comment
Share on other sites

Ο καταστηματαρχης δεν εχει καμια νομικη υποχρεωση να στο αλλαξει. Αν το κανει μονο και μονο να σε "κερδισει" σαν πελατη, απλα θα τον θεωρησω μαγκα.

Αν απο την αλλη φωναξεις ΣτΚ, ΙΝΚΑ κλπ, ειναι απο τις περιπτωσεις που δεν θα βρεις το δικιο σου και θα γινεις και ρεζιλι, μιας και υπαρχει αποδειξη οτι εσυ εχεις ακυρωσει την εγγυηση εν γνωσει σου....

Link to comment
Share on other sites

Εν πάσει περιπτώσει αφού το έβγαλες το τροφοδοτικό και εγγύηση δεν παίζει , πειραματίσου λίγο - ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ , ΑΝ ΟΧΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ.

Αφού ελέγξεις σχολαστικά τα καλωδια για τυχόν φθορές ξεκίνα το με κάποιο τυχαίο μικρό φορτίο (πρόχειρο ανεμιστηράκι) και παρατήρησε συμπεριφορά. Προετοιμάσου για το ενδεχόμενο να ξαναπέσει ο αντιηλεκτροπληξιακός (αυτό εννοείς πιθανολογώ όταν λες ρελέ) οπότε αποσύνδεσε από τις πρίζες ευαίσθητες συσκευές. Αν συνεχίσει να πέφτει σημαίνει ότι εμφανίζεται τάση πάνω στο γειωμένο σασί του τροφοδοτικού - αυτό απαιτεί επέμβαση μέσα στο τροφοδοτικό και απαιτείται να γίνει από κάποιον γνώστη. Μία μικρή έρευνα σε ηλεκτρονικούς θα σου δώσουν εικόνα για το κόστος.

Αυτά και καλή τύχη.

Link to comment
Share on other sites

@karmen1983

Τελικά ακολούθησα τη συμβουλή σου και προτού το στείλω στο eshop λέω ας το ξαναδοκιμάσω μία φορά.

Το βάζω στο 2ο pc μου και παρατηρώ οτί μετά από 3+ ώρες χρήσης δεν πέφτει ο γενικός. Λέω τι γίνεται ρε γαμώτο, το βάζω μετά στο pc που υπήρχε το πρόβλημα και μετά από 8+ ώρες χρήσης πάλι δεν έχει πέσει ο γενικός.

Αύριο θα ρθει ένας ηλεκτρολόγος φίλος του πατέρα μου ο οποίος του είπε οτί για να πέφτει ο γενικός και όχι η ασφάλεια, κάτι γίνεται με το φορτίο και πρέπει να κοιτάξει τον πίνακα (απ ότι κατάλαβα).

Το θέμα είναι πως μπορώ να είμαι σίγουρος ακόμα και αν δεν πέφτει ο γενικός πια (μετά και την επίσκεψη του ηλεκτρολόγου) οτί το τροφοδοτικό λειτουργεί μια χαρά και δε θα έχω πρόβλημα στο μέλλον?

Να ενημερώσω οτί δυστυχώς δεν έχω εμπειρία από πολύμετρα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και από εμένα!

Νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα:

1. Γενικός διακόπτης = Είναι ο διακόπτης που απομονώνει από το δίκτυο ολόκληρη την εγκατάσταση του σπιτιού.

Αυτός δεν "πέφτει", δεν διαθέτει κάποιον μηχανισμό "πτώσης" αν δει ας πούμε μεγάλο ρεύμα, είναι μόνο χειροκίνητος!

2. Γενική ασφάλεια = είναι η ασφάλεια που προστατεύει από υπερεντάσεις ολόκληρη την οικιακή εγκατάσταση.

Αυτή "πέφτει" αν δει ένα ρεύμα μεγαλύτερο από την ονομαστική της τιμή, το πόσο γρήγορα θα το κάνει εξαρτάται από το πόσο μεγάλη υπερένταση έχουμε και από την "καμπύλη λειτουργίας" της ασφάλειας. Η γενική ιδέα εδώ είναι ότι όσο μεγαλύτερη υπερένταση έχουμε , τόσο πιο γρήγορα αντιδρά η ασφάλεια!

3. Ρελέ (ηλεκτρονόμος) διαρροής (διαφυγής) = Είναι μια προστατευτική διάταξη η οποία συγκρίνει το ρεύμα που μπαίνει σε μια εγκατάσταση (από την φάση του δικτύου), ως προς αυτό που επιστρέφει στο δίκτυο (από τον ουδέτερο ), αν η διάταξη αυτή διαπιστώσει ότι η διαφορά είναι μεγαλύτερη των 30 mA , τότε επεμβαίνει ακαριαία και διακόπτει την τροφοδότηση ολόκληρης της εγκατάστασης!

Η τελευταία διάταξη είναι αυτή που μας προστατεύει από διαρροές στις ηλεκτρικές μας συσκευές, και έχει γλυτώσει πολύ κόσμο από ηλεκτροπληξία!

Το ζήτημα , είναι ότι -και πολύ σωστά!!!- είναι λίγο μυγιάγγιχτη, και αντιδρά σε πολύ μικρά ρεύματα!

Και σαν για να γίνουν χειρότερα τα πράματα, όντας συνδεδεμένη στην είσοδο της εγκατάστασης, "βλέπει" αθροιστικά όλες τις διαρροές που συμβαίνουν στο σπίτι μας!

Έτσι μια μικρή διαρροής μιας συσκευής που έχει ένα μικρό πρόβλημα, μπορεί να συνδυαστεί με μια μικρή σκόπιμη διαρροή μιας άλλης συσκευής (π.χ. πυκνωτές στο φίλτρο εισόδου ενός PSU... φαντάζομαι το έπιασες το υπονοούμενο! :) ) και τελικώς να οδηγήσουν σε "πτώση" το ρελέ διαρροής και να "σβήσει" ολόκληρο το σπίτι!!!

Με αυτά που σου λέω, καταλαβαίνεις ότι το πρόβλημα είναι δυναμικό και δεν έχει μία μόνο οπτική, αλλά αυτό που είναι ΒΑΣΙΚΟ είναι να γνωρίζουμε τι ακριβώς δεδομένα έχουμε (π.χ. τι είναι αυτό που "πέφτει" και σβήνει το σπίτι ας πούμε!)

Αν δεν υπάρχουν αυτά , θα σεναριολογούμε χωρίς ουσιαστικό στόχο!

Καλημέρα και δεν απλώνουμε χέρι αν δεν ξέρουμε τι ακριβώς κάνουμε!!!

:)

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι θέμα τροφοδοτικού πάντως κάτι πρέπει να παίζει γενικά με το ρεύμα στο σπίτι σου γιαυτό όταν τραβάει περισσότερο το pc σου ρίχνει τον γενικό.

Οσό για το τροφοδοτικό αφού έχει απόδειξη το πάς πίσω αν θεωρήσεις ότι έχει πρόβλημα και κάνεις τον κινέζο για το αυτοκολητο. Αν σου πουν τπτ απλά λες ότι είχε ξεκολήσει και το τράβηξες.

Link to comment
Share on other sites

@Seafalco

Καταρχάς σε ευχαριστώ για τις αναλυτικές πληροφορίες.

Η αλήθεια είναι ότι οι γνώσεις μου σε αυτά τα θέματα είναι ελάχιστες, οπότε απ' τα συμφραζόμενά σου κατάλαβα οτί καλό είναι να περιμένω τον ηλεκτρολόγο να κοιτάξει τον πίνακα στο σπίτι μου για αρχή και μετά βλέπουμε.

Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.