Jump to content



AMD R9 2x0Χ Καθ'οδόν !!


Recommended Posts

1. Το mantle είναι API, όπως το direct x. Απλά πιο low level και ταυτόχρονα πιο εύκολο, πράγμα αξιοθαύμαστο.

2. Κέρδος θα υπάρχει μόνο στα παιχνίδια που είναι γραμμένα σε mantle.

3. To mantle βοηθά στο εύκολο φόρτωμα κι έλεγχο πολλαπλάσιων στοιχείων στην οθόνη σε σχέση με το direct x.

4. Είμαστε ακόμα στην αρχή με beta drivers, αναμονή!

5. Το mantle δεν βοηθά μόνο τις αδύναμες cpu. Απλά στα παιχνίδια που χρειάζονται ΚΑΙ cpu, δείχνει πιο εύκολα τα θετικά του. Κι αυτό γιατί επικοινωνεί πιο γρήγορα με οποιαδήποτε cpu.

Mantle speeds up the communication between the CPU and GPU, allowing multiple CPU cores to delegate tasks to the GPU without causing a jam

6. Παιχνίδι γραμμένο σε mantle, δεν θα παίζεται μόνο από τις amd. Θα μπορεί να το υποστηρίξει και η nvidia και να το παίξουμε με μια οποιαδήποτε Nvidia. Απλά η gcn αρχιτεκτονική θα έχει ένα x προβάδισμα.

7. To mantle είναι συμβατό με κώδικα directx. Μπορεί να τον χρησιμοποιήσει και να τον εκμεταλλευτεί. Άρα ακόμα και παιχνίδια που γράφονται σε directx, ίσως με μερικές αλλαγές, θα μπορούν εύκολα να πάρουν κ τα θετικά του mantle.

8. Φαίνεται να υποστηρίζονται κ παλιές κάρτες της σειράς HD 7000 (7970, 7950 κλπ)

9. Δεν υπάρχει πόλεμος mantle vs nvidia. Δεν θα χάσετε τα λεφτά σας, δεν θα πέσουν τα framerate σας, πάντα οι καλύτεροι θα είστε. Ξεκολλάτε. Κέρδος όλοι θα έχουμε.

Link to comment
Share on other sites

7. To mantle είναι συμβατό με κώδικα directx. Μπορεί να τον χρησιμοποιήσει και να τον εκμεταλλευτεί. Άρα ακόμα και παιχνίδια που γράφονται σε directx, ίσως με μερικές αλλαγές, θα μπορούν εύκολα να πάρουν κ τα θετικά του mantle.

Τα ξεκαθαρισες πολυ ωραια στο μυνημα σου, και μια και εχεις εμβαθυνει οπως δειχνει, αυτο πιου λες εδω σημαινει πως -οκ, στο κοντινο μελλον- μπορει καποιος να φορτωσει τους AMD drivers με το mantle και να τρεξει games γραμμενα dx ΧΩΡΙΣ να βαλει καθολου στον υπολογιστη του καποια εκδοση της dx?

Αν ναι, τοτε αυτο ακουγεται απιστευτα καλο για την αναπτυξη του SteamOS

Link to comment
Share on other sites

Τα ξεκαθαρισες πολυ ωραια στο μυνημα σου, και μια και εχεις εμβαθυνει οπως δειχνει, αυτο πιου λες εδω σημαινει πως -οκ, στο κοντινο μελλον- μπορει καποιος να φορτωσει τους AMD drivers με το mantle και να τρεξει games γραμμενα dx ΧΩΡΙΣ να βαλει καθολου στον υπολογιστη του καποια εκδοση της dx?

Αν ναι, τοτε αυτο ακουγεται απιστευτα καλο για την αναπτυξη του SteamOS

To steam os δεν το ξέρω καθόλου, αλλά αν γίνεται να υπάρχει σύστημα χωρίς dx, έστω και θεωρητικά, απ'ότι λένε, θα μπορεί να παίξει το mantle ένα τέτοιο game. Απλά δεν ξέρω αν γίνεται αυτό που λες..

Εννοώ πως αφού είναι linux, πώς θα παίξει παιχνίδια τέτοιου τύπου; Κι επίσης, το mantle θα μπει και σε drivers για linux; Δεν ξέρω.. θα δείξει.. αυτό πάει και σε κάποια άλλα ερωτήματα όπως το mantle στον xbox one πόσο ίδιο είναι; Linux δεν τρέχουν κι αυτά τα μηχανάκια; Άρα... λες;; Δεν ξέρω..

