Jump to content



Μεταφορα αρχειων σε εξωτερικο σκληρο δισκο μεσω ubuntu


akis3

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια λοιπον ο υπολογιστης μου πριν κατι μερες μου εβγαλε μπλε οθονη και το μονο που κανει ειναι να ανοιγει μεχρι εκει π μου βγαζει το σημα τον windows 7 και μετα να κλεινει. εγω για να κανω back up τα αρχεια μου μπαινω μεσω ubuntu 9 και εκει που κανω αντιγραφη τα αρχεια μου ξαφνικα σε ενα σημειο κολλαει και δεν κανει τιποτα... ξερει καποιος τι παιζει ?? υπαρχει καποιος τροποσ να κρατησω τ αρχεια μου και να του κανω format ?? (πιο παλια που ειχα παθει κατι παρομοιο παλι το ιδιο εκανα και ολα κομπλε δν μου εβγαλε καποιο προβλημα... :nada: )

Link to comment
Share on other sites

Βάζεις ένα μεγαλύτερο δίσκο πάνω στο σύστημα πλάι στο χαλασμένο. Ο καινούργιος μπορεί να έχει πάνω του κάποιο linux, αλλιώς μπουτάρεις από live cd (ή usb).

Δίνεις την εντολή:


sudo dd bs=512 if=/dev/sdx of=/some_dir/foo.dmg conv=noerror,sync

για να σου αντιγράψει το περιεχόμενο του sdx (ο παλιός δίσκος) στο αρχείο foo.dmg στον καινούργιο δίσκο.

Μετά κάνεις mount το image του παλιού δίσκου με το ανάλογο offset για να πετύχεις το partition που έχει τα δεδομένα που σε ενδιαφέρουν (μάλλον εκεί που είχες το /home). Αναλυτικές οδηγίες

Τέλος αντιγράφεις ό,τι έχει σωθεί στο νέο δίσκο, πετάς τον παλιό και φροντίζεις να παίρνονται backups στο νέο δίσκο για να μην την ξαναπατήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ φιλε ομολογω πως δεν το ηξερα αυτο! τελικα το εφτιαξα ανοιγει κομπλε εφταιγε μια μνημη αυτη το εμποδιζε να ανοιξει και μου εβγαζε μπλε οθονη μαλλον θα καηκε... τωρα μου ανοιγει μια χαρα που δεν τιν εχω πανω!

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που είναι μια χαρά παίρνεις back up !!!

ξέρω ότι το ξέρεις , ότι μπορεί να είναι σπαστικό να στο λένε , αλλά βάλτο στη ρουτίνα σου και παίρνε προγραμματισμενα και συχνά ....δεν ξέρουμε ποτέ πότε θα επέλθει το μοιραίο::whistling

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.