Jump to content

tarantules

Premium Members
  • Posts

    182
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About tarantules

  • Γενέθλια 04/10/1975

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Μή ορισμένο

tarantules's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. tarantules

    8" Win8 Tablet?

    Σαν τι παραπάνω μπορείς να κάνει κάποιος με ένα windows 8 tablet από ένα android;
  2. Το ξέρω.Εγώ το δικό μου το είχα πάρει από ebay σχεδόν στη μισή τιμή απότι γράφει το eshop.
  3. Πως δεν υπάρχουν; Το link που σου έδωσα από eshop είναι. Περισσότερες επιλογές έχεις εαν ψωνίζεις και από ebay. Όσον αφορά τη χρήση τους, δεν είναι τίποτα άλλο από μια θήκη για σκληρό δίσκο η οποία είναι ενσωματωμένη στον υπολογιστή σου.Ανοίγεις το πορτάκι, βάζεις όποιον δίσκο θέλεις, αντιγράφεις αυτά που θες και μετά ή τον βγάζεις με ασφαλή κατάργηση όπως κάνεις και σε ένα στικάκι πχ ή τον αφήνεις μέσα.
  4. Για μένα, μιας και όπως λες το θες μόνο για περιστασιακό backup και όχι για συνεχή χρήση , θα σου πρότεινα μια πολύ πιο οικονομική λύση. Στο υπάρχων pc σου να βάλεις ένα multi-bay hot swap (προυποθέτει να έχεις 2-3 θέσεις 5,25'' ελεύθερες). Υπάρχουν πολλά πχ 3 θέσεων που χωράνε σε 2 θέσεις 5,25''.Πχ σαν αυτό που έχω πάρει κι εγώ.Οι δίσκοι είναι μπάσε-βγάλε και έχεις τρομερή ευελιξία. Εαν όμως το θες μελλοντικά και για να κάνεις πχ streaming ταινίες μέσω δικτύου σε διάφορους χώρους του σπιτιού, τότε η καλύτερη λύση είναι ένα NAS.
  5. Υπάρχει ένα free utility όπου μπορείς να το κάνεις αυτό.Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά δεν έχεις να χάσεις κάτι.Αυτό
  6. Ανοίγεις το command prompt (πληκτρολογείς cmd στο search του start μενού) και γράφεις την εντολή chkdsk /f d: (όπου d το drive που θες να επιδιορθώσεις)
  7. tarantules

    Samsung 850 series

    Ok παιδιά.Ευχαριστώ πολύ!
  8. tarantules

    Samsung 850 series

    Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Όσον αφορά τη χωρητικότητα του δίσκου, δεν με ενδιαφέρει να πάρω πιο μεγάλο μιας και θα φιλοξενεί μόνο το τωρινό μου λειτουργικό το οποίο συνολικά ποιάνει χώρο 50GB όλα κι όλα με όλες τις εφαρμογές.Για αποθηκευτικό χώρο έχω 8ΤΒ ήδη σε NAS και διάφορους hotswap δίσκους οπότε δεν έχω θέμα.
  9. tarantules

    Samsung 850 series

    Για να μην ανοίγω νέο θέμα, και επειδή το κατέχετε το θέμα ssd, μια ερώτηση: Σε μητρική που υποστηρίζει SATA2 , εαν πάρω τον Samsung 850 Pro 128GB , αξίζει τον κόπο να πάρω έναν SATA3 controller ή τον αφήνω τον δίσκο ως έχει; Υπόψην είμαι με μηχανικό δίσκο πάνω και η αγορά του συγκεκριμένου δίσκου θεωρώ οτι είναι προτιμότερη από έναν SATA2 (κυρίως) λόγω της εγγύησης των 10 χρόνων που δίνει η Samsung. Μητρική δεν παίζει να αλλάξω για τα επόμενα 2-3 χρόνια.
  10. Υπάρχει και καλύτερο.Εγώ έχω ένα παρόμοιο που έχει και διακοπτάκι on/off στην πρόσοψη.
  11. Κι εγώ θα σου έλεγα να μείνεις μακρυά από έτοιμους φιξαρισμένους εξωτερικούς δίσκους και να πας είτε σε έναν black είτε σε έναν red και να πάρεις και ένα καλό κουτάκι να τον βάλεις. Εγώ στο NAS έχω βάλει δυο δίσκους RED (2ΤΒ,3ΤΒ) που είναι καλό value for money.Οι black βγαίνουν για μένα πιο ακριβοί για τα επιπλέον 2 χρόνια εγγύηση.Αν αντέχεις πήγαινε σε black.
  12. tarantules

    Ebay η amazon?