Link to comment
Share on other sites

Μεγαλη μαγκια το mantle.-

Το χαζεψα χθες σε συστημα φιλου με 290 (προφανως σε bf). Αυτο που παρατηρησαμε δεν ειναι τοσο η δεδομενη αυξηση στα maximum fps, οσο το ποσο ανεβασε τα minimum. Τα περι ποιοτητας εικονας τα ακουω βερεσε μιας και αν εξαιρεσεις το gamma στο βαθος καποιων σκηνων εξωτερικων χωρων, σε εσωτερικους χωρους η ποιοτητα ηταν αρκετα αναβαθμισμενη σε σχεση με dx11. Ειναι η πρωτη αποπειρα καθως και ο πρωτος driver της amd που το υποστηριζει και ειμαι σιγουρος οτι μονο κερδος θα εχει στο μελλον και στα fps αλλα και στην ποιοτητα εικονας.

Γουσταρω το τσουξιμο των αρχιtroll του forum, που παροτι τους εχω ηδη στη σωστη "λιστα" βλεπω τα quotes και γελαω. Οι υπολοιποι (μη εγκεφαλικα βεβλαμενοι) πρεπει να καταλαβουμε οτι η ιπποδυναμη στα μηχανηματα μας εχει ξεφυγει εδω και καιρο και οτι το ανουσιο +20% που πληρωνουμε σαν βοδια καθε λιγους μηνες με αντιτιμο +100% στην τσεπη μας δεν οδηγει πουθενα. Μακαρι amd και nvidia να επενδυσουν σε api's ωστε να μην χρειαζεται ωστε να παιρνουμε ενα αποτελεσμα ελαχιστα καλυτερο απο ενα ps4 και xbox one να πληρωνουμε και τις δυο κονσολες καθε χρονο για την αρρωστια μας.

Τελος και για να κλεισω, μη μπαινετε στο τρυπακι σκεψης ενος fanboy, ειναι παντελως αρρωστημενο και ειδικα στο παρων forum εχουμε ατομα τοσο ματαιοδοξα, που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να πατωσει η εκαστοτε εταιρια και οχι το gaming καθεαυτου. (κατι σε να πεθανει η κατσικα του γειτονα ενα πραγμα) Να trollαρουν στο οτι σωνει και καλα ειμαι τοσο γαματος, οσο ειναι και η gpu μου, (trollol) μειωνοντας και χαρακτηριζοντας ανθρωπους (ως παντογνωστες που ειναι) προσπαθωντας να τους πεισουν οτι ντε και καλα εχουν μια επιλογη και συμπτωματικα ειναι το hardware της επιλογης τους. Τα πραγματα δεν ειναι ασπρο η μαυρο και το πουλακι κανενος δε μεγαλωνει ειτε εχει amd, intel ειτε nvidia. Επιλεξτε με βαση τις αναγκες σας και τους τιτλους που κυριως παιζετε και θυμηθειτε για πιο λογο αγοραζετε hardware και δη μια gpu. Προφανως για να ευχαριστηθειτε παιχνιδι!

Έγινε επεξεργασία από amdnikos
Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω το άλλο σε ότι αφορά το γραφικό αρχιtroll εδώ μέσα...πως, ενώ του αφιερώσανε ολόκληρο thread για να κράζει με τους άλλους πίθηκους, του επιτρέπουν το trolling και το thread hijacking που κάνει και εδώ που συζητάμε πιο πολιτισμένα...:shutup:

Link to comment
Share on other sites

Μα μου κάθεστε και ασχολίστε με τον Sebastian..

Το βλέπετε το παλικάρι δεν πάει πουθενά.. Και οι πέτρες πιο έξυπνες είναι..

Πηρα 290 τελικά MSI Twin Frozr άντε να δούμε.. ότι αξίζει η αλλαγή από την 7970 αξίζει τώρα να δω μην το μετανιώσω μόνο και δεν πήρα 290Χ (άσε που έφυγε κιόλας δεν υπάρχει κομμάτι και ήμουν στο τσακ να την ακυρώσω)

Link to comment
Share on other sites

Χωρις να θελω να κανω το δικηγορο του διαβολου - [MENTION=478]sebastian[/MENTION] το DOF-mesh quality μετραει παρα πολυ σε competitive fps gamesειδικα open world.

Nα σας δωσω ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα χθες βραδυ επαιζα BF4 Parcel Storm και ενα παλικαρι απο GPR clan στο GPR server το πηρα target με το που ξεκινησα απο την απογειωση με το Attack plane τoν εβλεπα αχνα πισω απο το νησι να παει προς το flag με το πλοιο.Μετα οταν του μιλησα μου ειπε οτι δε με εβλεπε καθολου οταν εριξα το tv missile γι αυτο κοιταζε και αυτο περιμενε (btw δειτε τι stats-θεση εχει με boat) .Ολως τυχαιως επαιζε με mantle σε ultra ολα με μια 290x και αυτος οπως και εγω με μια 780.

Εδω και το profile Progression - Mr_Muhahahaha - Battlelog / Battlefield 4

να τον ρωτησετε το χω και σε video btw το σκηνικο αλλα το youtube θα το ριξει το quality Θα το σηκωσω να το δειτε σε raw απο shadowplay mp4 να δειτε τι εννοω.

