Jump to content



Δεν βγάζω άκρη....μια βοήθεια..


raven_g20

Recommended Posts

Έχουμε και λέμε...ανοίγω σάββατο πρωί το πιτσι και τζίφος...ούτε καν ποστ δεν έκανε και έβγαζε ένα clicking sound για το οποίο αν ψάζεις για αίτια στο ινετ μπορείς να βρείς τα πάντα...φίλος μου λέει είναι η κάρτα γραφικών...την βγάζω εντελώς και ανοίγω το μηχάνημα: τζίφος. Ακριβώς τα ίδια. Αρχίζω και πειραματίζομαι και εν τέλει κάνω ένα clear to cmos και όλα οκ.

Από εκεί και ύστερα που και που κολάει το πιτσι χωρίς λόγο, είτε είναι σε idle φάση είτε τρέχω κάτι (από web browsing μέχρι βλέπω ταινία). Τα error που βλέπω στο event viewer έιναι ότι κράσαρε η κάρτα γραφικών. Εν τω μεταξύ έχω τρέξει στρεσ τεστ σε μνήμη (memtest) και στο c: που είναι ο μόνος ssd άλλο στρεσ τεστ. Όλα οκ. Εγκαθιστώ τους καινούργιους drivers (332.21), μέχρ τώρα είχα τους 314.22 γιατί είναι οι πιο σταθεροί όπως αναφέρω και στο φόρουμ της nvidia εδώ και δεν έχω τα προβλήματα που αναφέρονται, και όλα οκ για λίγο. Χθες το βράδυ και σήμερα το μεσημμέρι τα ίδια. Ξαφνικά κολάει. Οπότε κατεβάζω το Unigine Heaven benchmark για να το τεστάρω..τρέχω όλα μαξ και tesselation και στην 2η σκηνή κολάει! Οπότε λέω η κάρτα είναι. Την βγάζω και βάζω μια 260 παλιά που έχω και την τεστάρω με το ίδιο τρόπο (χωρίς τεσσ βέβαια) και όλα οκ. Αγχωμένος για το αν ισχύει η εγγύηση για rma την εγκαθιστώ ξανά και ξανατρέχω το benchmark. Προς έκπληξη μου τίποτα!! Όλα οκ!

Οπότε τί παίζει λέτε? Έχω τρελαθεί και επειδή υποψιάζομαι να ξανασθμβεί αυτό τι προτείνεται?

Specs:

Asus P6T

i7-920

6GB Ram (1600MHZ)

Asus GTX560 (EVGA GTX260 η παλιά)

1 Intel SSD

4 HDD WD-320

DVDR

Floppy (hehe i know, i know)

Link to comment
Share on other sites

Πάντως από χθες το μεσσημέρι, όταν επανεγκατέστησα την κάρτα, την έχω ρημάξει στα τεστ (furmark, futuremark, 3dmark και οτι άλλο μαρκ υπάρχει) και τα "περνά" όλα...δεν κολάει πουθενά....κυριολεκτικά δεν ξέρω τι παίζει...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν μίλησα με την εταιρία και ισχύει ακόμα η εγγύηση αλλά θα πάρει 15 μέρες...να την στείλω πίσω? Εσείς τι λέτε? Λόγω δουλειάς οι 15 μέρες είναι αρκετές και αν τελικά είμαστε λάθος και δεν είναι η κάρτα θα έχω μείνει 2 εβδομάδες πίσω κάτι το οποίο είναι αρκετό για μένα. Είστε σίγουροι οτι είναι η κάρτα? Πως μπορώ να βεβαιωθώ? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Να σου προτεινω κατι ακυρο? Και εμενα εκανε κατι κολληματα και νομζα πως ηταν καρτα γραφικων αλλα μετα απο καθαρισμο της registry δεν το ξαναεκανε. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ισως ειναι sofware το προβλημα και οχι hardqware. Εγω πχ ανοιγα μτορεντ και firefox και κολουσε το pc ανα 15 δευτερα. Εκανα καθαρισμό registry και ολα κομπλε.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

[MENTION=30245]DJman[/MENTION]

Αν ήταν software, όπως αναφέρω στο παραπάνω λινκ, δεν θα είχα πρόβλημα στην εκκίνηση του υπολογιστή. Εδώ δεν μπορούσε να κάνει post.

[MENTION=4796]TifoziF1[/MENTION]

Το τροφοδοτικό είναι 750W και με πρόχειρους υπολογισμούς αλλά και με την βοήθεια μερικών σαιτ κατέληξα ότι 450-500 χρειάζονται για να τρέξει καλά το σύστημα. Πέραν αυτού όμως άλλαξα και τα απαραίτητα καλώδια από τροφοδοτικό προς κάρτα μπας και παίζει ρόλο αλλά τζίφος.

