Jump to content



RevoDrive Or What


lazarosleon

Recommended Posts

Επειδη μια αναβαθμιση που κοιταξα, δεν με συμφερει ακομα(σε μητρικη κλπ), θελω καπως να εκμεταλευτω τον SSD 840 Pro 256 που εχω. Το θεωρω αδικο, να εχω τετοιο δισκο, και να τον δουλευω στο 50% των δυνατοτητων του.

ο Delock Sata 3 Controller, ειναι καλος, αλλα δεν κανει Boot.

Οποτε σκεφτηκα να καταληξω σε RevoDrive (256 GB), χωρις να ξερω ποια εκδοση, (Οποτε ο 840 παει δευτερος, και ας μην υποστηριζει ΤΡΙΜ οπως διαβαζα ο Revodrive) η να βαλω αλλον Controller Sata 3 που να εκμεταλευτει σωστα τον δισκο μου, αν γινεται.Η Καποιον αλλον δισκο SSD. Αρκει να μην εχω οποιοδηποτε προβλημα. Πληρως λειτουργικο μηχανημα κλπ κλπ

Ακουσα οτι με ASROCK Controller, ειναι οκ, αλλα αν εχεις αλλη καρτα PCI -E, σε παιχνιδια, μπορει να πεσουν και 50% οι επιδοσεις του δισκου(Conflict???), η γενικα να υπαρχουν ασταθειες.

Τα φωτα σας παρακαλω.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Η ολικη αναβαθμιση ομως, θα κοστισει , χαλαρα 800 Ευρω..... Για αυτο και λεω να παρω κατι πιο γρηγορο :)

Γιατι 800€? μπορεις κ με λιγοτερα. Καρτα γραφικων εχεις. Οποτε πας σε μητρικη, μικρο επεξεργαστη για αρχη (ή μεταχειρισμενο) κ 8GB μνημη.

Ουτε controller, ουτε revodrive.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα άλλον ένα Samsung 840 Pro 256 και θα έκανα ένα ωραίο RAID 0

Δεν συμφερει νομιζω η επιλογη αυτη

Μιλας για αλλα 220 Ε, ενω ηδη εχω δωσει τοσα.

Οσον αφορα την αναβαθμιση, αν ειναι να κανω κατι καλο, θα παιξω σε μια μητρικη των 200-250, εναν επεξεργαστη απο 270-320 και 16 Γιγα μνημης(καπου στα 150-200). ή κανω μια και καλη αναβαθμιση η οχι

Γιατι οπως και να το κανουμε, τρελλη διαφορα θα δω και στις ταχυτητες των εξωτερικων δισκων που εχω τωρα(Usb 3.0) και δεν θα τρωω ζορια με τους υπαρχοντες Controllers Κλπ κλπ :innocent:

Link to comment
Share on other sites

Αν πας για ολική αναβάθμιση, δεν έχει νόημα η συζήτηση.

Αν θες να γλιτώσεις λεφτά, εγώ στην θέση σου θα έδινα τον Pro και θα έπαιρνα 2x 840 Evo 250GB για RAID0.

Αν το ψάξεις λίγο, με 100 ευρώ θα διπλασιάσεις επιδόσεις και χωρητικότητα.

Αλλά να σου υπενθυμήσω ότι όλα είναι ψυχολογικά. Καμία από αυτές τις αλλαγές (840 απλός/Pro/Evo/RAID0 ή Revodrive) δεν πρόκειται να σου δώσει το ίδο συναίσθημα που σου έδωσε η μετάβαση στον SSD - μετά βίας θα καταλάβεις κάποια διαφορά "και αν".

Link to comment
Share on other sites

Με την υπαρχουσα δηλαδη μητρικη μου, που ειναι SATA 2, τι νουμερα θα δειξω σε RAID 0

Με 2 840 Pro 256 GB. ???

RAID 0 = Γραφουν 2 δισκοι τα ιδια ακριβως πραγματα, αλλα αν κανει μπαμ ο ενας, μενει ο αλλος να δουλευει η τελος επιτοπου και οι 2? Κατι εχω μπερδεψει.

Link to comment
Share on other sites

Αν δε χρειάζεσαι την παραπάνω χωρητικότητα (>256GB) οτιδήποτε πάρεις σε SSD (2ον 840 pro για RAID, Revodrive, EVO (Samsung ή Mitsubishi) είναι απλά πεταμένα λεφτά για τα οποία στην πράξη δε θα δεις καμία διαφορά. Τα post του fantomas λένε είναι ακριβώς ότι ισχύει. Κράτα τα λεφτά για μελλοντική αναβάθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.