Έγινε επεξεργασία από Helly
Link to comment
Share on other sites

To Mantle είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα για την πιο value for money High-End σειρά καρτών γραφικών που έχει κυκλοφορήσει ποτέ.

Βάλε μέσα και την απόλυτη υπεροχή της AMD σε OpenCL (scrypt mining) δεν θα δούμε κάρτα ποτέ στα ράφια. :crazy:

Η τιμολόγιση του ανταγωνισμού δε, χειροτερεύει την κατάσταση, μια και είναι ακόμα κολλημένη στα "παλιά τα μεγαλεία, να θυμάσαι και να κλαις" :p

Link to comment
Share on other sites

Απλά δεν ξέρω αν γίνεται αυτό που λες..

Εννοώ πως αφού είναι linux, πώς θα παίξει παιχνίδια τέτοιου τύπου;

εχμμμ μαλλον εχουν παρεξηγηθει καποια πραγματα στο ευρυ κοινο... Το linux ουτως η αλλως ειναι σιγουρο πως μπορει να κανει τα παντα πολυ καλυτερα, ασφαλεστερα και γρηγοροτερα χρησιμοποιοντας πολυ λιγοτερους πορους συστηματος, οπως αλλωστε ολα τα σοβαρα unix like συστηματα.

Το προβλημα φυσικα δεν ειναι στο os (που ετσι κι αλλιως εχει απειρες φορες λιγοτερα προβληματα απο τα windows τα οποια ΚΑΠΩΣ αρχισαν να διορθωνουν παιδικες ασθενειες με τα 7 ), αλλα σε θεματα αδειων, πατεντων, εργαλειων κλειστου κωδικα που δε μπορει ενας developer να χρησιμοποιησει (νομιμα) αφου γραφτηκαν για ενα αλλο λειτουργικο και αυτοι που τα δινουν τα εχουν κλειδωσει νομικα με ενα eula που ουσιαστικα απαγορευει οποιαδηποτε επεμβαση (direct x), και το μονο που επιτρεπεται ειναι να τα τρεξεις αυτουσια μεσω εξομοιωσης στην οποια επισεις δε μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτουσια καποια πραγματα (οκ σε user επιπεδο βουτας καποια dll απο τα winholes και τα ριχνεις στον εξομοιωτη σου, ομως τυπικα και νομικα ακομα κι αυτο απαγορευεται να γινει σε επιπεδο αναπτυξης λογο eula ), κι απο την αλλη εχεις την nvidia και την amd λογο του μεταξυ τους πολεμου να κλειδωνουν επισεις νομικα τα εργαλεια των drivers τους, και να δινουν οι ιδιοι οτι θελουν (εδω που τα λεμε αυτο δεν ειναι απαραιτητα προβλημα, αλλα το κακο ειναι πως δε μπορουν να συμπεριλαβουν σε αυτους εργαλεια τριτων patent trolls, ετσι μπορει οι drivers να ειναι ενταξει και να εχουν ολη την υποστηριξη για directx, ομως δεν υπαρχει native directx για να υποστηριχτει )

Ετσι οτι game τρεχει openGL κι οχι dx ετσι κι αλλιως (πχ doom) ειτε σε native mode ειτε ακομα και μεσω emulator εχει και 10-15 fps περισσοτερα, ενω οσα απαιτουν directx εχουν θεμα...

Κι επίσης, το mantle θα μπει και σε drivers για linux;

χεχε δε θα υπηρχε λογος αναπτυξης του αν δεν εμπαινε, αφου τα δυνατα σημεια που μπορει να χτυπησει η amd στα ισα την nvidia ειναι η αναπτυξη του Play station και ισως και αλλων κονσολων, και αν θελει να κερδισει κανει ρουα-ματ στην αγορα θα πρεπει να μπει στο παιχνιδι του πολλα υποσχομενου steamOS και ΙΣΩΣ και των steam machines.

Φυσικα nvidia και microsoft δε νομιζω να μεινουν με δεμενα τα χερια οποτε θα εχουμε εξελιξεις (αν και η δευτερη με τους ρυθμους που κινειται πιο πολυ νομικα τη βλεπω να κανει προσπαθειες παρα σε θεμα αναπτυξης)

Δεν ξέρω.. θα δείξει.. αυτό πάει και σε κάποια άλλα ερωτήματα όπως το mantle στον xbox one πόσο ίδιο είναι; Linux δεν τρέχουν κι αυτά τα μηχανάκια;

PS (wii και αλλες κονσολες) οχι xbox :D ειναι βεβαια δυνατη η εγκατασταση linux απο το χρηστη και στο xbox αλλα αυτο ειναι σα να κανεις ευχελαιο στην κολαση :D

Αν εδινε η Μ$ το xbox με linux το μονο σιγουρο θα ηταν πως θα τους πεταγαν τοματες:D

Το ps4 φυσικα ειναι καθαροαιμο linux και η APU του αναπτυσεται απο την amd

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.