[MENTION=4839]wesker[/MENTION]

Δυστυχώς δεν έχω άλλο υπολογιστή. Αλλά όταν έβαλα μια παλιά 260 έτρεχε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα οπότε "λογικά" άλλο hardware θέμα δεν νομίζω να υπάρχει.

Το παράξενο είναι οτι όταν την επανεσύνδεσα δεν έκανε προβλήματα. Αυτό που δοκίμασα όμως για να τεστάρω την αντοχή της είναι να την κλόκάρω λίγο (εννοώ πολύ λίγο), δεν το έχω ξαναδοκιμάσει στην κάρτα, και μετά να τρέξω Furmark. Εκεί άρχισε να παρουσιάζει τα ίδια συμπτώματα οπότε με γνώνομα αυτό αναγκαστικά την επέστρεψα. Περιμένω τώρα κανα 2 εβδομάδες να την τσεκάρουν. Πάλι καλά είμαι, παρα κάτι μήνες, στην 3ετη εγγύηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απίστευτα πράγματα....το μαγαζί που το αγόρασα επιβεβαίωσε ότι η κάρτα έχει πρόβλημα και λένε, η αντιπροσωπία (?), ότι η θα σου στείλουμε την 650, η οποία είναι 50% πιο αργή από την 560, ή ένα πιστωτικό της τρομερής αξίας των 70€ (?!?!?!?!?!)...τι τους λές τώρα? του αρχίζεις στα μπινελίκια ή όχι????

Link to comment
Share on other sites

660 δεν εχουν? δεν καταλαβα. Και το πιστωτικο ειναι για τα χρηματα που εδωσες βαση αποδειξης, οχι οτι τους καπνισει. απειλησε λιγο με ΙΝΚΑ και αλλα τετοια μπας και..

Link to comment
Share on other sites

Αφού έστειλα εμαιλ στους ίδιους αλλά και στην αντιπροσωπεία της ASUS, για όσους γνωρίζουν ποια είναι, μου έστειλαν απάντηση ότι η κάρτα έχει τα ίδια specs και μάλιστα καλύτερα..λολ...για ηλίθιους μας έχουν...εννοείται έστειλα απαντησούλα με διάφορα λινκς και την πιο απλή ερώτηση απ' όλες...αφού είναι καλύτερη πως διάολο κοστίζει 80-100€ λιγότερα?! Εν τω μεταξύ το παραδέχονται ότι πρέπει να μου στείλουν την ίδια ή καλύτερη και μου προτείνουν την 650 αντί για την 660...έλεος..550 πάει με 650, 560 με 660 και ούτω καθ΄ εξής...περίμενω απάντηση αύριο λογικά και αν έλθει πάλι τέτοιου τύπου κοροιδια εμαιλ τότε θα τους ξε*εσω στην ASUS αλλά και εδώ σε ΙΝΚΑ κτλ κτλ..ντροπή τους ...τι να πω...

Link to comment
Share on other sites

Μόνο που δεν μου προτείνουν την 650Ti αλλά συγκεκριμένα τούτη: Gigabyte 650

Εδώ το comparison: http://www.hwcompare.com/13473/geforce-gtx-560-vs-geforce-gtx-650/

Επίσης η 560 κάνει 180€+ στην αγορά σήμερα ενώ αυτοί που μου πρότειναν κάνει 100€..η τιμή μιλά από μόνη της όπως τους ειπα..

Link to comment
Share on other sites

H τιμή δε λέει τίποτα γιατί η 560 είναι εδώ και καιρό εκτός κυκλοφορίας και σε κάποια μαγαζιά έχει ξεμείνει στο ράφι και τη βαράνε όσο θέλουν, περιμένοντας κάποιον άσχετο για να του τη φορτώσουνε.

Πάντως για μένα πρέπει να σου δώσουν 650Ti, είναι ότι πιο κοντά στην κάρτα που είχες.

Για κανένα λόγο μη δεχτείς την 650.

Αν δε θέλουν, πέστους να ψάξουν να βρουν ίδια ή να την επισκευάσουν, ή να σου δώσουν τα λεφτά σου πίσω.

Το πιστωτικό για 70€ φαίνεται γελοίο.

Το μαγαζί είναι αυτό που εδωσες το link?

Για να ξέρω να τους προτιμήσω και γω στο μέλλον :p

Link to comment
Share on other sites

Ναι είναι το συγκεκριμένο μαγαζί. Οι ίδιοι μου λένε ότι δεν εξαρτάται από αυτούς αλλά από την οκταμπιτ η οποία είναι επίσημη αντιπρόσωπος της ASUS στην Ελλάδα και ότι η απάντηση ήρθε από αυτούς..μιλάμε για τρελλά πράγματα..εγώ στo email τους είπα ή την 560ΤΙ ή την 660...την 650 με τίποτα...τώρα δεν ξέρω αν το μαγαζί με δουλεύει (νομίζει τουλάχιστον) ή η οκταμπιτ...περιμένω απάντηση από το τελευταίο εμαιλ που τους έστειλα..για να δούμε..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.