    Εαν διάβασες καλά τι έγραψα, ακριβώς το ίδιο πράγμα λέω όσον αφορά τον όγκο των δεμάτων. Όσον αφορά τα νούμερα και τις καταστάσεις έτσι ακριβώς είναι.Έχω κάνει άπειρες παραγγελίες.
  13. tarantules

    Ebay η amazon?

    Αυτό με το όριο που λες , απλά δεν υπάρχει.Κινητά και tablet που έχω παραγγείλει για φίλους ή για μένα , έχουν περάσει άνετα.Τιμές της τάξης των 150-200 ευρώ. Άλλοι περνάνε χωρίς τελωνείο ολόκληρα μόνιτορ μεγάλων ιντσών και σχετικά μεγάλης αξίας (300-500 ευρώ) και μεγάλου όγκου δέματος χωρίς θέμα. Κατά 99% να ξέρεις οτι δεν θα έχεις θέμα εαν το δέμα ζητήσεις να στο στείλουν με απλό ταχυδρομείο.Απλά έχε στο μυαλό σου οτι μπορεί να κάτσει και μια στραβή με πολλές μικρές πιθανότητες.Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος δεμάτων που έρχονται από Κίνα καθημερινά που στο τελωνείο δεν υπάρχει περίπτωση να καθήσουν να ασχοληθούν. Επίσης να ξέρεις οτι εαν επιλέξεις να στο στείλουν το δέμα με courier , κατά 99% θα περάσει από τελωνείο με την ανάλογη χρέωση σε δασμούς.
  14. tarantules

    Ebay η amazon?

    Εγώ πάντως εδώ και 5 χρόνια , σε όσες (άπειρες) αγορές έχω κάνει στο ebay , σε καμία μα καμία δεν έχω εξαπατηθεί , και στις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού περιπτώσεις όπου είτε καθυστέρησε το δέμα να έρθει , είτε μου στείλανε λάθος παραγγελία, πήρα τα χρήματά μου πίσω στο ακέραιο. Αντιθετως , το amazon , παρότι είναι αξιόπιστο σαν κατάστημα , από τότε που σταμάτησαν να στέλνουν με δωρεάν μεταφορικά στην Ελλάδα , σταμάτησα τελείως να κάνω παραγγελίες.Το κόστος μεταφορικών είναι εξοργιστικό πολλές φορές. Χαρακτηριστικά , μια εξωτερική θήκη των 12 ευρώ που έβαλα στο καλάθι , μαζί με τα μεταφορικά φτάνει σχεδόν 22 ευρώ.Απλά για γέλοια τη στιγμή που το ίδιο ακριβώς προϊόν το παίρνω από ebay στα 8,5 ευρώ με δωρεάν μεταφορικά. Απλά στη μία περίπτωση (amazon) θα το είχα σε 3-4 εργάσιμες ενώ στην άλλη θα το πάρω σε ένα μήνα.Εαν κάνεις καλό προγρμματισμό στις αγορές και δεν είναι κάτι που το καίγεσαι άμεσα , σαφώς και συμφέρει το ebay από όλες τις απόψεις.
  15. tarantules

    external hdd 2tb 2,5'' usb3

    Επίσης , έχε υπόψη σου οτι εαν πάρεις έτοιμη υλοποίηση, καλό θα ήταν να αποφύγεις τους δίσκους της WD μιας και οι έξυπνοι στην εταιρία, για λόγους περιορισμού του κόστους, έχουν ενσωματώσει τον SATA controller στην πλακέτα του δίσκου και δεν είναι ξεχωριστός όπως πχ σε άλλες εταιρίες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα , στο 85-90% των περιπτώσεων βλάβης του δίσκου , επειδή ακριβώς οφείλεται σε αυτόν τον controller, να καθιστά εντελώς άχρηστο τον δίσκο των WD. Η καλύτερη για μένα υλοποίηση είναι να πάρεις ένα εξωτερικό κουτάκι για 2,5άρι ο οποίος ουσιαστικά δεν είναι άλλος παρά ένα πλαστικό ή μεταλλικό κουτάκι , ένα καλώδιο USB και φυσικά τον εν λόγω controller, οπότε έχεις την επιλογή να βάλεις όποιον δίσκο σου αρέσει (ακόμα και WD εαν προτιμάς) , και όταν και εαν χαλάσει ο controller , είτε παίρνεις άλλο κουτάκι να τον βάλεις μέσα , είτε παίρνει ένα πχ ποιοτικό HDD docking.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.